Grønlands Flora

  1. Mer om
Grønlands Flora

Grønlands Flora PlutseligGrønlands flora består av i alt 575 arter eller 606 taxa (arter og underarter) av karplanter, av disse er 13 endemiske og 87 taxa er innført i floraen av Sider i kategorien «Grønlands flora». Under vises 71 av totalt 71 sider som befinner seg i denne kategorien This page is based on a Wikipedia article written by contributors (read/edit). Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply Inuittene kaller Grønland for «Kalaallit Nunaat» – menneskenes land. Mye av Grønlands turisme dreier seg om flora og fauna. De mest ettertraktede dyrene Grønlandssvingel er kjent bare fra Grønland og Spitsbergen. Artene i geitsvingel-gruppen In: Flora of North America Editorial Committee (eds

Reise til Grønland

Grønlenderne bruker flest massemedier i Norden. Mediene i et lite språkområde har dessuten en viktig språkbevarende rolle. Hunden er perfekt bygget til grønlandske forhold og er intelligent, tåler hard kulde og kan gå lenge uten mat. Vi hører om den grønlandske hundesleden og ser hva en hundesledekjører har med seg på vintertur og hvordan hundene blir spent for sleden.

Den som har lyst kan prøve å svinge den lange hundesledepisken, som ikke blir brukt til å slå hundene med, men som signal sammen med rop fra kjøreren om hundene skal gå fremover, til høyre eller venstre.

Har du kjøpt reisens utfluktspakke skal du på utflukt om ettermiddagen.

Vi skal med båt til den lille bygda Ilimanaq, som ligger flott til ca. Her bor det litt over 50 innbyggere. Ilimanaq er en av Grønlands eldste bygder og ble grunnlagt på starten av 1740-tallet.

Oh no, there's been an error

Tidligere het den Claushavn. Opp gjennom tiden har bygda vært hvalfangerstasjon, først for de nederlandske hvalfangerne, og den har også vært misjonsstasjon.

På 1800-tallet fikk bygda sin offisielle bygdestatus med fangst og fiske som hovednæring.

https://shishlov.info/hvorfor-markerer-hunden-inne.php

I nyere tid er turisme også en del av næringa her på grunn av bygdas vakre beliggenhet. Vi begynner med en liten omvisning i bygda der vi blant annet ser noen av de eldre husene. Når det blir tid til middag blir vi invitert innenfor hos en grønlandsk familie, der vi blir traktert på beste vis.

Alt etter fangsten vil det som regel være ørret, selkjøtt, laks eller hvalkjøtt vi blir budt på — oftest servert som suppe. Saxifraga rivularis auct. Vegetative morphology. Ground level or underground stems vertical short. Horizontal stems at ground level, branching extensively to shape plant habit as low plants may be cushion-like.

Aerial stems erect.

Naturguide til Grønland

Leaves mainly basal; alternate; dying annually and non-persistent. Petioles 2— 10—20 —35 mm long; glabrous, or hairy; pilose if applicable. Petiole hairs longer than the diameter of the petiole. Leaf blades simple. Leaf blade bases obtuse, or cuneate. Bladen sitter fyra i krans och är veka, djupt parflikiga med ganska glest sittande flikar.

Barn av opplysingstida Flora Danica er ett av mange oppslagsverk som så dagens lys i den perioden vi kaller opplysningstida.

Bøkene skulle spre kunnskap og skape grobunn for et samfunn bygd på opplysning og fornuft.

Den virtuella floran: Myriophyllum sibiricum Kom.

Verket kom ut i tre parallellutgaver, på latin og på «landets Sprog, det Danske og det Tydske», slik at vanlige folk skulle kunne lese bøkene. Innholdet var også tilrettelagt for folk som ikke hadde studert botanikk. For meg ser det ut til at tennene er kutta. Elles er det mykje som tydar på at dyret har vore dødt ei god stund, seier Haug, som leiar faggruppa for sjøpattedyr ved Havforskingsinstituttet, til Bergens Tidende.

Arktisk Råds ministermøte starter 12.

Grønlandsk dystopi

Herfra padler vi videre inn Tasermiutfjorden og en spektakulær fjellheim åpenbarer seg. Vi legger oss til ved foten av den store «ambolten» Ulamertorsuaq og nyter utsikten. Dersom været tillater det så stopper vi underveis for å ta en topptur.

Brca1 arvegang

Med lett tursekk og joggesko vandrer vi opp langs en spektakulær fjellrygg og kommer så nært de spisse tindene at vi nesten kan ta på dem! Vel nede ved kajakkene padler vi de siste kilometerne inn til Klosterdalen. Dag 9 — TURDAG Vi fortsetter vår ferd innover fjorden og på dette tidspunktet har vi godt utsyn mot innlandsisen som henger som en gardin foran oss. Vi slår leir ved et breelvedelta og tar oss en fottur opp mot en av brearmene.

Dette er kjekke dager å ha og gir mulighet til fjellturer i området.

GRØNLANDS FLORA Relaterte emner

Endre 22 fascinerende fakta om Grønland I et land dominert av innlandsis finnes det et vell av naturattraksjoner. Her har vi plukket ut noen av de mest interessante faktaene om verdens største øy. På et cruise til Grønland med Hurtigruten vil de reisende få en autentisk opplevelse av fortidens kultur og et enestående dyreliv. I et land dominert av innlandsis finnes det et vell av naturattraksjoner. Se disse fascinerende faktaene om verdens største øy: 1. Inuittene kaller Grønland for «Kalaallit Nunaat» — menneskenes land. Grønlands areal er 5,7 ganger større enn fastlands- Norge, og 80 prosent av landet er dekket av is hele året.

GRØNLANDS FLORA Kommentarer:
Forfatter på Grønlands flora
Mørk fra Skien
Jeg trives lese tegneserier egoistisk. Bla gjennom min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Bowlliards.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net