Er Det Rød Dag I Dag

  1. Mer om
Er Det Rød Dag I Dag

Er Det Rød Dag I Dag LagreDen gregorianske kalenderen er den kalenderen vi bruker i Norge i dag, og den ble innført i Roma i 1582 av pave Gregor XIII. Denne kalenderen erstattet den Merke- og helligdager i Norge i 2021. Dato, Navn, Type, Flaggdag. jan, fredag, Første nyttårsdag, Helligdag Bevegelig torsdag, Kristi himmelfartsdag, 39 dager (40. mai er røde dager på kalenderen hvilke dager har arbeidstakere fri? Her er oversikten over røde dager i 2021. mai: Arbeidernes dag – offentlig høytidsdag mai faller på en annen dag enn søndag. og 17 mai er regulert på samme måte som arbeid på helligdager - utgangspunktet er at

Hugs å teste deg om du har symptom! Hald på dei gode rutinene med god handhygiene og avstand, seier smittevernlege, Maiken Talsæte. Smittesituasjonen har forandra seg i helga og kommuneoverlegen ber folk om å hugse at vi framleis er i ein pandemi. Fem personar er knytt til eit utbrot med kjend smittekjelde.

Rød dag på børsene i Asia

Blant dei fem, er det ein tilsett på Brooklyn pub i Ålesund sentrum. Det er fatta ei felles avgjerd med styreleiar på Brooklyn pub, om å stenge puben av omsyn til smittesituasjonen, seier kommuneoverlege Victoria Guzenko Natvik. Hugs smittevernreglane i sommar. Det er mange nærkontaktar som er i smittekarantene. Vi har førebels ikkje fått kontroll over smittespreiinga frå det lokale utbrotet.

Vi håper at alle hugsar at vi framleis er i ein pandemi, at vi må følge smittevernet med god handhygiene og avstand. Ein av dei smitta har vore på eit utested, ber folk teste seg. Ålesund kommune har fått meldt fem nye positive smittetilfeller. Ein av dei fem var i innreisekarantene og har få nærkontaktar.

Resten av dei fire er nærkontaktar til ei smittekjelde. Smittesporing pågår og nærkontaktar blir sette i smittekarantene. Ein av dei smitta med koronavirus har vore på Brooklyn pub onsdag 21. Teststasjonen vil vere open søndag 25.

Bestill time til test på alesund.

Derfor er 1. januar rød dag i kalenderen

Ein av dei 4 er innlagt på sjukehus. Smittesporing pågår og nærkontaktar er i karantene. Status for smitte på russisk trålar i Ålesund Mannskapet på den russiske trålaren som hadde negativ koronatest vart testa på nytt 21. Kommuneoverlegen følger tett med helsetilstanden til dei smitta om bord. Smittesituasjonen er stabil og under kontroll. Det er totalt eit mannskap på 34 om bord.

Dette vil truleg bli avklart med russiske styresmakter og reiarlaget i løpet av dagen, seier kommuneoverlege Victoria Guzenko Natvik. Smittesporing pågår. Status for smitte på russisk båt til kai i Ålesund Tysdag 20. Kommunen samarbeider med FHI og Statsforvalteren for å finne ei god løysing for mannskapet om bord. Vi følger tett med på den fysiske og psykiske helsa til mannskapet om bord, seier kommuneoverlege Victoria Guzenko Natvik. Ho forsikrar at smittevernet er varetatt og at mannskapet ikkje har lov til å kome i land.

https://shishlov.info/vidoraty.php

Han forsikrar at smittevernet er ivaretatt og at mannskapet ikkje har lov til å kome i land. To nærkontaktar er smitta med koronavirus Ålesund kommune har fått meldt to nye positive smitta. Dei er nærkontaktar av tidlegare tilfelle og har vore i karantene.

Det er ingen nye nærkontaktar. Begge tilfella er smitta etter reise i utlandet. Smittesporing er gjennomført og nærkontaktar er i karantene. Vedkommande var allereie i karantene som nærkontakt og smittesporinga gir ingen nye nærkontaktar. Vinmonopolet på Moa er opent etter at smittesporing er gjennomført.

Det er no klart at dei to tilfella som kommunen meldte om på onsdag, hadde deltavarianten av viruset. Det første registrerte tilfellet med deltavirus i Ålesund blei meldt inn måndag. Eitt av tilfella var allereie i karantene som nærkontakt til eit tidlegare tilfelle.

Når det gjeld dei to andre koronatilfella, er det eine ein tilreisande frå ein annan stad i landet medan det siste tilfellet er lokalt utan kjend smitteveg. I samband med det, er Vinmonopolet på Moa stengd i dag.

Studvest

Kommuneoverlege Jonas Kvale Vegsundvåg minner om smittevernreglane og ber alle om å ha låg terskel for å teste seg - sjølv ved milde symptom.

Dei siste dagane har vi sett ein del smitte som kan knyttast til reise, men vi har no altså koronatilfelle lokalt med ukjend smitteveg. Det er grunn til å passe litt ekstra på. Hugs handhygiene, ein meters avstand og munnbind der avstand ikkje er mogleg. Dei smitta kom frå utlandet.

Smittesporing er gjennomført og det er berre den næraste familie som er sett i karantene. Mikrobiologisk avdeling i Molde analyserer om det kan dreie seg om deltavarianten av koronaviruset. Dei to nye koronatilfella var begge vaksinerte med første dose og blei likevel sjuke. Vi minner om at det er viktig å overhalde smittevernreglane og ha låg terskel for å teste seg, sjølv med milde symptom, seier kommuneoverlege Jonas Kvale Vegsundvåg Måndag 12.

Det er bekrefta at det dreier seg om virusmutasjonen delta. Dette er det første registrerte tilfellet av deltavirus i Ålesund. Det dreier seg om innreisesmitte frå ein annan del av landet. Smittesporing er gjennomført og der er få nærkontaktar. Vi ventar at det blir ein del importsmitte framover fordi vi reiser meir no i sommarferien.

Det er difor viktig å ha låg terskel for å teste seg ved symptom. Vi minner om at vaksinerte kan ha veldig milde symptom på smitte, seier kommuneoverlege Jonas Kvale Vegsundvåg. Smittetal for juni 2021 Ålesund kommune fekk i går 29. Ein person er i innreisekarantene. Dei to andre er nærkontaktar av tidligere person som er meldt smitta. Begge var allereie i karantene. Vedkommande var på gjennomreise og er ikkje i kommunen lenger. Nærkontaktar er i karantene. Ein person har testa positivt i innreisekarantene og er overført til isolasjon.

Alkoholfri drink

Hvorfor har vi sommertid? Svaret er ganske enkelt: vi stiller klokka for å oppnå en bedre utnyttelse av døgnets lyse timer - både arbeidsmessig og helsemessig. I Norge feires farsdagen den andre søndagen i november, og morsdag den andre søndagen i februar. Morsdag 2021: søndag 14.

Les også: Lekue brød

Husk at det alltid må legges fram et krav om å få ferien utsatt hvis du har vært syk. Rett og plikt til ferie Ferie og koronasituasjonen Ofte stilte spørsmål om ferie i forbindelse med koronautbruddet finner du på vår temaside: Koronavirus: Tiltak i arbeidslivet Arbeidstaker har rett og plikt til å avvikle full ferie, dette gjelder også når du skifter arbeidsgiver.

Arbeidsgiver er pliktig å sørge for at arbeidstaker tar ut full ferie. Du kan imidlertid ikke nekte å ta ferie hvis virksomheten stanser driften helt eller delvis i forbindelse med ferieavvikling for eksempel under fellesferien.

Mai Kalender med helligdager

Det er lovstridig om arbeidsgiver ikke sørger for at arbeidstaker tar ferie, og kan medføre erstatningsplikt. Råd til arbeidsgiver Husk alltid å drøfte ferieavviklingen med arbeidstaker før du fastsetter ferieplanene.

Du bestemmer når i hovedferieperioden arbeidstaker skal ha ferie. Tidspunkt for ferie Arbeidsgiver skal drøfte tidspunkt for ferien med arbeidstaker eller arbeidstakers tillitsvalgte i god tid før ferien skal avvikles.

Hvis arbeidstaker og arbeidsgiver ikke blir enige, har arbeidsgiver siste ord i saken. Arbeidstaker kan likevel kreve å få avvikle tre uker sammenhengende ferie i løpet av hovedferieperioden 1. Arbeidstaker kan som hovedregel kreve å få vite når han eller hun skal ta ferie senest to måneder på forhånd.

Kommunens hittil verste dag, altså den dagen flest personer ble registrert smittet eller døde, er farget mørkerød. De andre dagene har fått farge i forhold til den verste dagen. Innlagt på sykehus Grafen nedenfor viser status på hvor mange som er rapportert innlagt, på intensiv og på respirator per dato. Hvordan leser jeg prognosene for innleggelser?

Velg blant knappene over grafen om du vil se FHIs estimat for innleggelser på sykehus eller intensivpasienter på sykehus. Så kan du se hvordan de ulike strategiene antas å slå ut.

Ingen felttrening.. Rød Dag

Samtidig ser du fortsatt de siste tallene på hvor mange innleggelser og intensivpasienter vi faktisk har. FHI påpeker at prognosene er usikre, men at det er det eneste de har. Sentralt i prognosene er smittetallet, også kalt reproduksjonstallet. Jo sterkere tiltak, jo lavere blir dette tallet. Det blir arrangement på Youngstorget og demonstrasjonstog.

Youngstorget onsdag med togavgang kl. På scenen står Valkyrien Allstars og Pegasus. Det blir appeller, loddsalg og premieutdeling underveis.

ER DET RØD DAG I DAG Relaterte emner

Samer protesterer mot at flagget er forbudt i 17. Det var iTromsø som først omtalte saken. Samenes nasjonaldag markeres 6. Det var da det første samemøtet ble arrangert av Elsa Laula Renberg, i Trondheim i 1917. Dagen feires over hele Norge, men er ikke likestilt med den norske nasjonaldagen. Herman Siggerud, leder av Studentparlamentet ved UiT, står i front for at samenes nasjonaldag skal likestilles med 17. Parlamentsleder Herman Siggerud ved UiT.

ER DET RØD DAG I DAG Kommentarer:
Forfatter på Er det rød dag i dag
Dalen fra Kaupanger
Les også min andre innlegg. En av mine hobbyer er digitale Kunst. jeg elsker lese bøker dyster.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net