Spirea Beskjæring

  1. Mer om

Spirea Beskjæring By påMange lurer på når de bør spirea.no › 20 28 › vent-med-beskjaering-til-etter-blomstring Vårblomstrende busker som brudespirea, syrin og gullbusk (Forsythia) skal beskjæres etter blomstring. Dette gjelder alle busker som blomstrer Hvite blomster på lange, hengende skudd. Bør klippe bort gamle greiner hvert år. Spiraea japonica 'Genpei KLAR FOR BESKJÆRING: Gartner Per Kristiansen ved BoGrønt Rom Hagemiljø i vei til grønne gleder» og driver også hagebloggen Spirea.no

Bladene er alternative, 2,5 til 7,5 cm lange, har en lansettformet eggform og er enkle, med takkede marginer. Blomstene er gruppert i terminale racemes, og kan være rosa eller hvite. Frukten er en blank kapsel som inneholder frø på ca. Rynkerosene får fine nypefrukter når blomstringen er over.

Japanspirea Waterer’

Ingenting i veien for at en hekk bærer frukter. Syriner er absolutt flottest når de blomstrer, men de utgjør en fin og tett hekk også uten. Sibirertebusken skjuler de gule blomstene bak noen sarte blader slik at du må komme litt innpå den for å se skjønnheten.

Har du lest dette? Peppermyntebusk beskjæring

På den måten er busken din fin hele året. Men buskroser er ikke for hobbygartnere, de krever mye stell og forsiktighet rundt beskjæring. Hør med din lokale gartner dersom du drømmer om en rosehekk. Spirea, flere typer Busk-familie.

Beskjæring av prydbusker

Vanlig spirea og buespriea er litt sprikende i veksten, men har vakre klaser av hvite blomster som henger utover. Bjørkebladspireaen 'Tor' er også fin som hekk. Den blir opp til 1m høy, vokser tett og dekker bakken fint.

Denne har også en særlig fin farge om høsten.

https://lndc.us/helyficel.php

For lave hekker er også Rosespirea populær, med sine røde, roselignende blomster. Potentilla Busk som blomstrer det meste av sommeren. Blir ikke veldig høy. Røde, hvite, gule eller rosa blomster.

Ta vare på spirea og høstbeskjæring av busken

Sibirertebusk Busk med fine, grønne blader og små, gule erteblomster. Blir 4-5 meter høy og blomstrer i juni-juli. En vanlig feil er for eksempel at man synes treet eller busken er for stor, og derfor like godt kutter busken i to. Det blir aldri pent. Hvis du synes treet er for stort, må du heller sage det ned og plante et treslag som blir mindre, du klarer ikke å tvinge et tre som naturlig vil bli 15 meter høyt til å bare bli fem. Beskjæring er ikke en metode for å gjøre planter mindre enn de er.

Når du beskjærer skal du tynne ut, ikke «kupere» planten. En annen vanlig feil er at man beskjærer blomstrende busker på feil tidspunkt. Hvis du for eksempel beskjærer vårblomstrende busker som syrin tidlig på våren, vil du skjære vekk mesteparten av blomsteranleggene, derfor skal du vente til etter blomstring.

Da unngår du spireadrysset som garantert kommer etter noen dager. Plukk inn spirea, da vel Her kan du lese om fire ulike spirea, og hvordan du steller busken for at den skal holde seg pen.

Vanhoutte Spirea beskjæring krav odertal.info

Det er jo ikke til å komme ifra at spirea kan være nitrist når vaktmesteren har tatt grep med hekksaksa og det nesten ikke kommer en blomst. Grefsheimspireaen blir opptil 2 meter høy og kan brukes som hekk, sammen med andre busker eller alene.

Jeg liker de fine buede greinene som nesten går helt ned til bakken. Se så vakre de små, hvite blomstene er!

Kjennetegn og stell av Spiraea japonica Hagearbeid på

Hvis du ikke får mengder av blomster på grefsheimspireaen er grunnen rett og slett av den har blitt beskåret til feil tid. Den største feilen som gjøres er at man ikke tør skjære langt nok ned.

Pareto bank ansatte

Årene rett etter planting Planter som står i potter: Første sesongen er hovedregelen at plantene ikke skal skjæres tilbake. Etter at snøen har gått neste året vurderes om planten har nok grener.

https://lndc.us/coxydix.php

Det har de vanligvis ikke. Du skal skjære alle grenene ned til 5-10 cm over bakkenivå. Neste ettervinter gjøres igjen vurderingen om planten er tett nok. Hvis de ikke er det skjærer du nå alle grenene 15-20 cm over bakkenivå.

Cider pakket

Slik fortsetter du ved å legge på ca. For busker som skal ha en fri vokseform er det vanligvis nok med en hard tilbakeskjæring i to år. Vedlikeholdsskjæring er den årlige beskjæringen av fullvokste busker for å holde de unge og vedlike.

SPIREA BESKJÆRING Relaterte emner

Se de hardføre blomstene som har holdt ut i vårt klima i flere hundre år. Hekk er ikke nødvendigvis eviggrønne, tette planter som skal formklippes. Praktisk talt alle trær, busker og planter som får litt høyde kan brukes som hekk - du må bare ha plass til dem. Til gjengjeld kan du da få vakker blomstring inn i hagen din på en praktisk måte. Det gir et mykere uttrykk og kan derfor være en vennligere grense mot naboen. Tenk på formålet Hvis du har lyst på og plass til en naturlig hekk, er det haugevis å velge mellom. Alt fra bærbusker til litt store, blomstrende planter og busker og trær med blomster.

SPIREA BESKJÆRING Kommentarer:
Forfatter på Spirea beskjæring
Nilsson fra Harstad
Jeg har lyst lese romaner tomt. Se gjennom min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Rückenschwimmen.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net