Eplegløgg

  1. Mer om
Eplegløgg

Eplegløgg EkstraContent [hide]

Ha eplemosten i en kjele sammen med kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, sitron og revet ingefær Varm opp gløggen til kokepunktet og la den trekke i ca. Kryddersmaken vil bli kraftigere jo lenger den får st Ingredienser · 1 liter eplejuice · 2 ts nellikspiker · 2 stk kanelstenger · 3 skiver fersk ingefær · 1 stk stjerneanis · 1 ss honning · 3 stk sitronskiver Ha ferskpresset eplejuice i en kjele sammen med krydder og frisk ingefær. Skjær 4 skiver av appelsinen (til dekor), og press Til gløggen har du juice, vann og honning i en kasserolle sammen med ingefærskivene, stjerneanisen, nellikspikeren og kanelstangen

De elsker norske juletradisjoner, men lager gjerne sin egen vri.

https://shishlov.info/depamibep.php

Eplegløggen får en nydelig balanse mellom syrlig, søtt og sterkt, og smaker vidunderlig av julens beste krydder. Bruk den du liker best.

Marcus og martinus 2020

Jeg heller mot de syrlige, f. Rør godt av og til og smak til med salt, pepper og evt. Du kan også bruke ribbefett for å heve smaken.

Har du lest dette? Vrakpant på båt 2018

Del ferdigstekt ribbe i passe store biter, topp med litt rødkål og sprø svor. Stikk en tannpirker i hver bit før servering.

Les også: Windsor stoler

Foto: Eirik Knutsen Smørstekt krydderkake med mascarponekrem Skjær krydderkake i skiver og stek i smør på begge sider til de får en fin stekeskorpe. Server med hakkede mandler og hakkede aprikoser. Med alkohol: En billig, lys sherry som passer perfekt i eplegløggen er Croft Sherry.

https://lndc.us/907.php

Bruk 4 cl i hver kopp. Lager du mer gløgg enn du trenger?

Ole eirik lerøy

Sil av krydderne, avkjøl gløggen og oppbevar den i tett glass eller en flaske i kjøleskapet. Blåbær er kjent for sin antioksidantkraft.

Av ville bær er det bare nypen som overgår blåbæret i antioksidantkraft. Blåbær er vist å kunne forebygge kreft, diabetes type 2, høyt blodtrykk og hjertesykdom.

EPLEGLØGG Relaterte emner

Den var heftig på smak og sødme, så den jeg har laget er mildere og uten alkohol. Men jeg har tips til hva du bør putte i hvis du vil ha en voksenvariant. Eplegløgg til 4 personer: 1 liter eplemost av god kvalitet. Det finnes mange norske gode i butikkene. Bruk en potetskreller og få kun med det oransje. Fremgangsmåte: Kok opp eplemosten og legg i nellik, kanelstenger, appelsinskall og ingefær. Senk temperaturen og la alle godsakene trekke i eplemosten for å få ut smakene.

EPLEGLØGG Kommentarer:
Rapportert den Eplegløgg
Andreassen fra Kirkenes
Jeg nyter studere dokumenter uskyldig. Se min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: Diskus werfen.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net