Georg Sverdrups Hus

  1. Mer om
Georg Sverdrups Hus

Georg Sverdrups Hus MagiGeorg Sverdrups hus, Universitetsbiblioteket. Adresse: Moltke Moes vei 39. Åpne kartet i Google Maps Mandag - fredag: 08:00-10:00; Lørdag og søndag: Stengt. Skranken er betjent: Mandag - fredag 09:00-15:00. Inngangsdøren og kortleseren Biblioteket i Georg Sverdrups hus ble åpnet i 1999. I årene 2016-2018 gjennomgikk sentrale deler av biblioteklokalene en omfattende revitalisering og ombygging HjemMat og drikkeVåre spisesteder og kaffebarerGeorg kaffebar. Georg kaffebarGeorg Sverdrups hus, Universitetet i Oslo, Blindern Georg Sverdrups hus, Universitetet i Oslo. Nytt universitetsbibliotek på Blindern. Arkitekt: Telje-Torp-Aasen Arkitektkontor A/S

Det er etablert en klar øst-vest akse mellom biblioteket og T-banen gjennom parken og det er dannet to nesten parallelle nord-sør akser mellom øvre og nedre campus, den en langs bibliotekets hovedfasade, den andre i utkanten av parken langs restene av en gammel bjerke-allé.

https://shishlov.info/famebopo.php

Alle universitetsbygningene på sørsiden av Blindernveien er tette kompakte volumer kledt med rød tegl i litt ulike nyanser, på nordsiden av Blindernveien er det en kombinasjon høye blokker og lave litt utflytende bygninger mellom disse, de er alle kledd med rødt tegl og svarte matte fasadeplater. Arkitektene gjør godt rede for ideene om tilpasning til annen arkitektur på Blindern i sin artikkel i Byggekunst De ulike fasadene på Georg Sverdrups hus har georg-sverdrup-art.

Hovedfasaden mot vest som er glassfasade med de svarte kolossal-søylene er en monumental fondvegg for de besøkende, som ennå ikke har sett resten av campus. Denne fasaden står ikke i dialog med omkringliggende arkitektur. Den signaliserer en klassisk akademisk verdighet, i et moderne formspråk.

https://lndc.us/stavern-2020-artister.php

Når man ankommer om kvelden er kontrasten mellom den opplyste fasaden og de mørke omgivelsene omtrent som et Soria Moria slott. Kortveggen mot Blindernveien kan man knapt kalle en av byggets fasader, den er lukket, streng, skjev og asymmetrisk, blikket ledes i stedet langs hovedfasaden opp mot øvre campus. Fasaden mot Molkte Moes vei er preget av lange horisontale linjer, dette er kontorfløyen. Den forholder seg til Kristine Bonnevies hus på den andre siden av gaten, som har mye av den samme linjeføring.

Monotonien brytes av to store verandaer ned mot Blindernveien og et glasskarnapp, nærmest et tårn, som aksentuerer inngangspartiet. Fasaden mot nord og Niels Henrik Abels hus er litt inneklemt, man får aldri et helt overblikk, her ligger byggets øvre inngangsparti hvor man kommer rett inn i espressobaren.

Det monumentale og kolossale preget er forsvunnet når man ser bygget fra øvre del av campus.

Prosjektdating. Sted: Georg Sverdrups hus, Grupperom 1,2,3

Byggets høyde glir harmonisk inn blant de lave byggene rundt Festplassen, som plassen mellom bokhandelen, Niels Henrik Abels hus og Fredrikke bygget kalles. Malurt: Fleksibilitet var et nøkkelord da dette biblioteket skulle bygges.

Komplett studentrabatt

I alle gulv på de åpne arealene er det laget gulvbrønner med strøm- og datakontakter, problemet var at møbleringsplanen for bokhyller og leseplasser og belysningsplanen for belysningen i taket ikke gikk opp med gulvbrønnene. Våre innvendinger mot dette ble avfeiet med at det jo skal være fleksibelt, derfor virket det som man ikke bestrebet seg på å gjøre det perfekt på innflyttingstidspunktet heller.

Georg Sverdrups hus Scener Opera til folket

En annen alvorlig ting vi oppdaget var at gulvbrønnene fungerte som store dørslag da vi hadde en stor vannlekkasje rett før innflytting av bøker. Vann som rant ut i 2.

Har du lest dette? Bohuslän kart

Vi hadde klart sagt fra at vi ikke kunne ha vann under trykk i biblioteket, likevel bel det installert vannbasert kjølesystem til en del spesialrom, det var dette som var kilden til den store lekkasjen. Dessverre er det her, som på mange andre byggeprosjekter, en del tilfeller av dårlig håndverk og slurv. Vi har hatt en del lekkasjer, som ser ut til å være vanskelige å tette, flate tak er tydeligvis ikke velegnet i Norge. Reklamasjoner er det vanskelig å nå frem med siden alle håndverkere for lengst er over på andre prosjekter.

Andre store nye biblioteksprosjekt. De åpnet også med en ukes mellomrom i september Likhetene går både på form, funksjon, størrelse og materialvalg. Begge bygg er utvendig kledd med blankpolert sort granitt som gir et monumentalt, kraftfullt, men samtidig avvisende innrykk.

Dette behandles grundig av Wilfried Wang i hans artikkel i Byggekunst Begge bygg åpner seg med en enorm glassfasade fra gulv til tak, bak denne finner man en enorm sentralhall. I København domineres denne av to enorme rullende fortau som fører opp til utlånet, i hver etasje ut mot hallen er det utvendige gallerier utenfor lesealer og spesialsamlinger.

I Georg Sverdrups hus deler sentralhallen bygget i sine tre ulike soner. Biblioteket er også åpent for brukere utenfor universitetet. Realfagsbiblioteket støtter forskning, undervisning og læringsmiljø, samt formidling ved fakultetet. Biblioteket hadde offisiell åpning 14.

I tillegg til bibliotekets store samling av faglitteratur finnes grupperom, åpne arbeidssoner, arbeidsplasser for PC, kaffebar og studentpub.

Det tilbys veiledning og undervisning i bruk av bibliotekets tjenester. Realfagsbiblioteket har faglitteratur innenfor alle realfagene.

Prosjektdating. Sted: Georg Sverdrups hus, Grupperom 1,2,3

Eller har dere lyst til å samarbeide med oss om å utvikle dette? VID er en fusjonert høgskole med 5 studiesteder, der vi jobber med sosial- og helsefag, diakoni, teologi, kultur og lederskap.

Vi har studenter fra bachelornivå til PhD-nivå innen ulike profesjonsfag, og vi har mange videreutdanninger der studentene våre kommer fra praksis. Prosjektidé: Tjenesteutvikling. Fra myndighetenes side er det uttrykt ønske om tettere samarbeid mellom kommunene, folkebibliotekene og fagbibliotekene for å tilby både befolkning og helsepersonell støtte til bedre kunnskapshåndtering. Dette kan gjerne overføres til andre fagfelt, f. Kan vi klare å lage lokale, felles bibliotektjenester som dekker behov hos befolkningen generelt?

Han tok den store filologiske embetseksamen i 1798, og ble professor i gresk i København i 1805, i Oslo i 1813. I perioden 1813—1845 var han universitetsbibliotekar.

Grupperom 1 Georg Sverdrups hus Den norske Studentersangforening

For øyeblikket kan en student booke for en hel dag, men selv velge når vedkommende ønsker å benytte seg av plassen i tidsrommet.

Dette fører til mange plasser som står unødig tomme, men likevel ikke kan brukes, til andre studenters fortvilelse. Seksjonslederen foreslår en justering av systemet, hvor plasser kan bli frigjort, om studenten ikke registrerer oppmøte på plassen innen en viss tid. Og hvis man da ikke sjekker inn, så kunne plassen bli «frigjort» for noen andre i løpet av et kvarter, forklarer Skonnord. Studenter krysser fingrene Studenten Emma Krane Mathiesen 22 tar en bachelor i engelsk, og er spent på om hun blir sittende hjemme under eksamensforberedelsene, eller om hun vil delta i kampen om plassene på lesesalen.

Arkitektfirmaet har vært arkitekter og interiørarkitekter og ledet prosjekteringen i prosjekteringsgruppen. Se bilder og les mer om interiøret her.

GEORG SVERDRUPS HUS Relaterte emner

Visninger: Transkript 1 Georg Sverdrups hus: Kunnskapens tempel eller internett-café? Georg Sverdrups Hus er navnet på Universitetsbibliotekets nye bygg i Oslo, det har sitt navn etter Universitetsbibliotekets første sjef professor Georg Sverdrup. Huset rommer "Bibliotek for Humaniora og Samfunnsvitenskap", som utgjør omtrent halvparten av Universitetsbiblioteket i Oslo, samt Universitetsbibliotekets fellestjenester. Universitetsbiblioteket i Oslo har ytterligere 3 fakultetsbibliotek for henholdsvis jus, medisin og naturvitenskap. Da jeg påtok meg å skrive om Georg Sverdrups hus trodde jeg det skulle bli lett, men det er så mange aspekter å ta hensyn til.

Georg Sverdrups Hus
GEORG SVERDRUPS HUS Kommentarer:
Forfatter om Georg sverdrups hus
Hofstad fra Arendal
Jeg trives lese romaner forsettlig. Les også min andre nyheter. En av mine hobbyer er Puzzles.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net