B12 Me Cfs

  1. Mer om
B12 Me Cfs

B12 Me Cfs SaftigBehandling med vitamin B12 kan kanskje forbedre symptomer på CFS/ME hos noen pasienter, men uten gode kliniske studier har man ikke I litteraturen og i klinisk praksis brukes tidvis kronisk utmattelsessyndrom (CFS) og myalgisk encefalopati (ME) synonymt Evengard, Regland, Lindenbaum) Theories on the supposed working principle of vitamin B12 in CFS range from stimulation of recovery by lowering homocysteine omtrent 1/3 av ME-pasientene kan ha symptomer som skyldes B12-mangel, og at den and Scientific Basis of Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue A recent study reported a favourable effect of vitamin B12 injections/oral folic acid support in ME/CFS patients

Den andre mente det ikke var svikt. Kvinnen hentet inn en vurdering fra en psykiater som mente det helt klart var svikt i helsehjelpen hun hadde fått.

Det er trist å møte så lite kunnskap om ME og bli behandlet så respektløst. Fekk endelig ME-diagnose og skulle prøve å bygge meg opp igjen til der eg var før eg fekk kontakt med nav og resten av «systemet». Fekk innvilga opphold på Hauglandssenteret. Lite tilpassing til mine behov, hadde best nytte av svømming, men begrensa tilgang pga. Enkelte treningsformer gjorde vondt verre, bl. Noko av det som me-pasienter blir dårlig av.

Tilfeldigvis fekk eg sjå at min hardt tilkjempa diagnose var endra til nevrasteni. Legen nekta å endre til ME, ein diagnose eg hadde fått av professor Nyland på Haukeland s. Ikke patologisk stod det, men eller skjønte jeg ingenting av brevet og heller ikke fastlegen kunne forklare noe mer. Hva skal du med dette ble jeg spurt — selv hadde jeg aldri spurt etter journalen min kunne dame i skranken fortelle meg.

Ble så overrasket at jeg ikke fikk sagt et ord. Myye smerter og alvorlig tilstand, smertelindring med morfin. Høsten 2006 opplevde jeg plutselige smerter i overkroppen og skulder — så sterke at jeg bare klarte å hyle til tross for at jeg allerede hadde mye morfin i kroppen.

Det ble tatt EKG og jeg fikk beskjed om at det bare var angstanfall. Neste dag gjentok det samme seg — denne gang fikk jeg beskjed om at det var luftsmerter.

Flere år senere da jeg var under utredning for ME, kom en hjertespesialist til meg og sa hun hadde sett gjennom journalen min og kunne fortelle at jeg hadde hatt to hjerteinfarkt. PGA utmattelsen klarte jeg ikke å summe meg og stille et eneste spørsmål om hvordan dette kunne være mulig, men jeg sa jeg visste når det må ha skjedd og at jeg hadde en mistanke som altså ble avfeid av legene på sykehuset. Kan legge til at informasjonen generelt var elendig på denne avd og legen meget ubehagelig.

Setningene «Du har ingen alvorlig reumatisk lidelse jeg kan hjelpe deg med. Det finnes mange andre avdelinger da, psyk for eksempel» har brent seg fast i minnet.

Kronisk utmattelse har fysiske årsaker Medium

Fikk time til annen reumatolog ved et annet sykehus i underkant av et år senere — ble godt undersøkt, lyttet til og diagnostisert. Likevel må jeg si at møtet med den første reumatologen påvirker fortsatt mitt forhold til spesialistleger nå nesten 8 år senere. Prisgitt leger for å få hjelp i NAV-systemet blei det mange slitsomme kamper.

Hadde på eget initiativ begynt i privat gruppeterapi, i forsøk på å sjå om eg kunne bli bedre, så hadde kontakt med psykolog som også jobba i offentlig helsevesen på dagtid.

Han hadde kjennskap til individuell plan, og foreslo at eg skulle be om det, for å få litt helhetlig tenking, og letta presset på meg sjølv. Ingen ville sette igang arbeid med plan. Saksbehandler på NAV spurte» hva er det? Bad då om å få snakke med sjefen hans, han ville ikje lage plan. Fastlegen ville heller ikkje, fordi han ikkje fekk ekstra betalt for dette arbeidet. Kom meg aldri tilbake til slik jeg var før.

Ble sett på som lat og giddaløs selv om jeg jobbet så hardt jeg kunne. Fikk diagnosen etter mange års slit og utredning. Mistro og mangel på kunnskap i helsevesenet og i samfunnet.

En kamp med NAV som nesten tok kontakt knekken på meg. Nå er jeg uføretrygdet.. Ligger store deler av døgnet. Sliter med store smerter, PEM, utmattelse og kognitivsvikt mm. Blir fortsatt ikke trodd av alle. Jeg visste alt hva smertene skyldes, men legen ville ikke høre på meg og avventet undersøkelsen. Siden de ikke visste hva det var kunne de ikke tilby noe sterkere enn paracet. Siden jeg visste at det ikke hadde noen virkning takket jeg nei.

Har du lest dette? Frontskuffe til traktor

Da undersøkelsen til slutt bekreftet det jeg alt hadde sagt fikk jeg beskjed om at det nok ikke var så vondt siden jeg ikke tok imot paracet. Skrev meg ut med lærdom at legene faktisk ikke er der for å hjelpe meg. Kommer ikke til å oppsøke lege neste gang! Sleit med å få sykemelding, henvisninger og prøver, ein periode måtte eg bestille time til psykolog kvar gong eg hadde hatt legetime.

Fortvilelsen var stor. Etter fleire legebytter, slapp eg kjempa for sykemeldinger, men tida hadde gått, så kampen blei no mot nav. Blei henvist til til Haukeland, nevrologisk, og utredning der med tanke på ME. Konklusjonen overlevert i 2min fra ein overlege, som opplyste at han ikkje fann noko som kunne forklare utmattelse. Men kva med ME, då? Ja, han forstod eg tenkte i dei baner, men det stemte ikkje med sjukdomsbilde sa han på veg ut dørene, vel vitande om at formålet med ein spesialistuttalelse no var avgjørende om eg fortsatt ville få rehab eller måtte på sosialen.

Til eg sjølv tok kontakt med ein lege på samme avdeling, og fekk diagnosen ME. Legen fortalte at kollegaen ikkje trudde på denne sjukdomen. Den same kollegaen som lot som om han seriøst hadde vurdert ME. Ferdig med cellegift! Hadde akkurat vært på kontroll og tatt ny bilder! Fikk tlf om og komme inn på time på sykehuset dagen etter!

Måtte dra og ta blodprøver som måtte sendes direkte samme dag! Livredd og utrolig mange tanker om at nå har kreften spredd og livet er over! Da jeg kom, viste seg at jeg hadde havnet i feil bunke ved en feiltagelse!

Man gjør ikke sånne feil med en kreftpasient! Det blir mange legeundersøkelser før og etter. Med ny lege hver gang!! Ny kirurg som ikke kjenner min historie og ikke har operert meg. Han har selvsagt ikke tid til å lese min journal eller spør meg om min historie. Det blir utrygt og ingen kommunikasjon Ingen helhet i behandlingen Som jeg har fått merke på kroppen Er pasient ved Ahus.

Tidligere var jeg såpass heldig at jeg kunne ha kontakt med fastlegen via mail med sikker innlogging.

For et par år siden ble denne muligheten tatt bort, en kunne ikke nå legen via skriftlig kommunikasjon. Når jeg ikke kommer meg ut av huset, jeg blir bare sykere av å måtte oppsøke legekontoret, så blir det jo til at jeg utsetter lengst mulig å oppsøke legekontoret. Ofte er det jo spørsmål legen kan svare på uten å måtte ha meg inn på kontoret. Nå har legekontoret innskrenket enda mere, det er ikke mulig å nå legen via telefon heller lenger.

Jeg har tidligere hatt lege hjem til meg, fordi jeg ikke klarte oppsøke legesenteret. Nå vet jeg ikke når jeg kommer meg til lege. De var hjelpeløs, flaksen var at der var en lege på besøk som fikk knekt armen på barnet og dratt han ut. Barnet blir lagt i egen seng hvor pleierne legger ei varmeflaske i senga og brenner barnet. Denne henvisningen ble overprøvd av en radiograf, så bilder av hofter ble ikke tatt.

Jeg gikk med veldige smerter som ingen smertestillende tok. Da jeg skiftet fastlege og hadde gått hos henne i ca 1 år, og fått noen kortison sprøyter som hjelp i små perioder, henviste hun meg til nye bilder av begge hoftene sommer 2014 Resultatet ble at begge hofter måtte skiftes på bakgrunn av artrose og også andre skader i hoftene.

Der hadde jeg gått i mange år med store smerter som kunne vært unngått om ikke en radiograf 3 årig utdannelse hadde overprøvd legens henvisning. De dekket seg bak «dette er rutinene vi har». I dag ett år etter siste operasjon er jeg så å si helt uten smerter fra hoftene og livskvaliteten er blitt så mye bedre.

Etter press fra familien blir ho operert — keisersnitt, mister mye blod, blir lagt i respirator, I ettertid beklaget legene, under operasjon var det mye roping, de visste ikke om de hadde blodforstoppende middel. Ett under at pasienten overlevde.

Brukte lokalbedøvelse og likegladsprøyter. Dette ble ikke jornalført og jeg ble ikke innkalt til kontroll. Dette måtte jeg ordne selv. Ikke noe var notert i journalen. Dagen etter har jeg utslett, føler meg dårlig, og drar til lege. Viser utslettet, tar blodprøver og legen konkluderer ned kyssesyke. Jeg forblir dårlig og blir henvist til spinalpunksjon og utvidede blodprøver, ingen funn, noen mnd senere, blir det på ny tatt spinalpunksjon og blodprøver, ingen funn denne gangen heller.

En tredje spinalpunksjon blir tatt etter ca et år, denne gangen ber jeg om utskrift fra alle prøvene. Alle tre gangene var det positive prøver for borreliose, både i spinalvæsken og i blodet. Ingen behandling ble gitt. Jeg er fortsatt syk. Mangler oppfølging fra et helsevesen med lite kunnskap om diagnosen.

https://lndc.us/hvordan-fjerne-klorm.php

Søker pasientskade erstatning og yrkesskadeerstatning, har så langt fått avslag med begrunnelsen at det ikke er noen kjent sammenheng mellom vaksinen og ME. Dette selv om tre har fått medhold og over 200 har meldt inn klage. Jeg mistet mye blod alle gangene, og den ene gangen måtte jeg ha blodoverføring. Sykehusoppholdet etter operasjonene var som psykologisk terror.

Sykepleiere kom inn til alle døgnets tider og tok blodprøver av meg uten en gang å ha presentert seg selv, eller sagt hva de var der for. De bare tok armen min og stakk sprøyten i. Det var også en hendelse hvor en sykepleier skulle sette veneflon på meg. Hun var ekstremt klønete og det var veldig smertefullt.

Etter en hel time hvor hun hadde prøvd og feilet, fikk moren min omsider noen andre til å gjøre det. Da kom det fram at hun var sykepleierstudent og aldri hadde satt veneflon før, men de skjønte ikke hvorfor det gjorde noe at en student fikk øve seg på et barn.

Jeg opplevde alt som ekstremt traumatisk, men sykehuset har aldri bedt om unnskyldning for dårlig og feil behandling. Jeg har vært syk i mange år og har tatt 2 stomiopperasjoner. Noen ganger får man beskjed om at det er mange måneder ventetid.

Kronisk utmattelse har fysiske årsaker

Og når man først har kommet til timen er det ikke alltid det vises interesse eller kunnskap. Føler at dette er et problem for meg som har mange spørsmål. Jeg er diagnosert morbus crohn. Måtte bytte fastlege for at han ikke visste hva denne sykdommen var.

Legen ble selv skilt pga barn med autisme, og mente jeg var deprimert av den grunn. Mange ulike virus-, bakterie- og parasittinfeksjoner er assosiert med sykdomsdebut. Store fysiske belastninger som ulykker eller omfattende kirurgi 34, og livsbelastninger som tap av nære familiemedlemmer og mobbing ser også ut til å kunne være utløsende faktorer 35. Kronisk sykdom påvirker psykisk helse.

Coca cola vinn reise

Angst og depresjon, og hvordan den enkelte takler å være syk over lengre tid vil påvirke sykdomsforløpet. Diagnosen stilles ved å utelukke andre årsaker til symptomene og ved å gjenkjenne det spesifikke sykdomsbildet pasientene viser.

Det er viktig å gjøre en god differensialdiagnostisk vurdering. En rekke tilstander det finnes god behandling for har et overlappende symptombilde. Det er utarbeidet en rekke diagnosekriterier for sykdommen, over 20 forskjellige. Noen er vide med høy sensitivitet og lav spesifisitet. Andre er smale med lav sensitivitet og høy spesifisitet.

Kriteriene bygger i liten grad på forskning og er dårlig validert. I Nasjonal veileder er det utarbeidet et standardisert prøvebatteri som innbefatter blodprøver, billeddiagnostikk og urinprøve. For barn og unge anbefales også at det tas EEG. Behandling og videre oppfølging Per i dag finnes det ingen dokumentert medikamentell behandling 37, 38. Derfor er det ekstra viktig å arbeide med de psykologiske og sosiale faktorene som vi vet er viktige.

Tegn på sterk B12-mangel er kraftig tørrhet i munnen, smerter i munnen eller problemer med å uttale ord.

Fastlegeportalen

Veganere har størst risiko for B12-mangel hvis de ikke tar tilskudd, fordi hovedkilden til B12 er fisk, skalldyr, fugl, egg, kjøtt og melkeprodukter.

Selv om B12-lageret er over normalen, kan det likevel være for lavt for akkurat den personen. Antibiotika Ved ME-problematikk pleier Eriksen å ta i bruk to hovedbehandlinger. Den andre er å finne relevant antibiotika som kan ta akkurat den mikroorganismen som forårsaket problemet, sier han. Men da er det ikke snakk om å bare pøse på med penicillin. Man må finne ut hvilken patogen bakterie som har forårsaket infeksjonen, og så må man finne en type antibiotika som responderer på akkurat denne.

Det er ikke alltid lett, fordi det kan være flere stammer av en bakterie. Mange naturterapeuter er motstandere av antibiotika. Men Frank-Leo sier han har sett god effekt på ME-pasienter ved å gi dem riktig type antibiotika og vitamin- og mineraltilskudd kombinert med tilskudd av livsoppbyggende melkesyrebakterier. Siden antibiotika ikke virker på virus, tror han ikke virus er hele forklaringen på ME.

For eksempel kan Epstein—Barr-virus og cytomegalovirus årsak til kyssesyken gi tretthet, sier Frank-Leo. Hvis en ME-pasient har hatt infeksjoner med disse virusene, anbefaler han dem å sjekke B-vitaminstatus i blodet. Er statusen lav og de begynner å ta riktig sammensetning og mengde B-vitaminer av høy kvalitet, kan de oppleve at energien kommer tilbake.

Eriksen vektlegger også viktigheten av å ta melkesyrebakterier for å styrke bakteriefloraen i slimhinnene og forebygge infeksjoner. To kreftleger ved Haukeland sykehus, Øystein Fluge og Olav Mella, er enige med Eriksen i at ME er en fysisk sykdom, og at psykologiske mekanismer ikke er viktige.

De avsluttet en doktorgrad om ME i fjor høst, som fikk mye oppmerksomhet blant annet på TV2 Nyhetene. Det er en viderføring av sykdommen PA til et stadium med degenerering av nervesystemet, med alt det innebærer av elendighet. Jeg har den type smerter, og folk i Pernicious anaemia society har stått på hodet for å få meg til å godta at jeg må kjempe for at jeg behandles etter symptomer. Begge disse medisinene har effekter på andre celler enn immuncellene i nervesystemet, slik at effekten av medisinene ved ME vil ikke enkelt kunne tilskrives demping av aktiviteten til immuncellene som omslutter vagusnerven.

Planten Withania somnifera har også dempende effekter på immuncellene i nervesystemet, men har ennå heller ikke blitt testet ut ved ME.

Det var stilt store forventninger til den seneste norske studien på det immunhemmende middelet rituximab ved ME. Det ble imidlertid ikke funnet noen effekt av dette medikamentet på ME-symptomer i denne studien.

Det er også mulig å stimulere vagusnerveaktiviteten ved å sende elektriske impulser via det ytre øret. Slik stimulering kan ha dempende effekt på betennelsessignaler som sendes via vagusnerven.

Mental trening Slik som med behandling for infeksjoner, der det gis ulike medisiner avhengig av type infeksjon, må det skilles på ulike behandlinger som har nervesystemet som mål for behandlingen. Tradisjonell kognitiv terapi kan for noen bare bli en ekstra belastning, samtidig som det er få holdepunkter for at det vil hjelpe. Nevnte studie over gir en pekepinn på at dette kan fungere. Det kan uansett ikke betviles at hjernen kan tolke signaler fra miljøet og kroppen på en uhensiktsmessig tillært måte, og at disse signalene kan manipuleres til en viss grad.

Fra forsøksdyr vet vi at slik «lært» feilkobling kan være så sterk at det skiller på hvilke individer som dør av infeksjon og ikke. Merk: Denne artikkelen er ikke egnet som råd for hvilke behandlinger som bør forsøkes.

Det kan heller ikke forventes at medisinene og behandlingene som nevnes i denne artikkelen vil bli gitt dersom du bestiller time på Balderklinikken. Artikkelen gir en oppsummering av fagfeltet, samt presenterer hypoteser for sykdomsutvikling og mulige behandlinger. Rapporter om effekter av medisiner og andre behandlinger som ikke er publisert i medisinske tidsskrifter må tolkes med stor varsomhet.

Del på epost Den sterke polariseringen i debatten om ME skyldes at det ikke er enighet om at det er en fysisk sykdom. Noen mener fortsatt at ME, myalgisk encefalopati eller kronisk utmattelsessyndrom, er en stresstilstand, hvor man kan tenke seg frisk ved hjelp av mestringsteknikker som kognitiv adferdsterapi KAT, mindfulness, gradert trening eller Ligthening Process LP.

Den polariserte debatten avspeiler også to forskjellige syn på hvordan moderne medisin skal forstås og utvikles, i tillegg til hvordan forskningsresultater skal tolkes.

Det anslås at det er 15-20.

Info til leger/ helsepersonell

I USA angis det å være mellom 800. Svake studier ME deles gjerne inn i fire alvorlighetsgrader. Omtrent en firedel av pasientene har en av de to mest alvorlige variantene.

B12 ME CFS Relaterte emner

Lagt ut av Advokat Arild Almklov En kvinne oppsøkte lege med betydelig funksjonssvikt. Legen satte chizofreni som tentativ diagnose. Hun ble innlagt i psykiatrien under tvang og medisinert mot sin egen vilje. Hun anla sak mot Staten fordi hun mente at hun var blitt påført en skade på grunn av tvangsbehandlingen. Hun mente at hun var feilbehandlet, feildiagnostisert og feilmedisinert. For å få pasientskadeerstatning er det et vilkår at det har vært en svikt ved helsehjelpen. Borgarting lagmannsrett behandlet saken og kom til at det ikke hadde skjedd svikt i helsehjelpen.

B12 Me Cfs
B12 ME CFS Kommentarer:
Rapportert den B12 me cfs
Bekkevold fra Molde
Jeg trives lese om Norge gjerne. Bla gjennom min andre innlegg. En av mine hobbyer er Fünf-gegen-Fünf-Fußball.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net