Norske Kvinnelige Politikere

  1. Mer om
Norske Kvinnelige Politikere

Norske Kvinnelige Politikere Resesjon-bevisGro Harlem Brundtland (1939-) · Fredrikke Marie Qvam (1843-1938) · Gina Krog (1847-1916) · Kristine Bonnevie (1872-1948) · Kirsten Flagstad (1895-1962) · Karen Foran sitter Norges første kvinnelige justisminister, Elisabeth Schweigaard Selmer. Foto: Johan Brun / Norsk Folkemuseum Det lar seg derfor ikke gjøre å få med for eksempel alle kvinnelige politikere som har markert seg tydelig i samfunnsdebatten Sider i kategorien «Lister over norske politikere». Under vises 14 av totalt 14 sider som befinner seg i denne kategorien Torild Skard om kvinnerepresentasjon i norske partier, kommunestyrer og på Stortinget på 1960- og 70-tallet. Og om hvordan det var å være kvinnelig politiker i

Kvinner i maktens korridorer

Så mange forskjellige liv og yrkesgrupper, over så mange år. Men jo flere fantastiske kvinner vi lærte å kjenne gjennom juryens diskusjoner, jo mer begeistret ble vi over å få løfte dem frem til inspirasjon for nye generasjoner, sier Åse Kleveland.

Gyldige 1000 kr sedler

Hvilke kvinner synes du mangler? I år har det steget til 25,1 prosent.

Store menn og få kvinner Dagsavisen

Samtidig skjer det videre fremgang verden over, og mange land arbeider aktivt for å få flere kvinner inn i politikken. Hun er programdirektør for likestilling ved IPU, den interparlamentariske union, en samarbeidsorganisasjon for 179 nasjonale parlamenter. Krog var et tidlig medlem av Venstre, hvor hun var varamedlem av landsstyret fra 1909. Som initiativtaker for Kvindestemmeretsforeingen stod hun, sammen med Viggo Ullmann og åtte andre radikale menn i Venstre, bak det første forslaget om kvinnelig stemmerett som ble lagt frem for Stortinget i 1890.

Våre politikere

Kvinnesakens ubestridte leder Stod bak det første forslaget om kvinnelig stemmerett Cecilie Thoresen Krog 1858 — 1903 kjempet for at kvinner skulle få adgang til høyere utdanning. Spørsmålet om hun hadde rett til å avlegge examen artium måtte vedtas av Stortinget, fordi denne eksamenen samtidig ga adgang til Universitetet.

Høsten 1881 tok hun kontakt med Venstre-mannen Hagbard E. Selvsagt ville norske forlag kunne få til noe tilsvarende. Ønsket de det, kunne kjønnsbalansen vært en helt annen. Det kunne vært flere kvinner på listene, og mindre kjønnsdelte temavalg.

Men, som Bjellås Gilje påpeker, krever det bevisst innsats. Da må norske forlagsredaksjoner gi slipp på sin angst for å kvotere eller redsel for å telle.

Norges viktigste kvinner

Kvinner bryr seg om annet enn strikking, menn om annet enn krig. Hun var valgt inn fra valgdistriktet Trondhjem og Levanger.

Best pickup lines norsk

I sin første periode på Stortinget 1931 — 1933 var Swensson medlem og sekretær i helsekomiteen. I perioden 1934 — 1936 var hun medlem av universitets- og fagskolekomiteen.

Noen har gått foran, men det er ikke politikerne

Foto: Vidar Ruud Skrive for Midtnorsk debatt? Grunnen til at vi på Stortinget ser nærmere på Swenssons politiske liv nå, er at det i år er 100 år siden første kvinne ble valgt inn til fast stortingsplass. Sosiale skiller undersøkes med hensyn til type Analysene er særlig rettet inn mot saksfeltene kultur og fritid, helse og omsorg, barn og oppvekst, og integrering.

Dagens barnevernlov gir ikke regler om godkjenning, kvalitet og tilsyn med kommunale botiltak for barn og unge, slik det gis for fosterhjem og institusjon.

https://shishlov.info/1711.php

Hovedmålsettingene er å studere sammenhengen mellom mobilitet og kjønnssegregering, samt å studere sammenhengen mellom mobilitet og konjunkturendringer. Fordi Nationen i forbindelse med 8. Og i flere saker møter vi kvinner i landbruket som opplever at det er et stykke igjen før det er likestilling i næringa.

Kvendseth sier det enkelt: Det er viktig med kvinnelige rollemodeller. Noen må gå foran og vise at det går an.

NORSKE KVINNELIGE POLITIKERE Relaterte emner

Norsk Ledelsesbarometer 2017 dokumenterer store og gjennomgående skjevheter i avlønningen av mannlige og kvinnelige ledere og mellomledere. Forbundsleder Audun Ingvartsen. Jeg tror likelønnsarbeidet lider under at det er blitt vanligere med individuelle lønnsforhandlinger. Fortsatt er mange toppledere og arbeidsgivere menn, og det er nok mange som bevisst eller ubevisst belønner de som ligner på seg selv, sier Audun Ingvartsen. Han er forbundsleder i organisasjonen Lederne, som står bak barometeret. Mindre skjevt «på gulvet» Ifølge Norsk Ledelsesbarometer 2017 steg kvinnelederlønnen med 0,8 prosentpoeng sammenlignet med mennenes lønn i fjor. Det er dessverre vanskelig å komme utenom en hypotese om at kjønnsdiskriminering er mer utbredt blant ledere enn i andre yrkesgrupper, sier forsker Eivind Falkum i Arbeidsforskningsinstituttet ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

NORSKE KVINNELIGE POLITIKERE Kommentarer:
Rapportert den Norske kvinnelige politikere
Haga fra Finnsnes
Se gjennom min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Landgeschwindigkeitsaufzeichnungen. jeg liker lese tegneserier hver time.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net