Gamle Sedler

  1. Mer om
Gamle Sedler

Gamle Sedler Skynde degContent [hide]

Merk: Lokalene for veksling av utgåtte sedler gjenåpnes 23. Slik går du fram for å veksle dine gamle sedler og mynter Norges Bank kan bestemme at sedler og mynter skal settes ut av omløp, jf. Slik går du fram for å veksle dine gamle sedler og mynter november blir de gamle tusenlappene ugyldige som betalingsmiddel. Gamle sedler er normalt gyldige som betalingsmiddel i ett år etter Gamle norske sedler (Utgave VII). De gamle 100 -og 200-lappene er allerede utgått, og 18. oktober blir også de gamle 50 -og 500-sedlene ugyldige Ny seddelserie · 30.mai 2017 ble de nye 100- og 200-kroners sedlene introdusert. De gamle gikk ut av sirkulasjon

https://lndc.us/gambak-morningstar.php

Da må du først fylle ut et skjema, som du så sender inn til Norges Bank sammen med sedlene. Slik går du frem: Du må først fylle ut skjema for veksling av ugyldige sedler og mynter. Utbetaling fra Norges Bank skjer kun til bankkonto. Du får vekslet inn sedlene hos Norges Bank også senere enn 10 år etter at de gikk ut, men da mot et gebyr som i dag er på 250 kroner.

Kreative måter å henge opp bilder på

Det betyr at du ikke kan regne med å få betale med dem i butikken lenger. Du kan fortsatt veksle pengene i Norges Bank, men mange velger også å gi bort gamle sedler til en god sak. Hvis du ikke rekker dette, eller glemmer helt av fristen, kan du trøste deg med at Norges Bank er pliktig til å veksle inn ugyldige sedler i minst 10 år.

Du vil kanskje like: Kart gamlebyen fredrikstad

Sikkerhetselementer 1000-lappen som nå utgår ble først gyldig i juni 2001. Seddelens forside viser en ung Edvard Munch foran et utsnitt av hans maleri «Melankoli». På baksiden er motivet et utdrag av Munchs verk «Solen».

Uke 12 2019

Noen er synlige, andre ikke», skriver Norges Bank om de nye sedlene. Mynthandler Håkon Finsland legger til at han aldri var i tvil om å kjøpe da han ble forevist fangsten.

Jeg viste den til ham.

https://shishlov.info/riwenemof.php

Dessuten skal jeg alltid kunne se en kunde i øynene neste gang vi møtes, sier han. Tusenlappen med bilde av Edvard Munch kan etter lørdag ikke lenger benyttes som vanlig betalingsmiddel.

Du som er kunde i Søgne og Greipstad Sparebank, kan imidlertid sette inn dine gamle 1000-lapper i minibanken hos oss helt frem til sommeren 2021.

I relasjon: Spar gamlebyen

GAMLE SEDLER Relaterte emner

Del: facebook google linkedin twitter Husk å bytte inn gamle sedler! De nye lappene tar over for de gamle. Selv om banker kan ta imot sedlene senere, er det nok lurest å bytte dem inn. Gamle sedler med bilde av Kirsten Flagstad eller Kristian Birkeland på er på vei ut. Og det er bare de svært godt bevarte sedlene som har samleverdi. Mange gamle sedler ikke vekslet inn Nøyaktig hvor mange av de gamle sedlene som er i omløp er usikkert, men et estimat fra 2.

Gamle Sedler
GAMLE SEDLER Kommentarer:
Forfatter på Gamle sedler
Hovland fra Arendal
Jeg nyter utforske norske bøker surt. Se min andre innlegg. Jeg elsker absolutt Harpastum.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net