Gamle Strikkeoppskrifter Fra Husfliden

  1. Mer om
Gamle Strikkeoppskrifter Fra Husfliden

Gamle Strikkeoppskrifter Fra Husfliden GarantiMønsteret tar utgangspunkt i mønsteret frå Husfliden, men eg har gjort nokre endringar slik at kofta blir litt enkl Mønster til Kofte frå 50-talet – Eg sa Utforsk denne tavlen til Jørånd Løken på Pinterest: «Gamle strikkeoppskrifter». Husfliden 304 - Damejakke Norwegian Knitting, Knit Jacket strikkemønstre, strikkeoppskrifter fra 20-, 30-,40-, 50- og 60- 70 tallet. Eksempel: Strikk Ess, Garnmannens, Heimen, Husfliden Finn din neste strikkeoppskrift i vårt store arkiv Norsk Flid, Husfliden Ålesund AS

To etasjer midt i hovedgata med garn, gaver, bunad og spennende historier

Interessen er særlig stor blant unge. Det er heller ingen tvil om at Farmen-genseren Vendela Kirsebom brukte i Farmen kjendis har satt sine spor hos folk. Kunder kommer ofte innom og spør etter Vendelas gensere og genseren Mann fra Petter Pilgård, forteller Kurt.

Men hvor blir det av mangfoldet? Hilsen anonym strikker Kjære anonym strikker Ja, du sier noe. Der 80-, 90- og tidlig 2000-tallet bød på godt og blanda — søtt, salt og syrlig!

Vi tar ditt personvern på alvor

Et velduftende sådant, må man kunne si, men altså et terreng båret av ideen om at nøktern, jordnær melange er tidens smak, mer enn fett, smør og spekepølse. Eller oversatt til håndfast strikkespråk: Mild Morgedalsnostalgi, sansen for søramerikansk urkultur sjekk ut strikkegeniet Kaffe Fassett! For ull, istedenfor tull. Nå finnes det selvsagt stadig massevis av farge- og mønsterglade strikkeoppskrifter, med ditto instagramkontoer og facebookgrupper.

https://shishlov.info/6109.php

Og gudene skal vite at Husfliden har varene dersom du ikke bare vil gjøre dine hoser beige, men grønne, gule og BLÅ! Foto: Marius Simensen Da Agnes leverte sin første genser til Husfliden i 1961, fikk hun 29 kroner for en damegenser og 33 kroner for en herregenser. Nå har honoraret steget til tre hundre kroner for en ferdig genser.

Hvordan leve med en introvert

Men pengene er ikke drivkraften for Agnes og Hilda. Det er arbeidets velsignelse som driver dem. For begge er de enige om en ting og det er at strikk gjør deg kvikk, og holder deg frisk lenger. Les også: Silje sov ute et helt år — En må virkelig konsentrere seg og lese nøye gjennom oppskriftene uansett om det er noe helt nytt du skal strikke eller om det er noe du har strikket før.

Å se arbeidet vokse mellom fingrene, er dessuten veldig meningsfylt og tida flyr som bare det, sier Hilda.

Kofter og gensere fra Rauma by Cappelen Damm AS

Når hun har strikket en feil eller noen omganger for mye og det ikke stemmer med mønsteret, blir hun gjerne kraftig irritert på seg selv. Ikke en dag har hun tenkt på å gi seg. Også Den Norske Husfliden har en selburose som merke. Da StatoilHydro endret navn til Statoil i 2009, presenterte selskapet en ny logo for konsernet, en lilla sekstagget stjerne med form som minner sterkt om en selburose.

Kjersti Lyngestad, daglig leder på Norsk flid i Skien, har akkurat fått inn strikkekalenderen fra Telemark Husflidslag. Hun merker at folk er opptatt av strikking selv om sommeren.

Fint reiseminne Nå har Kjersti Lyngestad, daglig leder på Norsk flid i Skien, kofta hengende i sin butikk.

åringene og tvillingsøstrene strikker for å helsa

Disse jentene har kanskje ikke så mange andre tilbud. Så jeg føler et stort ansvar overfor dem.

Elkjøp sikker lagring

Det er mer viktig enn noen gang med integrering. Med flyktningstrømmen og situasjonen vi har nå, så tenker jeg at dette er et tilbud som husflidslag i hele Norge burde ha, sier Bente.

Donerer historiske strikkeoppskrifter

Ikke gammeldags Somaya K. Det skal være pynt til noe, sier hun om blomsten sin. Barna betaler 100 kr i året for å være medlemmer i Norges Husflidslag. De får alt de lager.

Hvert halvår lager de voksne et program med forskjellige teknikker. Det skal være kvalitet og ordentlige materialer. Ungdommene får lov til å velge å strikke en Skappel-genser når det er det som gjelder. Det er så fint at vi kan ha råd til at de kan velge fra øverste hylle.

Når teknikken og gode materialer ligger i bunn, så blir det bra.

GAMLE STRIKKEOPPSKRIFTER FRA HUSFLIDEN Relaterte emner

To etasjer — midt i hovedgata — med garn, gaver, bunad og spennende historier 12. Den toetasjes butikken inneholder en stor garnavdeling foruten gaver, bruksting og litt klær. Her hjelper Eli og de andre deg mer enn gjerne — enten det skal være en strikkeoppskrift eller en spesiell gave med en historie. Det er den typen teppe som du ser bilde av på veggen bak de broderte bunadene nederst. Det har fått navnet sitt på bakgrunn av at de ofte svøpte barnet inn i teppet når det skulle bæres til dåpen. Mønsteret har fått navnet Tradisjon og er en klassiker som fremdeles selger bra!

GAMLE STRIKKEOPPSKRIFTER FRA HUSFLIDEN Kommentarer:
Rapportert den Gamle strikkeoppskrifter fra husfliden
Magnussen fra Kristiansand
Siste nytt: min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Brettspiele. jeg er glad i lese bøker dypt.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net