Kino Oslo

  1. Mer om
Kino Oslo

Kino Oslo RikContent [hide]

Her ser du kinoprogram for Oslo kino! Billetter kan kjøpes via hjemmesiden eller vår nye NFkino-app. Hold av de beste setene i dag Nå kan du se alle kinoene i Oslo under ett og samme program! En gratis fordelsklubb for deg som liker å se film på kino Her finner du kinoprogrammet og billettkjøp til din kino, samt informasjon om aldersgrense, sjanger, trailer og fakta om filmen Nordisk Film Kino AS, tidligere Oslo Kino AS, driver kinovirksomhet i Oslo. Virksomheten ble etablert i 1926, og organisert som kommunalt eid aksjeselskap 8. april 2013 ble virksomheten solgt til det danske mediekonsernet Velg byen der du pleier å gå på kino i listen nedenfor. Valget blir lagret og du kan alltid endre by i toppmenyen. Lillestrøm; Moss; Oslo; Sandnes

Forbrukslån på timen

Bygningen i Åkebergveien 56 ble bygget om til leiligheter, og disse var innflytningsklare i november 1999. Universitetet i Oslo brukte kinolokalene som magasin for materiale fra Universitetets naturhistoriske samlinger, blant annet Geologisk museum og Botanisk museum. Det er eksempelvis kun fire stopp fra Majorstuen til Nydalen åtte minutter pluss gange, eller to stopp fra Løren til Storo tre minutter pluss gange. Trikk: Linje 11, 12 og 13 stopper på Storo. I juni presenterer kinoen et helt nytt kinokonsept og inviterer publikum til å arrangere sin egen filmvisning med opp til 20 personer i salen.

Colosseum kino

Utover store premierer og eventer, vil også kinoen ha nattforestillinger på utvalgte helger. Her kan du slappe av både før og etter filmen.

https://lndc.us/kiwebu.php

På Colosseum får publikum for alvor oppleve det virkelig store lerretet, 20x9 meter. Scala Nordstrand 1960: Fjernsynet starter regulære sendinger. Scala Palassteatret 1963: Colosseum herjes av brann, og skaden på kinosalongen er total.

Se dette: Aksjonen bil

Under okkupasjonen 1940—1945 ble Colosseum kino et utstillingsvindu for nazidiktaturet, og fra 1942 var 85 m2 av bygningen rekvirert av okkupasjonsmakten, formodentlig til kontorlokaler.

Den første «Filmavisen», et nyhetssammendrag bestående av korte dokumentarfilmer, fikk premiere her i 1941. I forbindelse med Hitlerjugend-utstillingen i Oslo Håndverks- og Industriforening, som ble åpnet 1.

Parolen for arrangementet var «Norge og Tyskland for Storgermania». Det er derfor neppe kontroversielt å kalle dette verdens mest moderne kino.

https://shishlov.info/3346-1.php

KINO OSLO Relaterte emner

Åpne i Oslo Bykart Colosseum kino slik den så ut da den var ny i 1928. Colosseum tilhører siden 2013 selskapet Nordisk Film Kino, og har fire saler med henholdsvis 978, 274, 151 og 115 sitteplasser. Den opprinnelige salen er Oslos største kino og en av de flotteste; kuppelen har en diameter på over 40 meter, nesten like stor som Peterskirkens kuppel. Historikk Colosseum ble oppført i nyklassisistisk stil etter tegninger av arkitektene Jacob Hanssen og Gerhard Iversen, som blant annet var inspirert av Cirkusbygningen i Tivoli. Det kommunale selskapet Oslo Kinematografer hadde fra 1926 monopol på kinovisning i Oslo. Colossum ble derfor oppført rett utenfor bygrensen i Aker.

Kino Oslo
KINO OSLO Kommentarer:
Forfatter på Kino oslo
Hernes fra Hammerfest
jeg elsker studere dokumenter kjært. Siste nytt: min andre nyheter. jeg er tent på Drachen.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net