Fantomteikning Novelleanalyse

  1. Mer om
Fantomteikning Novelleanalyse

Fantomteikning Novelleanalyse LiberalHer gir vi deg hjelp og inspirasjon til analyse av novellen «Fantomteikning» av Frode Grytten. Dette gjør vi ved å vise en rekke eksempler på mulige Hovedpersonen: Slank, normal bygd; Ute etter spenning; Rastløs Retrospektiv fortellerteknikk: veksler mellom presens og preteritum, ser tilbake utgave av intertekst finner du på intertekst.fagbokforlaget.no I Fantomteikning forvandler hovedpersonen seg til en etterlyst kjeltring, mens i Mr Kevin O'Flynn lyver fortelleren på seg en tilfeldig

Popsongar NRK Kultur og underholdning

Jeg anbefaler deg å sammenligne to tekster med felles tematikk. Nå har du jo analysert '' Att døda et barn'' så jeg går ut ifra at du har med punkter som tematikk, budskap og problemstillingen i novellen.

Hvis du har gjort dette så tenker du på for eksempel tematikken når du velger novelle å sammenligne med. Hver av historiene, eller stemningene, som presenteres, foregår på hver sin time på døgnet. Dertil kommer at hver novelle er skrevet under inspirasjon av hver sin popsang.

Novelleanalyse Frode Grytten

Kanhende har Frode Grytten gitt seg selv for rigide rammer denne gangen. Grytten lar oss gang på gang møte mennesker som holder på å miste grepet — og leseren skal være nokså hardhudet for ikke å bli smittet av den ubehagelige følelsen av å mangle orienteringspunkter.

Selv om kjærlighet, håp og knuste drømmer binder sammen novellene, og regnet sildrer gjennom hele samlingen, er historiene allikevel svært varierte.

I relasjon: Ph skala

Tempo og rytme skifter fra den rolige, beskrivende teksten Naken, til den intense, nærmest manisk oppskrudde fortellingen Song fra linje 69, en historie som skildrer på en fantastisk måte den ustøe grensen mellom vanvidd og kjærlighet. Popsongar er delt i to deler, kalt Avreise og Ankomst.

Novelleanalyse Frode Grytten

I siste del møter vi mange redde mennesker, redde idet de opplever at drøm og virkelighet skiller lag. For eksempel han som prøver å drukne bikkja si, fordi han er redd kona er sluttet å elske han. Kjenne til årsaker og følgene av USAs krigføring i Midtøsten. Kunne fortelle om hovedtrekkene i Golfkrigen og krigen i Irak kunne redegjøre for hva den arabiske våren er.

Tørr i munnen kreft

Hvilke pågående konflikter resulterte det i. Bruk læreboka og aktuelle nettsteder til å finne ut mer om disse konfliktene. Lag fem spørsmål som begynner med hva, hvem, hvorfor, hvordan, hva, når.

Fantomteikning by Marie Sjåvik

Finn svar på spørsmålene. Gå i grupper og fortell de andre hva dere har funnet ut. Dere skal gruppevis velge et utdrag fra stykket som dere skal dramatisere og framføre for klassen. Vurdering går på engelsk muntlig karakter og er en av to formelle vurderingssituasjoner denne terminen.

https://shishlov.info/bygen.php

Vi jobber videre med Romeo og Julie,- ferdig med manus og i gang med presentasjoner. Ulike teknikker kan benyttes for å beskrive personer. Teknikkene kan også kombineres på ulike måter. Forfatteren viser slik sin holdning til personene, og denne holdningen kan også smitte over på leseren.

FANTOMTEIKNING NOVELLEANALYSE Relaterte emner

Popsongar Samlaget 2001 Det er kanskje like greit å si det med en gang: Årets novellesamling er ikke så god som Frode Gryttens forrige bok, romanen "Bikubesong". Men nå var jo også den et blinkskudd av de sjeldne. Stram komposisjon Samlingen er strengt bygget opp. Vi får servert 24 ulike historier, som går for seg 24 ulike steder i verden. Hver av historiene, eller stemningene, som presenteres, foregår på hver sin time på døgnet. Dertil kommer at hver novelle er skrevet under inspirasjon av hver sin popsang.

FANTOMTEIKNING NOVELLEANALYSE Kommentarer:
Rapportert den Fantomteikning novelleanalyse
Storhaug fra Harstad
jeg elsker studere dokumenter elegant. Les også min andre nyheter. jeg liker Küsten- und Ozeanrudern.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net