Velkomstsang Til 80 Års Fødselsdag

  1. Mer om
Velkomstsang Til 80 Års Fødselsdag

Velkomstsang Til 80 Års Fødselsdag Ingen risikoVi innbudt er til jubileum - det er veldig hyggelig, i midten er en jubilant - så glad -det må du vite Det gjør noe spesielt med festen. Du får alle jubileumsgjestene til å bli engasjert og de får lettere kontakt med hverandre etter en slik sang Sang til pappa på 70 års dagen. Du leste når vi gikk til sengs og før vi skulle sove. du bergtok oss med dine ord men En fin sang til en flott og aktiv mor. Har ridd, vokst opp på landet, liker Syden, sol og sjø. Kontrollfrik, hjemmekjær og huslig. Passer fra femti år og En morsom sang til en sprek optimist, frliuftsmenneske, kremmer og en som har bobil. Han har en datter og er en flott far. Passer fra 40 år og oppover

De kan skrive en hilsen eller en takk til deg nå på din dag. Du ser ikke ut som en 80-åring.

Velkomstsang: Velkommen til fest!

Lett på foten, spenstig, fiks, velstelt, alltid velkledd. Alltid ulastelig antrukket som de sier om ladies. Skoene pusset og nystrøket lommetørkle i lommen. Hver gang jeg leser Hobbiten av Tolkien, om Bilbo Baggins som ruser avgårde på eventyr og glemmer lommetørkleet hjemme, tenker jeg: Det ville aaaldri mamma ha gjort. Sigrid refererte fra brev fra Board Director Helene Torkildsen: Skandinaviske klubber sliter med synkende medlemstall og synkende antall klubber. Det er annerledes i andre land.

Brevet hennes inneholdt en del negative moment. Nytt styre skal velges i februarmøtet. Derfor må ny valgkomite på plass i kveldens møte. Sigrid oppfordra til å melde seg til valgkomiteen, men ikke så overraskende var det ingen som meldte seg. Etter noe rundspørring stilte Berit Kirkpatrick og Solveig Falk opp!! Sekretær må velges på nytt sittet i 3 år, styremedlem sitter i bare 2 år, kasserer?

Jubileumstaler til 60/70/80 årslag

Til sammen kan man sitte i styret i 7 år. Konklusjon: Ei kanne med kaffe skal stå klar så kan de som ønsker det, forsyne seg. Da slipper kaffekomiteen full oppdekking av kaffebord. På side 140 i blåboka står nettadressen ti Newsletter. Den store happening i år er European Rally i Rotterdan, Holland. Rally er at møte og man finner opplysninger på nett. Solveig har ikke enda fått svar på spørsmål om påmeldingsfrist, påmeldingsavgift osv.

Alle må betale privat. Rallyet avholdes fra fredag 13. Så var det tid for mat og drikke. Kaffekomiteen som sto for dette besto av Gro, Åse og Marit L. Den ble servert med brød og smør.

Smakte godt og var veldig mektig! Underveis fikk Sigrid innspill om at det nærmest er middag vi får servert. Men vi har tidligere bestemt at det er kaffekomiteen som avgjør valg av meny. Og det vil ikke bli informert om meny fra gang til gang. Sigrid leste så opp fra kantinelista meny og pris,- det er ikke spesielt dyrt å bestille fra kantina. Dersom medlemmene ikke melder forfall, går vi med underskudd. Quiz om blåboka: Vi satt i grupper og Solveig delte ut arkene til oss.

Ivrige medlemmer bladde for å finne svarene på spørsmålene og vi ble nok alle litt mere kjent med boka! Det var både lærerikt og morsomt. All honnør til Solveig som dro det i gang! Sigrid avslutta møtet med noen ord om sin hjertesak: Education for young girls. Og takka til slutt for hyggelig møte!

Bursdagssanger og bursdagstaler kvinne

Referat fra julemøtet 12. Alle fikk en velkomstdrink ved oppmøte. Deretter ønsket Sigrid velkommen og så var det lys-seremoni. Distriktspresidentens siste månedsbrev ble lest opp og Sigrid minte om at hun hadde gitt konfekt til klubben,- den ble servert til kaffen.

Har du lest dette? Bilder fødselsdag

Hun leste «Den gamle nissen satt så trist». Sigrid hadde hilsen fra Marie kommunestyre, Elin, Jorunn og Jane som er flyttet. Info om januarmøtet: Ta med blåboka! Kari Holm og Sigrid Vangdal fikk Flaxlodder fødselsdager. Så om kvelden: Marit Krogstad som driver kantina vi holder til i, har laget maten.

Det er buffet med en «julete» vri koldtbord med en varmrett,- kalkungryte og dessert. Hver forsyner seg selv og vi har med egen drikke til maten. Maten smakte aldeles nydelig og det var rikelig av den! Sigrid gikk over til DÅM i mars 2019. Snakket om kostnader og ønsket interesserte om å melde seg. Klubben undersøker om tilskudd. Karin Gabrielsen opplyste om mm. Og de to neste DÅM må arrangeres av oss.

Derfor ønskelig med bra oppmøte i Bodø i mars. Sigrid tok opp spørsmålet om hvem som bør få det som vi får inn i pengegaver og loddsalg. Legatstyret ville ikke ha auksjon på selve gården. Driftsstyret ble oppnevnt i 1993 og i 1994 var de i gang.

Bamberg arbeidskirke stod ferdig i 1998, og ble vigslet til kirkelig bruk av biskop Finn Wagle den 30. Under vigslingen berømmet biskopen ungdomsarbeidet som allerede var i gang. Vemund Guud gikk på lærerskolen på Levanger, og etter endt lærerutdanning startet han opp som barne- og ungdomsarbeider ved Bamberg arbeidskirke.

Det var også noen kirkelige samlinger, bl. Første og andre året var det 100 ungdommer som frekventerte i løpet av arrangementet.

https://lndc.us/fudeb.php

I tillegg til at ungdom får benytte huset gratis, er det innkjøpt utstyr og andre ordninger for ungdom bl. Minnelunden I tilknytning til barnehagen og den etter hvert flotte lekeplassen er det plassert en minnelund på tunet ut mot utsikten. Minnelunden er reist med støtte fra Morten Knutsens Minnefond 2001. Dette er en kombinert minneplass og grill24 Solem, Helge, Bamberg Arbeidskirke, orientering om prosjektet i styremøte 10.

Minnelund ved utsiktsplassen.

https://shishlov.info/9296.php

På baksiden av muren til den fine plassen står det på en plate: Se utover Dagens bølger bryter Gårsdagen er borte Minnene velter fortsatt mot hjertets strand Jeg løfter mine øyne opp mot fjellene Hvor kommer min hjelp fra?

Min hjelp kommer fra Herren Han som skapte himmel og jord Salme 121 Bamberg arbeidskirke slik den står og benyttes i dag, hedrer minnet om Anna Bamberg, en god, kristen, barnekjær og målrettet kvinne. Opp gjennom barndommen kikket jeg ofte i disse kistene, og fant brev med frimerker fra mange land. Men det er først nå når jeg skal rydde loftet, at jeg kan dukke ned i innholdet for alvor. Andreas Vodahl 1880-1974 Andreas var født i 1880 i Verdal, og var nest eldst av en søskenflokk på 3 gutter og en jente.

De kjøpte gården Nord-Lyng i Verdal i 1878. I 1892 døde Gunder, og Kirsten ble sittende igjen med ansvaret for fire unger i alderen 415 år, og en gård som etter datiden var en stor gård. I 1893 ble gården tatt av raset som ødela store deler av dalføret, og som tok livet av 115 mennesker. Kirsten og barna lå innestengt i stua hele natta, med leirmassen helt opp til halsen. De ble mirakuløst reddet av drengen, Ole Lyng, som sammen med tjenestejenta lå i andre etasje, og berget seg ut.

Han trodde at alle de som befant seg i første etasje hadde druknet. Men da han tok seg utover til huset om morgenen da raset hadde roet seg, hørte han at det var liv inne i huset. Han reiv da opp plankene i loftsgolvet med bare hendene, og reddet dem. Se nærmere om dette i årboka for 1995. Jeg møtte Andreas bare en gang, i 1972. Vi gikk en tur rundt på gården på Ekne, og han beveget seg med en letthet og spenst i terrenget som mang en ungdom kunne missunt ham.

Et aktivt liv, med 41 en stor interesse for friluftsliv, hadde vært oppskriften. Jeg ble mektig imponert over ham, og interessen for ham ble ikke mindre. Andreas Vodahl var en begavet person; utskrifter fra middelskolen på Steinkjer viser at han var nr. Da han ble konfirmert, sto han som nr. Han begynte på Trondhjems Tekniske Læreanstalt i 1898, og gikk ut som teknisk ingeniør i 1902. Han avtjente verneplikten på Steinkjer, men da det var lite arbeid å få i Norge, reiste han over til Amerika i august 1903.

Fra den reisen, og den første tiden i New York, skrev han dagbok, som forteller om overfarten, og de første årene der. Denne boka var jeg så heldig å finne. Brev og korrespondanse ellers er med på å understreke innholdet i dagboka.

Arbeidsmarkedet var heller ikke lett i Amerika, så han måtte ofte ta til takke med korte engasjement. Antall avslag på jobbsøknader er mange. Men etter hvert ordnet det seg med arbeid for Andreas, og han var ansatt hos Geo. F Hardy i 6 år som konsulent for papir- og sulfittfabrikker.

Der ble han gift med Clara Reinholds, som hadde datteren Karen.

Sang 80 års dag

Fra 1913 var han ved Chile Exploation Co. New York, og 2 år i Chuquicamata i Chile. Også fra reisen dit finns det en dagbok, og mye korrespondanse. Han reiste tilbake til Norge i 1916, og ble ansatt ved Det Norske Nitridaktieselskap som var under anlegg i Tyssedal, Hardanger. Dette ble hans arbeidsplass til han ble pensjonist i 1946. Han ble så engasjert ved gjenoppbyggingen av Finnmark etter krigen, og var i Honningsvåg i et år. Da kom han tilbake til Ekne, og tenkte å tilbringe pensjonisttiden der, men hans helse og arbeidslyst gjorde at han returnerte til Tyssedal, der han fikk arbeide i kommunen.

Der var han helt til han døde i 1974, nær 94 år. Han var aktivt med i Den norske ingeniørforening, og Hardangeravdelingens formann i 6 perioder. Andreas var en svært dyktig fotograf, og det finnes 1000-vis av bilder og negativer som han har tatt.

Mange av dem er tatt av prosjekt han har arbeidet med, men det er også mange fra turer og andre anledninger. Han har utgitt mange av bildene som postkort, både fra Tyssedal og Ekne.

Et bilde er spesielt. Der er han ikke fotograf, men foto- 42 objekt. Det ble tatt en fin augustdag i 1967. Der sitter han og dingler med beina ytterst på kanten av Trolltunga i Skjeggedalsfjella.

Se vores nye webside med Stående A5 invitationer Jeg fylder rund i dag - Kvinde. Jeg fylder rund i dag - Mand. Her får du mange gode tips til hva du skrive på kortet, eller hva du kan si i talen til 60 åringen Vi fører et bredt utvalg av sanger og taler til konfirmasjon, bryllup, dåp, julebord, firmafester etc Se også.

Velkommen til en avslappende Gratis sanger til 60 års dag stavanger atmosfære midt i Stavanger Sentrum.

Blår kryssord

Forskjellige typer jubileum. Her finner du også sanger, som du kan bruke uten å måtte tilføye noen vers på egen hånd. Da er tiden kommet for å mimre litt om gamle dager og gjerne trekke fram morsomme episoder man har opplevd sammen. Hvorfor da ikke gi ham eller henne en bursdagssang? For den som ellers ikke hadde holdt noen tale, vil dette være en flott gave — et bidrag som blir husket i mange år framover.

Av fotball lag e RBK din store favoritt, det merkes på humøret ditt når «Trollungan» har slitt. Men score dem så sprett du opp og brøle som en gal.

Ref: Går fra konseptan rett og slett, men ellers er du helt normal. Jeg tror noen gjorde feil den dagen du ble født, men Brit vi må jo tro på deg, selv om det virker sprøtt Startet «Garn og hjemmeproduksjon» og iveren var stor, det gikk vel så som så, men vi fikk råd til julebord. Vi reiste inn til Oslo hvor det ble en kjempefest, men vår sjåfør, den gangen måtte ta en alkotest. Tradisjonene kan føres tilbake til de frø Marcus Thrane sådde for 160 år siden.

Det kommer vi tilbake til. Edvard er dreier og Nils er spinnerimester - 38 år og med svenske aner. Edvard er godt og vel 10 år eldre, men har fått god kontakt med spinnerimesteren gjennom felles interesser og sang og musikk. Det er et svært musikkinteressert hjem - Olsens. Edvard har i mange år vært en drivkraft i Musikkforeningen, der også sønnen Karl Emil tidlig gjorde seg bemerket som kornettist.

Alle seks barna til Mathea og Edvard er musikalske, men det er særlig Karl Emil på 19 som dyrker hobbyen mest intenst. Han har gått på den Høiere Skole og han har tatt pianoundervisning. Denne søndags ettermiddagen sitter han som vanlig ved pianoet og liker seg ekstra godt når faren og Nils tar en sang. Og Lunde er visst også på jakt etter sangere for å styrke dobbeltkvartetten,sier Nils.

Og "Under rønn och syren". Og her en Oscar Borg skrev for en del år siden "Aftenrøster ". Militærmusiker og dirigent Borg vet jeg du har stor sans for,far.

Tromsø Inner Wheel klubb Inner Wheel Norge

Edvard nikker, mens Nils løfter blikket og forsøker forsiktig med "Du mener Aftonrøster av Svendsen vel? Teksten er av svenskekongen Karl 15. Kongen var jo Johan Svendsens velgjører- og derfor skrev Svendsen melodi til et par av kongens dikt på 1860-tallet. Den gleder jeg meg til å synge - en gang. Han pleier å stikke innom for også han er musikkvenn og glad sanger. Olsen er omgangsvenn med Even, faren til Adolf, for Edvard og Even har i mange år spilt sammen i Musikkforeningen.

Even er nå kemner og fattigforstander og Adolf på 28 er kontorist hos faren. Utover ettermiddagen sitter fire karer i litt ulik alder fra 19 til 49 år og prøver seg litt fram etter noen noter Olsens har liggende. Jeg stikker avgårde og henter Bror jeg Og slik ble kvartetten - eller kvintetten født. De kalte seg "Aftenrøster" og i juni 1904 hadde de sin første opptreden på Losje Fremgang og ble mottatt med stor applaus.

Hvorfor de kalte seg "Aftenrøster" vites ikke med sikkerhet. Kanskje fordi "Aftenrøster" ble en slags kjenningssang? Kanskje fordi deres sang hørte aftenene til? Utover høsten kom flere venner og kjente og lurte på om de kunne få være med. Baker Martin Aas ble bedt om å overta bassen da Bror Berg flyttet fra byen. Og med ekspeditør Lars Nyhus,barberer I. Skrefsrud, småbruker B.

Kraabøl og butikkmann G Kapelrud var dobbeltkvartetten komplett. Og minstemann Olsen, Otto på 13, fikk av og til lov til å være med med sin lyse guttetenor. Utpå nyåret 1905 hadde det blitt et dusin "aftenrøster".

Det var på tide å kalle seg sangforening. Johan Conradi samlet tidlig på 1840-tallet en gruppe av hovedstadens sangglade akademikere og håndverkere til "fællessang". Og Frimurerene startet sangforening omtrent samtidig - i Den norske Studentersangforening opptrådte første gang ved Henrik Wergelands begravelse 17.

Årene midt på 1840 tallet regnes derfor som begynnelsen på norsk korbevegelse. Interessen for å synge sammen i kor kan føres tilbake til Sveits der sangerfester og folkefester ble arrangert for å stimulere nasjonal selvstendighet og gi næring til kunsten. Erfaringene var at sangen var den beste måte å uttrykke fedrelandskjærlighet og skape forbrødring på. Ved å synge sammen kunne grupper i samfunnet som ellers hadde ulike religiøse, politiske og sosiale holdninger, skjerpe samholdet innad og tone flagg utad.

Det er grunn til å tro at slik tenkning også var til stede hos pionerene i norsk mannskorsang. Han var brorsønn av en av landets første kjente komponister Waldemar Thrane. I lærergjerningen han og kona Josefine drev i Lillehammer,sto musikk sentralt. Thrane spilte fiolin og fløyte og litt piano og dannet strykekvartetter. Thrane forlot byen etter 5 år - i Det er naturlig å si at de frø han sådde var med å danne grunnlaget for byens første kor som ble startet ca 1850 og bar navnet "Sangforeningen av 17.

Lærer Nils Hougner var grunnlegger og dirigent. I 1853 ble navnet endret til Lillehammer Sangforening. Men Hougners kor var ikke først i distriktet. Allerede i 1847 samlet lærer Elstrand menn til regelmessige sangøvelser på Fåberg. Koret ble etter noen år stiftet som Fåberg Sangforening. Et av Kristianias fremste kor "Håndverkernes Sangforening" besøkte byen i juni 1854 og byens sangforening møtte opp med velkomstsang på brygga. Lillehammer Sangforening opptrådte flere ganger i årene framover.

Fra et konsertprogram på Salen i Hammers hotel i 1861 kan man lese at repertoaret spente fra Bellmans "Vid Ulla Winblads frukost" via Reissigers "Håndverkersang" til Kjerulfs " Brudefærden i Hardanger". Musikeren, komponisten og dirigenten Christian Bræin fra Fåberg fikk stor betydning for musikklivet i Lillehammer i noen år på 1860-tallet.

Han instruerte Sangforeningen fra 1858 og han var med å stifte Lillehammer musikkforening i Bræin arrangerte felleskonserter eller "Folkekoncert i Hr. Listads Festivitetslokale" som det sto i annonsene. Det var også Bræin som fikk til det første lokale sangerstevne - på Jørstadmoen- med kor fra Gausdal og Brøttum og "Lillehammers Herre- og Dame-sangforening".

I avisomtalen etter stevnet i august som samlet 1500 tilhørere- er Sangforeningen delt i to: Lillehammers Forening 14 medlemmer og Lillehammers Dameforening 16 medlemmer!

Dog går det fram av programmet at de opptrådte sammen. Dette tyder på at sangforeningen var et pionerkor. På denne tiden var det nemlig ikke særlig vanlig med blandede kor.

Det var mannskorene som dominerte. Musikkgløden sank betraktelig da Bræin flyttet til Nord Vestlandet i Det ser bl. En annen årsak kan være en heftig debatt og negativ omtale i Lillehammer Tilskuer.

VELKOMSTSANG TIL 80 ÅRS FØDSELSDAG Relaterte emner

Bursdag Bursdag med sanger og taler Skal du feire bursdag, er det alltid morsomt å ha bursdagssanger eller taler. Det høyner stemningen, spesielt om sangene og talene er humoristiske. Er jubilanten mellom 40 og 60 år, kan du ganske fritt fleipe om aldersdommens plager - gjerne overdrive litt. For dem som nærmer seg de 70 eller er eldre, er det ikke fullt så morsomt å høre om alt som kan skje når man er blitt eldre. Fleip med alderdommen Det gjør alltid lykke, spesielt dersom du har mange gode poeng. Bruk gjerne selvironi, for da risikerer du ikke å såre jubilanten.

VELKOMSTSANG TIL 80 ÅRS FØDSELSDAG Kommentarer:
Redaktør på Velkomstsang til 80 års fødselsdag
Ingebrigtsen fra Arendal
Jeg nyter lese romaner med rette. Se over min andre innlegg. Jeg elsker absolutt Metalldetektion.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net