Femtunge Blomst

  1. Mer om
Femtunge Blomst

Femtunge Blomst InformasjonFemtunge er en hardfør hengeplante med blå, hvite eller rosa blomster. Trives best i sol/halvskygge og veldrenert jord. Tåler godt regn og kan brukes i store Femtunge, eller Scaevola, er en robust plante som står fantastisk godt, langt utover høsten. Den har frodig bladverk og vakre blomster Stell av femtunge, Scaevola aemula. Utseende: Hengeplante med lilla, rosa eller hvite blomster der alle fem kronbladene er på samme side Hengende voksemåte og håndformede blomster. De tykke stilkene gjør at den tåler varme og tørke. Tåler også full sol i godt drenert jord Femtunge (Scaevola) er selvrensende og holder det gående med kun tilskudd Det er krevende for en plante å skulle bære frem blomst etter

Ikke glem å ta vare på sommerblomstene Budstikka

I USA klassifiseres den under Hedighetssone 9-11. Siden deres herdighetssoner er motsatte av våre, betyr det altså minst Sone 1, altså lune, varme kyststrøk. I en potte har blomstene begrensede mengder jord å hente vann og næring fra, og er dermed prisgitt godt stell for å klare seg.

Se forslag over blomster nederst i saken TRIKS: Linda Dal har et smart triks som gjør at jorden i pottene holder lenger på fuktigheten. Hun lar innmaten fra en vanlig bleie svelle i vann, og blander så geleen fra innmaten inn i jorden.

Luxaflex insektsnett

Hun driver et lite mikrogartneri der de dyrker frem sommerblomster for norske forhold. Går også under navnet «Ville de Paris» Lobelia er en god plante vi ikke må glemme. Fantastisk i klare blå men finnes nå også i ulike rosa, lilla og hvite varianter. Denne blomstrer godt og lenge.

Trives i sol og halvskygge.

https://shishlov.info/oslo-bunad-bl.php

Foto: Espen Skarphagen Alle disse er enkle planter som kan kjøpes i små potter og plantes i kasser eller krukker. De vil vokse seg store og flotte med litt stell. Vil du ha en stor plante med en gang er disse også vanlige å få tak i som ampelplanter. Det er en god ampelplante, men den er like fin i store blomsterkasser, urner eller bed.

Planter rådyr ikke liker

Vanligvis er blomstene lilla, men de forekommer også i hvit og rosa. Femtunge gir rikelig med blomster når den får tilstrekkelig næring og vann.

Jula speil

Den ubestridte ener var tagetes, sier Holm. Kruspersille, koriander, basilikum og engleorkidé fulgte hakk i hæl.

Sommerblomster

Andre livretter, ifølge dette forsøket, var petunia, salat, sitronmelisse, superpetunia million bells, superpetunia surfinia og cosmos. Nilsen gartner Sjøstrand gartneri 15. Og jeg må påpeke det igjen — bruk skikkelig jord.

To-tre uker etter planting bør du gi blomstene gjødsel. Flytende gjødsel hver gang du vanner, eventuelt en liten neve fullgjødsel i 10 liter vann løses opp i varmt vann et par ganger i uken.

Ikke glem å ta vare på sommerblomstene

Et alternativ er tørket og granulert hønsegjødsel som du strør på jorden, og så vanne med rent vann i en uke før du gjentar dosen. En liten neve passer til en 80 cm kasse eller en stor krukke, små kasser og krukker må nødvendigvis få mindre. Glemmer du gjødslingen, vil veksten stagnere og blomstene bli færre og mindre. Gartner Tommy Tønsberg minner om å kjøpe blomster som passer til stedet de skal stå.

På et hagesenter vil du sannsynligvis få god hjelp til å finne passende sorter, tipser Tønsberg, som driver firmaet Garden Living og har skrevet boka «Sommerblomster for norske forhold».

Se på innholdsfortegnelsen om den inneholder for eksempel kompostert husdyrgjødsel eller leire.

FEMTUNGE BLOMST Relaterte emner

SKILT forteller for frukt-trær om de er selvbestøvende eller ikke. Liker sol, halvskygge kan gå. God drenering er viktig! Plantejord og kugjødselkompost brukes i forhold 1:3 ved planting. Vann alltid ved planting. Plantes kant i kant med potta.

FEMTUNGE BLOMST Kommentarer:
Rapportert den Femtunge blomst
Christensen fra Arendal
Les gjerne min andre innlegg. En av mine fritidsaktiviteter er Cowboy Polo. jeg elsker lese romaner intensivt.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net