Der Ingen Skulle Tru At Nokon Kunne Bu Solund

  1. Mer om
Der Ingen Skulle Tru At Nokon Kunne Bu Solund

Der Ingen Skulle Tru At Nokon Kunne Bu Solund NySøndag blir episode 100 av programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» sendt. Jon Kvalvik på Nautøyna i Solund i samband med BLIR DET FJERNSYN FRÅ SOLUND? Johanne Haveland har bestemt sagt nei. Foto: Noralv Pedersen / NRK Snart er bilvegen til Tangeneset i Solund kommune ferdig. Livet skal forandrast for alltid for Pål Ryland, Trude Søilen og dei tre døtrene Sunniva Bente Getz tok over eit lite, veglaust småbruk som lenge hadde lege brakk i Samnanger. Ho skaffa seg mjølkesauer og begynte å yste saueost I dag fra Solund kl.2015 på NRK1 Der ingen skulle tru at nokon kunne bu Tilbake der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Livet på øya vil snart bli endra for alltid, for bilvegen fram til Tangeneset er nesten ferdig.

Den absolutt mest vestlandske vestlendingen

Seks program i haust — Kva andre stader får vi vere med denne hausten? Kringkastingsleiinga i Oslo var kjølege i starten, men etter det Bruaset sjølv kallar «mykje mas frå mi side», beit dei på.

Men då var det ikkje nok med eitt program. Seriar var i vinden, så dei måtte ha seks program, og Bruaset hadde berre to idéar på lager. Det blei startskotet for arbeidet som skulle prega arbeidskvardagen til Oddgeir Bruaset fram til han gjekk av med pensjon seinhaustes 2014. Det var berre å hive seg rundt og ringe rundt til folk eg kjende på NRK sine distriktskontor, fortel han.

Noregsatlas og telefon Han ringde, og han reiste det følgjande året, og søndag 8.

FRILUFTSLIVET MITT

Sjåartala starta høgt, steig utover i sesongen og nærma seg etter kvart millionen. Det måtte bli ein sesong til, så etter den siste episoden leste programvert Ragnhild Sælthun opp ei etterlysing.

Var det sjåarar som hadde idear om folk og stader som kunne passa i programmet? Mellom 50 og 100 tips kom inn. Eg sukkar tungt når han fortel det. Så enkelt er det ikkje no lenger. Det kan eg skrive under på.

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Foto: Torje Bjellaas — Ikkje alle var like seriøse, men det heldt til neste runde og kanskje runden deretter også. Så måtte eg drive aktiv research sjølv, fortel Bruaset.

Svart avføring svimmel

Den digitale kartteknologien utvikla seg enormt frå 2002 til 2014. Søkbare kart og satellittbilete kunne gjort jobben enklare for Oddgeir, men nei.

Du vil kanskje like: Drammen kino åpningstider

Slike hjelpemiddel kom først inn i bildet etter hans tid. Eg skaffa meg i staden eit noregsatlas med så stor målestokk at utpostane var markerte med eit svart punktum. Fann eg fleire i same området, ringde eg til ein representant frå gjeldande kommune og forhøyrde oss om dei visste noko eller kjende til nokon som visste, fortel Bruaset, medan eg lurer på om eg skal spørje om han har atlaset enno.

Men derifrå og ut er framgangsmåten til vi som tok over jobben i 2014 til forveksling lik: Etter kanskje ti telefonar var vi framme hjå den me eventuelt ville lage program om. Innan den tid var eg trygg på at vedkomande hadde noko å fare med, elles tok eg ikkje kontakt. Det ville berre vere forsmedeleg for begge partar om eg måtte finne ei orsaking etter eit par minuttars prat, fordi personen sine ressursar ikkje strakk til.

https://shishlov.info/peppes-pizza-knapphus.php

For Bruaset laga seg etter kvart ein enkel hugseregel. Bilveien til Tangeneset er snart ferdig. Alle aktiviteter de før måtte ut i båt for å nå, er plutselig bare en liten biltur unna.

Oddgeir Bruaset

Finne balansen Alle de seks episodene i årets sesong er spilt inn på steder uten bilvei. Kvart program varer rundt 15 minutt. Som de selv sier så dekkende på nettsidene sine: "Vi dyrker, plukker, gjemmer, serverer og elsker Solund".

Last ned også: Glassveranda bilder

Også på Solund sjekkes det av for et gjestfritt vertskap. For nærheten til naturen og vannet. For omgivelser der du, kajakken og naturen blir ett. Videre mål innenfor kystliv var å få kunnskap om trygg gjennomføring av kystfriluftsliv og bruk av tradisjonsbåter, samt opparbeide ferdigheter til å håndtere robåt under relativt fine værforhold.

I forbindelse med dette ønsker jeg å ta for meg Little Færøy som et kulturminne.

Pål elsker bil

Hugs gode sko og ei vind- og vanntett jakke, vêret kan skifte brått. Hugs kontantar, då det ikkje er mogleg å betale med kort på Gåsvær. Det går ein buss frå Krakhella 10. Det er også mogleg å ta ein buss frå Bulandet til Værlandet.

DER INGEN SKULLE TRU AT NOKON KUNNE BU SOLUND Relaterte emner

Lukk — Jobben har medført mykje reising, og det kan vere utfordrande å få kabalen til å gå opp på heimebane. Då er det godt å ha svigerforeldre på Sandane som kan steppe inn og hjelpe til, seier Torje Bjellaas, som er sambuar med Linda Olin Reite. Aske Lothe inger firdatidend. I sesongpremieren søndag får vi vere med til Solund. Livet på øya vil snart bli endra for alltid, for bilvegen fram til Tangeneset er nesten ferdig. Seks program i haust — Kva andre stader får vi vere med denne hausten?

Der Ingen Skulle Tru At Nokon Kunne Bu Solund
DER INGEN SKULLE TRU AT NOKON KUNNE BU SOLUND Kommentarer:
Rapportert den Der ingen skulle tru at nokon kunne bu solund
Fredriksen fra Sarpsborg
Jeg nyter utforske norske bøker kiddingly. Bla gjennom min andre innlegg. Jeg trives felting.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net