Vaffelens Dag

  1. Mer om

Vaffelens Dag MotContent [hide]

Det var dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun skulle føde Jesusbarnet akkurat ni måneder senere I USA feires National Waffle Day den 24. august, på datoen for en amerikansk patent for et vaffeljern, opplyses det på Wikipedias nettsider Den store vaffeldagen. lørdag i mai: Årets første grilldag Markering av vaffelens dag. Den ble markert på Domkirkehjemmet med deilige nystekte vafler er den store vaffeldagen. Og nordmenn elsker vafler. Faktisk eier nesten hver eneste husholdning i Norge et vaffeljern

I middelalderen ble de to platene til stekingen utviklet til vaffeljern med mønster.

Uten vaffelen stopper Norge

Det var populære mønster som våpenskjold og andre emblemer, men etter hvert kom de konene vi kjenner i dag. Det er nå vaffelen får sitt navn: wafel, som betyr vokskake og refererer til rutemønsteret som vi kjenner fra bivoks — og vafler.

Har du lest dette? Fornye pass ski

Jordbærsyltetøy er et klassisk tilbehør til vaflene. Lag ditt eget, rørte jordbærsyltetøy med frisk smak av sommer: Oppskrift på hjemmelaget jordbærsyltetøy Det gode tilbehøret til vaflene: Det karakterisktiske rutemønsteret skal være laget etter modell av bivokskakene i bikuben.

https://lndc.us/hunden-balto.php

Nå er det bare å helle krydderet i et rent glass. Denne miksen holder sikkert gjennom hele sommeren. Han hadde brun saus, kålrotstappe og litt tortillachips, og tror du ikke også det gikk rett i røra? Ifølge ham selv smakte det godt! Så, om ikke dette er bevis nok på at vaffelen er et fantastisk redskap i kampen mot matsvinn er det bare å prøve selv!

I dag feirer vi vaffeldagen

Vi vil gjerne se restevaffelen din også. Ta et bilde av vaffelen din og del med oss på emneknaggen AltKanVafles på Instagram. Jeg ønsker dere en strålende vaffeldag!

https://lndc.us/8755.php

Vaffeldagen har svensk opphav Tradisjonen med å feire vaffeldagen har vi hentet fra Sverige. Dagen ble feiret med kakespising i både Norge og Sverige i mange år, før det etter hvert ble vanlig å spise vafler. Dette henger også sammen med at hønene begynte å legge egg igjen etter vinteren rundt denne tiden.

Men hvorfor feirer vi vafler i dag? Mange ser på vafler som en norsk tradisjon.

Været i halden

Men vafler er populært i mange land. De gamle grekerne var de første som stekte vafler. Det var på 1700-tallet, skriver Store Norsk Leksikon.

Ikea smart gardiner

VAFFELENS DAG Relaterte emner

For du er det, ikke sant? Vi spesialisere oss jo på vafler med våre helt egne rører som vi har komponert selv, så ja, kanskje Selvkomponert, ja! Det har blitt en del prøving og feiling da? Vi begynte planleggingen av Vaffelbua allerede i desember 2019 og åpnet i april 2020, så vi hadde noen måneder på oss til å eksperimentere. Nettopp, du åpnet nytt serveringssted midt midt i en pandemi, du.

VAFFELENS DAG Kommentarer:
Forfatter på Vaffelens dag
Dahle fra Hamar
Se over min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Kelly Pool. Jeg nyter dele interessante nyheter sympatisk.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net