Lars Monsen Villmarksboka

  1. Mer om
Lars Monsen Villmarksboka

Lars Monsen Villmarksboka Bli medSikkerhet og kameratskap vektlegges også i boken. Villmarksboka er spekket med uunnværlig kunnskap om livet som skautraver, fjellfant og ekspedisjonsfarer, og Jeg røper alle mine hemmeligheter uten forbehold", skriver Lars Monsen i forordet til Villmarksboka Villmarksboka (Innbundet) av forfatter Lars Monsen. Se flere bøker fra Lars Monsen Boka er praktisk rettet mot villmarksliv og tar for seg alt fra planlegging, proviant, utstyr, orientering og jakt til sikkerhet, mellommenneskelige forhold Lars Monsen har bredere erfaring enn de fleste i å være på tur i villmarka. I denne boken røper han hvilke knep og teknikker du kan bruke innen orientering

Villmarksboka av Lars Monsen (Innbundet) Tanum nettbokhandel

Han tar for seg alt fra valg av utstyr, planlegging, kartlesing, turvaner, og gir leserne innblikk i hvilken kunnskap man må ha for å kunne leve og bruke naturen. Sist oppdatert For den som liker å bruke naturen, er Lars Monsen's bok et ultimatum. Hundekjøring og ekteskap Monsen er også hundesledekjører, og har blant annet deltatt i Finnmarksløpet, Femundløpet, Hallingen, Amundsen Race, Gausdal Maraton, Mush Synnfjell og Hakasleppet, med flere gode plasseringer. Blant annet vant han åpen klasse i Hallingen i 2014.

Han har også laget TV-serien Monsen og hundene, som gikk på NRK fra 2012 til 2016, og vant Gullruten i kategorien «beste dokusåpe» i 2014. I 2015 giftet Monsen seg med artisten Trine Rein, etter at de hadde vært et par siden 2009.

Bibliografi Monsen har skrevet 20 bøker, flere utgitt på sitt eget forlag, Larsforlaget, som ble startet i 2003.

Norge på langs med Trond Strømdahl, 1991, 2.

Solide utemøbler

Man kommer langt med fornuften. Heldigvis er det også inkludert episoder der Lars roter det farlig til for seg.

https://shishlov.info/8790-1.php

Kunsten å snu er bokas viktigste lærdom: «I dag har han kjempet tappert mot naturkreftene. Han har vært sterk og sta.

Bøker av Lars Monsen odertal.info

Men det var ikke nok. Han er noen nummer for liten. Lars må innse at naturen er en mektig kjempe. Foto: Privat Dagboka mi kretser rundt eksistensielle spørsmål: Hvorfor gjør jeg dette?

Hva har jeg her ute å gjøre?

Lars Monsen LibraryThing

Sannheten er at jeg gjorde det fordi jeg ikke var sikker på om jeg ville klare det. Mestringa var det viktigste — sjøl om det ikke nødvendigvis er en motsetning til å nyte naturen. Men behov for mestring var neppe hovedgrunnen til at unge Lars i 1983 var ute på tur 51 av årets 52 helger. Livet oppleves på en annen måte når det skjæres ned til basale behov for mat, drikke, søvn og varme. Jeg skulle gjerne lest mer om de akutte problemene som oppstår da.

Sjøl husker jeg alle avgjørelsene jeg var aleine om å ta. Risikoen jeg var aleine om å vurdere.

Last ned bøker av Lars Monsen

Behovet for kontroll. Men turen inneholdt også rype- og harejakt, eventyrlige røyefangster, idylliske solnedganger og drømmedager på ski bak hundesleden. Han er på en 40 dagers skiferd i svensk Lappland, er med på Finnmarksløpet og reinflytting i Finnmark. Han opplever vårvinteren i Laponia, han undersøker gullgraverlandet, og han opplever sommeren ved Enare-sjøen. Klarer de vinteren og mørketida i nord?

Last ned også: Se ullared

Og vil kameratskapet holde? Et år er lang tid, og helt ufarlig blir det ikke. Vi følger bokens forfattere helt fra turen bare er en løs idé, til de en dag når målet. Løpet er drøyt 1800 kilometer, og ferden går gjennom Alaskas villmark.

Last ned PDF Villmarksboka Gratis

Her er blant annet "hardtest" av mye aktuelt utstyr, og en mengde nye praktiske råd og tips. Samtidig holder han utstyrshysteri på solid avstand: "Døm villmarkingen først og fremst ut fra det han gjør, ikke ut fra hvor ny og moderne utrustningen er!

Det finnes mange durkdrevne fjellfanter som aldri har tatt i Gore-Tex, og ikke har noen umiddelbare planer om å gjøre det heller.. Han skriver det han mener, selv om det skulle bety at kjente utstyrsprodusenter får seg en smekk på fingrene. Dessuten er han svært selvkritisk.

LARS MONSEN VILLMARKSBOKA Relaterte emner

Han har tilbrakt mer enn 3500 døgn i sovepose og vært på lange ekspedisjoner. I denne boka forteller han om hva som la grunnlaget for langturene, og han forteller fra mange av turopplevelsene i villmarka, fra den første overnattingen ute som nittenåring fram til turen over Alaska mange år senere. Gjennomillustrert med fargefotografier. Turene er gjennomført fra april til oktober. De oppsøker kjente stier og vassdrag, men også mer ukjente steder.

LARS MONSEN VILLMARKSBOKA Kommentarer:
Forfatter på Lars monsen villmarksboka
Skogstad fra Hamar
Les også min andre innlegg. En av mine fritidsaktiviteter er Makrame. jeg elsker rapporterer norske nyheter tungt.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net