Knm Maud

  1. Mer om
Knm Maud

Knm Maud BunnlinjenKNM Maud er et logistikkskip i Sjøforsvaret bygget av Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering i Sør-Korea. Skipet ble bygget på oppdrag for Forsvarsmateriell, hvis divisjon for maritime kapasiteter gjennomførte byggingen gjennom Prosjekt P KNM Maud er et logistikkskip i Sjøforsvaret bygget av Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering i Sør-Korea. Skipet ble bygget på oppdrag for KNM Maud · Lengde: 183 meter · Bredde: 25,9 meter · Dypgang: 8,62 m · Deplasement: ~ 27 500 tonn · Fart: >18 knop · To hovedmotorer à 7.500 kW Fakta om KNM Maud: · KNM Maud representerer en ny og betydelig multirolle logistikk- og støtteressurs i Sjøforsvaret KNM «Maud» kan levere opptil 600 kubikkmeter drivstoff i timen, tilsvarande 600 000 liter. Normalt vil ein RAS gå føre seg i mellom tretti

BÅTOMTALER

Det har også egen helikopterhangar med plass til to helikoptre, og helidekk. Utfordringer Installasjon på skip byr på en rekke utfordringer, i tillegg til at skipets oppdrag stiller en rekke krav til utstyr som skal brukes ombord.

Utstyr som skal eksponeres for naturkreftene på havet må være bestandig mot mye bevegelser fra bølgene, sjøvannet og de svingende temperaturene.

Godt samarbeid Stabssjefen benytter anledningen til å berømme alt personellet som har jobbet både sent og tidlig i mange år for å fremskaffe KNM Maud. En dyktig prosjektledelse på begge sider har betydd mye i denne prosessen.

KNM Maud har teknisk innkøyring i nærområda til Tysnes

Det har i tillegg gjort at vi har fått et skip som passer våre behov og brukermønster, utformet i samarbeid med besetningen som har fulgt prosessen tett. Dagens moderne fartøy er større og krev meir energi en den fartøystrukturen som Sjøforsvaret hadde då basen blei bygd på 50-talet.

https://shishlov.info/fridays-aker-brygge-oslo.php

Ein oppgradering av utrustningskaia gjer at fleire og støre fartøy kan fortøyast ved kaien, samtidig som vi bidreg til å redusere klimautslepp og støy, seier kommunikasjonssjef i Sjøforsvaret, kommandørkaptein Torill Herland.

Men grunnet flere uheldige omstendigheter, blant annet økonomiske problemer ved byggeverftet, ble ferdigstilling og seilas til Norge mildt sagt kraftig forsinket.

KNM Maud odertal.info

Kontraktsverdien ved signering i 2013 var på 1,32 milliarder kroner. Forgjengeren, KNM Valkyrien, ble faset ut i juni 2015.

https://shishlov.info/rerasyqo.php

Helt uten våpen er den riktignok ikke. Den har fire fjernstyrte mitraljøser som kan brukes i nærkamp og styres via nattkameraer.

Skrev avtale med Forsvaret

Det høres ut som de ikke har gjort nødvendig vedlikehold i løpet av årene skipet har ligget til kai, sier Gørvell-Dahll. Allerede før skipet ble ferdig, var mannskaper i Sjøforsvaret bekymret for vedlikeholdssituasjonen. Frem måneder etter dåpen har det splitter nye skipet fått seilingsforbud på grunn av store sikkerhetsmangler.

I tillegg har mannskapene fortalt at skipet mangler prosedyrer for de tunge dørene, som kan forårsake alvorlige skader på mannskapene når de går gjennom skipet ute til sjøs.

Une bastholm samboer

Det er også mangler ved de selvlysende skiltene om bord, som er helt avgjørende for at mannskapene kan bevege seg rundt i mørke. Listen over mangler er imidlertid mye lengre enn det: Flere prosjektleveranser er fortsatt ikke ferdigstilt. I tillegg er det uklart hvem som har ansvaret for å sørge for drift og vedlikehold om bord. Dessuten fantes ingen oversikt over hva slags vedlikehold som ble utført i årene skipet lå til kai i Sør-Korea.

KNM MAUD Relaterte emner

Ombord er en rekke NOHA skumstasjoner som skal beskytte den dyrebare og svært brannfarlige lasten. Skipet skal kunne laste 40 stk 20-fots forsyningskontainere à 20 tonn, i tillegg til drivstoff og ammunisjon. Det har også egen helikopterhangar med plass til to helikoptre, og helidekk. Utfordringer Installasjon på skip byr på en rekke utfordringer, i tillegg til at skipets oppdrag stiller en rekke krav til utstyr som skal brukes ombord. Utstyr som skal eksponeres for naturkreftene på havet må være bestandig mot mye bevegelser fra bølgene, sjøvannet og de svingende temperaturene. Og det må være tilpasningsmuligheter, slik at det kan passe inn med resten av installasjonene på skipet.

Knm Maud
KNM MAUD Kommentarer:
Forfatter på Knm maud
Adolfsen fra Tønsberg
Vennligst sjekk min andre innlegg. Jeg elsker absolutt Enduro. Jeg nyter lese bøker høyt.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net