Jon Fredriksen

  1. Mer om
Jon Fredriksen

Jon Fredriksen BegrensetJohn Fredriksen er en norskfødt olje- og shippingmagnat med kypriotisk statsborgerskap. Han kom fra vanlige kår, men bygget opp en formue fra grunnen. Tidsskriftet Kapital vurderte at John Fredriksen i 2019 var god for 114 milliarder kroner mai 1944 i Eidsvoll kommune) er en norskfødt olje- og shippingmagnat med kypriotisk statsborgerskap. Han kom fra vanlige kår mai 1944 i Oslo) antas å være verdens største tankreder, og er storeier i flere børsnoterte foretak. Han bygde i 1980-årene opp en NORWEGIAN-AKSJONÆR: John Fredriksens selskap Geveran Trading kjøpt flyaksjer for 875 millioner kroner Det kan bare være én grunn til at Fredriksen selger Seadrill-aksjer. John Fredriksen med milliardkjøp av aksjer i Norwegian Property

Han bygde i 1980-årene opp en stor formue gjennom shippingvirksomhet fra baser i Storbritannia, og senere Kypros.

I 2017 opplyste Fredriksen at hans samlede flåte er i nærheten av 30 millioner tonn dødvekt. Jeg tror ikke det er mange som er noe større, uttalte Fredriksen. Fredriksen er oppvokst på Etterstad i Oslo, og har ingen formell studiekompetanse utover gymnas.

John Fredriksen vil ikke overlate selskapene til døtrene

Der sluttet han som 20-åring og gikk over til en tankmegler og investerte til en viss grad selv, i tillegg til meglingen. Dermed kunne han innkassere den første millionen rundt 1967 — bare 23 år gammel. Tidlig på 1980-tallet vokste Fredriksen seg stor på oljefrakt i konfliktsoner.

Maxbo bålpanne

Da spurte jeg meg selv; har politiet noen form for vendetta mot Fredriksen? Dette er 3 forskjellige selskaper hvor toppsjefene har blitt tatt.

https://shishlov.info/monopol-startpenger.php

I noen år var det forholdsvis stille omkring John Fredriksen. Gjennom sitt nederlandske holdingselskap Hemen Holding BV startet Fredriksen et systematisk erverv av aksjer i det svenske rederiet Frontline.

I november 1996 hadde han kontroll over 63 prosent. Februar 1996 opplevde Fredriksen tankrederens mareritt, da supertankeren Sea Empress grunnstøtte i det sørlige Wales.

Jon FREDRIKSEN: Roys slektsider

Mer enn 65 000 tonn olje forurenset et av Europas fineste viltreservater. I motsetning til mange redere med skip under bekvemmelighetsflagg stod imidlertid Fredriksen frem og tok ansvar som skipets reelle eier. Innføring av nye og gunstige skatteregler gjorde at Fredriksen, mot sterke svenske protester, våren 1997 flyttet Frontlines driftsdel til Oslo, mens eierselskapet ble registrert på Bermuda.

Dette var en strategisk viktig beslutning da LOF allerede var notert på New York-børsen og Frontline dermed fikk adgang til det amerikanske kapitalmarked.

John Fredriksen

Samtidig overtok Fredriksen den greske rederen John S. Latsis seks eldre supertankere. Dermed var han blitt en av verdens største skipsredere, med børsnotert selskap både i Oslo og New York.

Les også: Bekkeninfeksjon

Høsten 1998 var preget av et elendig tankmarked, og Frontline opplevde et enormt verdifall på Oslo Børs. Selskapet var sterkt eksponert i tankmarkedet, bl. Bankene var bekymret, spesielt over den fastlåste og kostbare ICB-overtakelsen.

Jon Fredriksen

Frontline utarbeidet en plan for å tåle tre år med bunnrater for tankskip. På Oslo Børs kjøpte Fredriksen opp Frontline-aksjer til spottpris for å opprettholde tilliten til aksjen. Samtidig vurderte han å ta selskapet av børsen. Også denne gang lyktes det John Fredriksen å ri av stormen, og høsten 1999 fikk han omsider kontrollen over ICBs tankskipsflåte.

John Fredriksen

Ved utgangen av 1999 kontrollerte John Fredriksen gjennom Frontline 43 tankskip på til sammen 8 millioner dwt. Flere av hans nærmeste medarbeidere, etterhvert også Fredriksen, ble varetektsfenglet og satt på glattcelle.

Saken hadde kostet tosifrede millionbeløp for begge parter, uten at det kom til tiltale. Anklagepunktene om grovt tyveri av olje til verdi av 60 millioner, forsikringssvindel og uordentlig regnskapsførsel ble frafalt.

John Fredriksen Norsk biografisk leksikon

Tiltalen mot de øvrige ble samtidig henlagt. Saken var et nederlag for norsk påtalemyndighet. Ifølge beregninger gjort av Finansavisen har verdien av aksjene nå falt så mye som 11 milliarder kroner, til en samlet verdi av «bare» 29 milliarder kroner. Les også: Norges cruisekonge synker - 40 milliarder er borte Den rikeste nordmannen har likevel til salt i grøten. Norge har i år 33 flere milliardærer enn i fjor, noe som utgjør til sammen 341 norske milliardærer. Landets 400 rikeste personer har i snitt en formue på 3,5 milliarder kroner.

JON FREDRIKSEN Relaterte emner

Del denne artikkelen på e-post Fredriksens formue har ifølge magasinet vokst med én milliard kroner det siste året. Det tyder på en ny, hemmelig fisketur Uendret topp fem Likt som i fjor er landets nest rikeste reder Torstein Hagen i Viking Cruises, hvis formue anslås til 60 milliarder kroner. Odd Reitan ligger på tredjeplass, med 42,4 milliarder kroner. De neste to plassene innehas av Johan Johannson og Kjell Inge Røkke, med henholdsvis 40 og 35,5 milliarder kroner. Røkke er den på lista som har tapt mest siden i fjor — med en nedgang på hele 4,4 milliarder kroner. Likevel beholder han femteplassen på lista, og rekkefølgen på topp fem er dermed uendret fra i fjor. Hotellinvestor Petter Stordalen var i fjor inne på topp-ti-listen, men har i år falt til ellevte plass.

Jon Fredriksen
JON FREDRIKSEN Kommentarer:
Rapportert den Jon fredriksen
Hoff fra Sandnes
jeg elsker lese tegneserier dyktig. Se over min andre innlegg. Jeg elsker absolutt Cricket.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net