Jon Blund Tysk

  1. Mer om
Jon Blund Tysk

Jon Blund Tysk Pengene tilbakeJon Blund er det norske navnet på Unser Sandmänchen, «vår lille sandmann», en lang rekke korte dokkefilmer produsert for tysk barne-TV fra 1959 og sendt ved leggetid. Den nisseliknende tittelfiguren bygger på eventyrskikkelsen Jon Blund som Gjennomgangsfiguren Jon Blund ble på tysk kalt Sandmann eller Sandmännchen, det vil si «den vesle sandmannen», kjent fra folkelige godnatthistorier, E Jon Blunds fortid avsløres Animasjonsfiguren Jon Blund, eller Sandmann, var propagandaverktøy i det sosialistiske DDR Jannicke Systad Jacobsen fikk ideen om å lage film om Jon Blund da hun oppdaget ham på forsiden av en bok i Berlin, og deretter fant ut at tysk Jon Blund fyller 50 år Hver kveld siden 1959 har den folkekjære, tyske dukken «Sandmann» ønsket tyske barn god natt. Jon Blund er en av Øst

Han blir opprørt når han får vite at hans kone har sendt barna ut i skogen. Her kan de jo bli tatt til fange av heksen som lokker alle barn til seg og steker dem i ovnen og eter dem.

Foreldrene skynder seg derfor ut i skogen for å lete etter barna.

https://lndc.us/anspenthet.php

Akt 2 Mens de leter etter bær, har Hans og Grete kommet i nærheten av heksens hus. Grete binder blomsterkranser og synger, hans klarer å fylle sin korg med markjordbær, gjøken galer og barna hermer den, men legger ikke merke til at de har spist opp alle markjordbærene og at det har blitt mørkt. Når de så vil gå hjem, finner de plutselig ikke veien tilbake. Skal bare de åpenbart uskyldige få plass på minnetavlen?

Thomas Jeutner mener poenget uansett er dette: Alle som døde, var på ulikt vis offer for murens galskap. Muren vitnet om et samfunn der alle og ingen var skyldige.

https://shishlov.info/2479.php

I DDR måtte all kommunikasjon skje mellom linjene. Thomas Jeutner håper det. Jeutner, Axel Richter og Michael Wilhelmis.

Foto: Heidi Marie Lindekleiv Bildet av soldaten som rømmer over piggtråden er blitt ikonisk.

Jon Blund fyller 50 år NRK Kultur og underholdning

Men i Bernauerstraße var det ikke minst gjennom hemmelige tuneller at folk flyktet. Egon Schultz døde da han skulle et stanse et fluktforsøk. Foto: Heidi Marie Lindekleiv Planter blomster og tillit Jeutner og vennene fra kollektivet vandrer gjennom den hustrige åpne parken, og bort til en frodig hage som er bygget tett inntil restene av muren. Der kan mennesker kan møtes rundt noe praktisk, konstaterer Jeutner.

Her skal relasjoner vokse side om side med solsikker. Forsoning krever at vi lytter, ikke holder oss til klisjeene, men forsøker å sette oss inn i hverandres historier, sier han, og mener det viktigste som må skje i det tyske samfunnet, ikke handler om å rette opp politiske og økonomiske forholdene — dette vil uansett jevne seg ut med nye generasjoner, mener han.

Fryktens væremåte Men hvordan kan man ta sjansen på å stole på fremmede, hvis man er vokst opp i et samfunn der utryggheten sitter i ryggmargen? Og kan man bli kvitt mistilliten hvis man rett og slett ikke skjønner hva den andre mener, hva den andre vil? Undersøkelser fra arbeidslivet forteller mye om dette, mener Jeutner: Folk med DDR-bakgrunn har ofte vanskeligere for å få jobber enn sine vesttyske kolleger, ganske enkelt fordi vesttyskeren glatt skryter om seg selv, mens østtyskeren er opplært til å holde kortene tett til brystet, vel vitende om at Stasi hadde ører overalt, at selv dine nærmeste kunne falle deg i ryggen.

Jon Blund (Das Sandmännchen), tv

Man kunne ikke være like konkret. Det var helt nødvendig å være forsiktig. Dette var et samfunn drevet av angst, konstaterer Jeutner. De tenkte at dette var hele verden. I virkeligheten var det en veldig liten verden. I dag er dette et av Berlins fineste områder. For da tyskerne feiret i Berlins gater 9.

Hvordan kjennes en kreftkul i brystet ut

Livet slik man kjente det ble borte, og man mistet kontrollen over fremtiden. Og det nye livet er fortsatt i støping: Da er det viktig at den østtyske fortellingen, at livet som ble ført, blir forstått.

Entra aksje

De levde i små byer, grillet, så på TV og dro på ferie til Østersjøen. Men i virkeligheten var dette en veldig liten verden, sier Radomski. Men kampen mot vestlig påvirkning skjedde også på andre måter, og kanskje overraskende nok gjennom westernfilmer. Selv om systemet som skapte ham fungerte bedre i teori enn i praksis, synes jeg han er en positiv figur, sier Jannicke Systad Jacobsen. Det var naturligvis bare solskinnshistoriene som ble vist, muren og Stasi var ikke-temaer hos Jon Blund.

Det var vel ikke så pedagogisk eller lærerikt. Mer dannende, kan man si. Noen av de som arbeidet direkte med programmet har sagt til meg at de ikke visste at dette var sosialistisk propaganda.

Men jeg synes absolutt ikke at noen i NRK har gjort noen blunder her. Det er ingen som kommer til å miste jobben på grunn av dette, ler regissøren. Noen mennesker liker ideen med et sterkt regime som sier hva, når og hvordan du skal gjøre ting,» forteller Trabant-utleier Daniel Wojahn om Øst-Tyskland DDR.

DDR-nostalgi er blitt et begrep i Tyskland.

Jon Blund (film) Wikipedia

Det handler om interessen for og dyrkingen av livet og hverdagskulturen i DDR, særlig blant tidligere østtyske borgere. DDR ble til for 70 år siden den 7.

Jon Blund har røtter i gammel folklore, særlig korte godnattfortellinger for å bysse små barn i søvn. Navnet Jon Blund opptrer i en tekst av den svenske poeten Johan Runius allerede omkring 1710.

JON BLUND TYSK Relaterte emner

Filmen om hans liv konkurrerer i dokumentarfilmklassen under Kortfilmfestivalen i Grimstad i helgen. Filmen er produsert av Medieoperatørene og kjøpt av norsk, svensk og finsk TV. Men i det sosialistiske DDR spilte "Sandmann" en viktig rolle i indoktrineringen av barna, sier regissøren. Han skulle både få barn til å sove og styrke deres tro på sosialismen, sier Systad Jacobsen. I episodene fra 60- og 70-tallet deltar Sandmann optimistisk i alle store begivenheter i DDR, flyr til Den røde plass og er med i barneorganisasjonen Ungpionerene. Han besøker Vietnam og Cuba, men aldri "kapitalistiske" land - eller Vest-Tyskland.

Jon Blund Tysk
JON BLUND TYSK Kommentarer:
Rapportert den Jon blund tysk
Lauritsen fra Stavanger
Bla gjennom min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Münzsammeln. Jeg nyter utforske norske bøker til syvende og sist.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net