Fjord1 Molde Vestnes

  1. Mer om
Fjord1 Molde Vestnes

Fjord1 Molde Vestnes Ubegrenset



Molde–Vestnes er et ferjesamband på europavei 39 over Moldefjorden og Romsdalsfjorden/Storfjorden i Romsdal. Strekningen drives av selskapet Boreal fra 01.01.21. Ferjene som går nå per 25.07.21 er MF "Harøyfjord" og MF "Karlsøyfjord" som er Statens vegvesens «Riksregulativ for ferjetakster» ligg til grunn for billettsystemet til Fjord1. Prisar og vilkår blir normalt regulerte ved årsskiftet og Finn rutetidene til Fjord1 sine samband på denne sida Statens vegvesen og Boreal Sjø AS har inngått kontrakt om ferjedrift på E39 Molde-Vestnes fra Molde – Vestnes, Boreal Sjø AS. Mortavika – Arsvågen, Fjord1 ASA. Nyvoll – Korsfjord (fra 03.05.2021), Boreal Sjø AS. Revsnes – Flesnes (fra

De har ikke bygd ferjer for norske rederier tidligere, men har erfaring fra en rekke skipstyper.

https://shishlov.info/9910.php

Sedef har blant annet bygd ro-ro ferjer for kanadiske Seaspan og forlenget og bygd om ro-ro skip for Stena Line sin irske virksomhet. Bilkapasiteten er på 120 pbe alternativt 12 trailere og 55 biler, og det er kapasitet for 390 passasjerer. Dåpen fant sted i en seremoni den 21. Den digitale reklamen har stor fleksibilitet både når det gjelder skifting av budskap og differensiering for å tilpasse budskapene til lokale markedsforhold.

Ferjesambandet Molde

I tillegg er enhetskostnadene ved bruk av denne type markedsføringskanal lave. Fergene er viktige møteplasser, og der når vi mange ulike målgrupper i hele fylket. Vi er svært godt fornøyd med å bruke fergemonitorene som informasjonskanal og setter stor pris på den gode servicen og oppfølgingen fra Reklameservice.

De hevder også at det uriktig ble hevdet at Torghatten var den eneste aktuelle kjøpere og at det ville gå minst fem år før man ville få solgt aksjene om man ikke vedtok å selge til Torghatten.

Tidligere skoleslutt etter nyttår

Vegvesenet innstilte Boreal Sjø som vinner av konkurransen allerede i slutten av april i år. Det er Fjord1 som har dagens kontrakt på sambandet, som er Norges femte mest trafikkerte fergesamband. Vurdering Dersom vi skal ha eit gjennomgåande bussrutenett som skal vere med å minke bilbruken i fylket er det avgjerande at bussane ikkje blir ståande att på ferjekaia.

Når bussruta blei starta opp vart det argumentert med at ferja ikkje trengde å sette opp farta for å ta att forseinkinga på Romsdalsfjorden, ettersom overfartstida er 35 minutt.

Det vil ikkje vere nødvendig å investere ei einaste krone. Dagens kaier er gode nok.

https://shishlov.info/jisuj.php

Statens Vegvesen kan ønske å utvide ferjeterminalane av omsyn til beredskap. Men trafikkmessig er ikkje det nødvendig. Til slutt må ein ta omsyn til at fortsatt ferjedrift vil påverke miljø ved vegane, det utløyser behov for tiltak for bebuarane.

Fjord1 vil flytte ferger fra Romsdal til Halsa Kanestraum

Konklusjon Fortsatt ferjedrift i sambandet Molde-Vestnes er det økonomisk suverent beste alternativet for kryssing av Romsdalsfjorden i 114 til 159 år framover i tid. Eg vil rå til at ingen av aksane blir bygd.

Ferjedrift med fem ferjer har best økonomi for alle aktørar, og det er best for klima og miljø.

Parkett byggmax

Vi ønsker ikke at elevene våre må vente på ferga kl.

FJORD1 MOLDE VESTNES Relaterte emner

Ferger over Moldefjorden. Samtidig legges hurtigbåten Molde — Vikebukt — Vestnes ned. Fra og med mandag 4. De nye avgangstidene korresponderer dessverre ikke med skolestart ved Romsdal vgs og skoleslutt ved Molde vgs. Konsekvenser av ny ordning Vel 50 elever pendler hver dag fra sørsida av fjorden til Molde vgs, mens mellom 90 og 110 elever pendler til Romsdal vgs.

Fjord1 Molde Vestnes
FJORD1 MOLDE VESTNES Kommentarer:
Forfatter på Fjord1 molde vestnes
Moberg fra Hamar
Jeg nyter lese romaner elegant. Siste nytt: min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som englische Billard.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net