Strømper Til Trønderbunad

  1. Mer om
Strømper Til Trønderbunad

Strømper Til Trønderbunad Bli medDet brukes røde strømper til blå og grønn bunad, og grønne strømper til rød bunad. BunadRosen anbefaler knestrømper i bomull Til den blå eller grønne bunaden brukes det røde strømper og til rød bunad brukes det grønne strømper. Add to Cart Add to Wishlist Ved å fortsette å bla gjennom websiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler Lære Hos oss får du sort, grønn og rød strømpebukse til bunad, samt strømper til herrebunad av høy kvalitet. Grønn og rød bunadstrømper passer til Trønderbunad Det er laget 4 vesker til denne bunaden; Gauldal, Tydal, Soknedal i rustfarger og Soknedal i lilla farger. Du kan fritt velge den du liker best

Ettersom jeg skal strikke dukkestr trenger jeg jo ikke hele materialpaken som Trådsnella selger. På ett eller annet tidspunkt fikk jeg tak i oppskrift på strikket trønderbunad til barn.

Trønderbunad mann

Hadde derfor vært supert om du har. MEN oppskrifta er bortevekk, og jeg aner ikke hvor jeg hadde fått tak i den! Festdrakter til barn. Du betaler kun porto. I denne boka finner du festdrakter til jenter og gutter i alderen til år, både strikkede og sydde.

Advarer mot bunadskopi

Dere skal få en liten sniktitt på den. Under skautet ser vi en smal valk trukket med rødt tøy. Denne holder skautet på plass. Linskautet er det gamle «brurplagget» som ble brukt på vei til kirken i Selbu.

I prestegården ble bruden så pyntet med krans og krone.

Rød Trønderbunad fra Trøndelag

Linskautet Capet er i kongeblå ulldamask, og er foret med svart ullstoff. Sidden skal være om lag 40 cm over gulvet. Originalcapet til Trønderbunaden fåes kun kjøpt hos Husfliden, enten ferdig sydd, eller som materialpakke.

Ytterplagget til Trønderbunaden er basert på fem gamle cape som ble funnet på Trønderlag Folkemuseum, og i Trøndelags tekstilsamlinger.

Alle capene var like i form og farge. På de gamle capene var det en noe variert mønsterrapport.

Herre trønderbunad pris

Alle var imidlertid gjort i kongeblå ulldamask, og var tett rynket rundt den rett oppstående halslinningen. Trønderbunad i Gloria endelig tilbake Med det spesielle gloriagarnet i vesten skiller den seg tydelig ut med en gyllen farge. Stoffet er vevd i et mercerisert bomullsgarn og ull. Gloriagarnet var mye i bruk for 50 år siden og nå er det altså tilbake igjen i en populær variant av trønderbunaden. Gloriabunaden er rekonstruert av oss og har på kort tid blitt svært populær, ikke minst blant yngre.

https://lndc.us/salater-til-buffet.php

Det er samme mønster i vesten og forkleet som på den andre bunaden, den finnes i rust, grønt, blått og sort, men har en mer gyllen farge. Rundt 1950 var det fortsatt vanlig å veve sitt eget stoff til festdraktene sine, og mønster og farger varierte mer enn det gjorde i dag.

Bunadskaperne var bevisste på hva de gjorde. De ønsket at bunaden skulle ha lokal forankring, men var samtidig preget av trendene i tida som sa at bunader måtte tuftes på lokalproduserte materialer.

Sjøl om de fant mange plagg med sterk motepåvirkning fra rokokkoen, med innførte materialer i silke og fløyel, ble bunaden lagd av ull og lin.

Bunadsveske til trønderbunad

Ragna Rytter sa det slik i en tekst til brosjyren om bunaden: «Men når vi skulle til å bruke bunad att, tykte vi det var rett å halde seg til heimegjort ty». Bunaden bygger derfor på tradisjoner i damask veving i Trøndelag.

Det var også viktig at de som ville ha seg bunad, skulle ha mulighet til å produsere materialene sjøl, og dermed ble det mange ulike farge- og materialkombinasjoner i bruk den første tida. Livene ble ofte lagd i dreil, av gloriagarn og ull.

De senere årene har produksjonen av liv med renning i gloriagarn startet opp igjen. Etter hvert har produksjonen av bunaden blitt standardisert, og et smalere spekter av farger og mønstre og tilbehør er i bruk. Samtidig som Rytter, Kyllingstad og Krogstad arbeidet fram en felles bunad for de to trøndelagsfylkene, ivret de for at bygdelaga skulle få sine lokale bunader. I dag ser vi at det har kommet til mange slike, samtidig som Trønderbunaden lever videre.

Sør Trønder Trønder herrebunad A Larsen Husflid AS

Det ble også lagd en hverdagsbunad med samme snitt som festbunaden, i ulike typer og farger av bomullsstoff. Draktdeler Liv Bunadlivet har fasong som er inspirert av skjøteliv fra Trøndelag fra tida rundt 1800. Disse er sterkt preget av rokokkomoten. Bunadlivet er imidlertid ikke direkte kopiert etter noe slikt gammelt liv. De første åra bunaden var i produksjon, ble livet lagd med gloriagarn i renning og ull i innslag.

De beklager også sterkt at Husfliden i Trondheim "går god" for produktet ved å ta det inn i sitt vareutvalg.

Samsung smart tv altibox

Ikke bunadspoliti - Vi vil ikke opptre som noe bunadspoliti. Vi synes bare det er viktig å informere om konfeksjonsvarianten slik at de som ønsker å skaffe seg en skikkelig bunad, ikke blir lurt, sier Bakka. Tidlig på 1950-tallet tok BUL Nidaros initiativet til ny produksjon av en gammel original-drakt fra Ålen.

En av medlemmene i spelemannslaget hadde arvet drakten etter sin bestefar. Østlunds Skredderi i Trondheim har i alle årene etterpå sydd drakten på bestilling fra BUL-medlemmer og andre interesserte. Det er opp til hver enkelt. På Romsdalsmuseet, der de i 10-15 år har laget den rekonstruerte Romsdalsbunaden, blander de seg helst ikke borti strømpedebatten.

Til den er det bare svarte strømper som skal brukes, sier bunadsleder Grete Bruaseth. Hos Husfliden i Molde kan Kari Tennøy i bunadsavdelinga bekrefte at de ofte får spørsmål om fargebruk på strømpene. Da sier vi at det er opp til hver enkelt å velge farge.

STRØMPER TIL TRØNDERBUNAD Relaterte emner

Et firma i Molde produserer nå en draktkopi som markedsføres tungt under navnet "mannsbunad fra Sør-Trøndelag". Bakka og Steffenach ser at drakten ligner originalen, men de vil ikke bruke begrepet bunad om produktet. Søm og snitt har ingen ting til felles med de gamle folkedraktene, sier de to damene som synes det er riktig å advare publikum mot piratkopien. De beklager også sterkt at Husfliden i Trondheim "går god" for produktet ved å ta det inn i sitt vareutvalg. Ikke bunadspoliti - Vi vil ikke opptre som noe bunadspoliti. Vi synes bare det er viktig å informere om konfeksjonsvarianten slik at de som ønsker å skaffe seg en skikkelig bunad, ikke blir lurt, sier Bakka. Tidlig på 1950-tallet tok BUL Nidaros initiativet til ny produksjon av en gammel original-drakt fra Ålen.

Strømper Til Trønderbunad
STRØMPER TIL TRØNDERBUNAD Kommentarer:
Forfatter om Strømper til trønderbunad
Kristoffersen fra Vossevangen
Anmeldelse min andre nyheter. En av mine hobbyer er Hammerwurf. Jeg trives lese tegneserier daglig.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net