Loke Norrøn Mytologi

  1. Mer om
Loke Norrøn Mytologi

Loke Norrøn Mytologi FascinerendeLoke regnes som en av æsene i norrøn mytologi. Selv om han er av jotunætt, er han tatt opp blant æsene, og han er fosterbror til Odin Loke, eller Loft (Loki, Loptr) er opprinnelig en av jotnene, men etter å ha blandet blod med Odin ble han tatt opp som en halvgud av æsene - men kan nok med Vel, ifølge norrøn mytologi ble verden skapt da Odin og hans brødre Vilje og Ve drepte kjempen Ymer. Kroppen hans ble brukt til å skape verdenen De færreste er innhyllet i så mye mystikk som guden Loke – få ti ned verket Den yngre edda, som gir en innføring i norrøn mytologi I norrøn mytologi er Loke også ansvarlig for drapet på Balder. Loke ga nemlig den blinde guden Hod en bue og en pil av misteltein – som var den

Åtte uvanlige fakta om Loke Samlerhuset Blogg

Midt i Åsgard har gudene plantet et tre, Yggdrasil. Dette treet strekker seg ut og favner hele verden. Det sies at så lenge Yggdrasil er grønt og frodig, vil verden bestå.

Gudegalleriet Odin er den mektigste og klokeste av æsene, og er far til blant andre Tor og Balder. Odin er beskrevet som kunnskapens og visdommens gud.

https://shishlov.info/nasdaq-opening-hours.php

En annen av Odinssønnene, Hermod, fikk dødsgudinnen Hel til å love å gi slipp på Balder dersom alle ting i verden ville gråte for ham. Dette ble forhindret av Loke, som i en jotunkvinnes ham bare ville gråte «tørre tårer».

Loki, the Trickster

På et tidspunkt fant ikke Tor seg lenger i Lokes oppførsel. Han ble så sint at Loke fant det best å stikke av. I Jotunheimen bygget han seg en hytte med fire dører.

Blog gratis

Om det skulle bli nødvendig, kunne han fort komme seg bort fra dem som var etter ham. Falt for eget grep En dag Loke satt ved ilden i huset sitt, forestilte han seg hvordan Odin skulle klare å fange ham. Han hadde noe lintråd liggende og begynte å knytte masker med den.

Renaa matbaren

Fort gikk det opp for ham at dette kunne bli et redskap æsene kunne fange ham med når han skapte seg om til en laks og gjemte seg i Frånangerfossen.

Raskt kastet han garnet på ilden. Men Odin æsene var allerede på vei mot huset hans og Loke måtte fort komme seg ut seg og springe i fossen. Enkelte oppramsinger av navn på figurer som ikke er omtalt andre steder, er ikke tatt med. Dette gjelder for eksempel en oppramsing av 70—75 dverger som nevnes i Voluspå, vers 11—16.

Glam i Valhall

Når en forsøker å knytte all informasjonen en har om Loke sammen til en helhet, viser det seg at dette er vanskelig eller umulig. Dette skyldes mangfoldet som er knyttet til denne skikkelsen.

https://lndc.us/pozuno.php

Det er mulig at dette mangfoldet skyldes at Loke gjennom tidens løp har fått stadig nye trekk, og at de nye står helt eller delvis i konflikt med de gamle. Det gjør ikke tolkningen av denne personen lettere at han kjønnslig sett er et dobbeltvesen. Kanskje er fortellingen om at Loke føder Sleipner et passende trekk for Loke, og som svarer til at Odin kaller ham for barselkvinne i underverdenen.

Det sies også i Hyndlakvadet at Loke spiser et halvbrent kvinnehjerte, og at han deretter føder alle heksers stammor.

Liste over dyr i norrøn mytologi

På tross av alle mytene Loke spiller viktige roller i, er han langt vanskeligere å forklare enn guder vi vet langt mindre om, som for eksempel Heimdall og Balder.

Lokes merkelige seksuelle type, kan se ut til å støtte teorier om at han bør settes i forbindelse med fruktbarhets- og vekstguddommer, men fra en videre synsvinkel ser Loke ut til å stå relativt fjernt fra denne gruppen.

Se dette: Flokehyttene

En kan legge mer vekt på forklaringer om at Loke opprinnelig kan være en dødsgud. Loke er altså Hels far, dødsgudinnen. Andre forklaringer går ut på at han utgjør den destruktive siden av Odins vesen, og at han først senere har blitt spaltet ut som egen guddom.

LOKE NORRØN MYTOLOGI Relaterte emner

Dette er mest fordi han ser stygg ut, i stedet for å se kul og barsk ut som en ordentlig viking skal se ut som. Bare se på smilet hans. Loke, som Odin, har han er for kjærlighet for super heltaktige kostymer, komplett med kappe, beltespenne, hodeskalle, horn, gul, gull, ørnenese og masse lilla. Hans livsmotto er "Livin' la vie da Loke", og han følger det med stor list. Utrolig nok så er Loke mor til hesten Sleiplævl. Forstå det den som kan.

Loke Norrøn Mytologi
LOKE NORRØN MYTOLOGI Kommentarer:
Forfatter på Loke norrøn mytologi
Våge fra Sandnes
Bla gjennom min andre innlegg. Jeg er sterkt påvirket av Jet-Sprint-Bootrennen. jeg liker lese bøker potensielt.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net