Første Harry Potter Film

  1. Mer om
Første Harry Potter Film

Første Harry Potter Film StørstOg de vises stein (originaltittel Alle bøkene er filmatisert. Det ble bestemt at Harry Potter og Dødstalismanene skulle deles i to deler, og den første filmen hadde premiere Harry Potter og De vises stein (film) November 2001 ble den aller første Harry Potter filmen relansert av Chris Colombus. I filmen er det kun to Den første norske utgivelsen av Harry Potter og de vises stein kom ikke ut før i Andre bøker/filmer fra og om Harry Potter-universet ting du neppe visste om Harry Potter Harry Potter og de vises stein fyller 20 år. Filmen ble lansert i 2001. Foto: (Warner Bros.) Harry

Men det er forskjell altså. Salget fra bøkene, samt honorar fra filmene og spinoffproduktene, har gjort at Rowling er den 620.

Harry Potter Store norske leksikon

Bøkene har tilhengere i alle aldre, og J. Rowling har sagt at hun ikke hadde noen spesiell aldersgruppe i tankene da hun begynte å skrive dem. Utgiverne av bøkene har imidlertid rettet bøkene mot unge lesere, mellom 9 og 15 år.

Bøkene har senere blitt lansert i to versjoner, en med det originale «barneomslaget» og en med et omslag som er mer rettet mot voksne lesere. I tillegg, etter som serien har utviklet seg, har Rowlings skrivestil blitt mer sofistikert, og innholdet i bøkene har modnet sammen med hovedpersonen.

I dag fyller Harry Potter 20 år

For eksempel blir romantiske forhold en viktig del av de senere bøkene. Rowling lar ideer om rasisme, folkemord og fordommer komme med i boken; disse er Voldemorts og hans dødseteres varemerke, men også av og til vist i forholdet mellom magikere, ikke magiske folk gomper, engelsk muggles og magiske vesener i den magiske verdenen, slik som varulver og vampyrer.

I boka får Harry og Hermine arrest fordi de glemte usynlighetskappen på toppen av Nordtårnet, i filmen er det derimot slik at Draco Malfang oppdager dem i Gygrids hytte. I filmen er det dessuten Ronny og ikke Nilus som har arrest i sammen med de andre tre. Vil de greie å stå imot? Dette er en film mange voksne selv vil se, så det er godt mulig at de vil gjemme seg bak ungene for å få til det.

https://lndc.us/xotave.php

På den annen side kan det være like mange barn som ikke får sove om natten fordi de ligger og tenker på Voldemort. I Harry Potter-serien blir også filmene skumlere etter hvert, så det er stor forskjell på å se den første filmen og den dramatiske avslutningen, selv om aldersgrensen er den samme.

Er det greit at seks

Rådgiveren trekker frem at Beskyttelsesloven gir foreldre anledning til å ta barn med på filmer på kino med aldersgrense ett hakk lavere enn barnas alder. Mye av det har nok å gjøre med at det er Rowling som også står bak mye av det kreative ansvaret ved innspillingene, så filmene holder seg veldig trofaste mot bøkene.

Deretter var det Mike Newells tur for Ildbegeret, før David Yates tok over for de fire siste filmene. Alle de fire regissørene gjorde fantastiske jobber og fortjener mye skryt og en stor del av ansvaret for at det gikk så bra som det gjorde. Se alle filmene hos Blockbuster!

Ndla bioteknologi

Det sto lange køer utenfor bokhandlene. Suksessen vokste fra bok til bok — i alle land. Eventyret tok virkelig av i 1999 med samkjørte utgivelser over hele verden. Fra å være en kuriositet, hadde Harry Potter blitt et fenomen. Og så kom filmene — også de en formidabel suksess.

Den første boken kom på norsk første gang i 1999 og feirer i år 20-års jubileum! Harry Potter-serien Serien består av 7 bøker, en for hvert av skoleårene på «Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom» som Harry starter på som 11- åring.

Harry Potter 1

Fram til da har han vært helt uvitende om sin bakgrunn. Han tror foreldrene omkom i en bilulykke, og han bor med sin tantefamilie sør for London. De behandler ham dårlig. Filmen åpner svært stilfullt med en rå Bill Nighy som magiminister, i det han holder en tale i magidepartementet. Nighy er bare en av mange eminente britiske skuespillere som dukker opp i løpet av første del av Harry Potter og Dødstalismanene. Til tross for at filmen varer i hele to og en halv time får vi ikke sett mye av alle disse prima bikarakterene.

Foruten trekløveret Harry, Hermine og Ronny føles det som om vi nesten ikke får sett noe til de andre viktige personene i sagaen.

Yr oslo time

Der hvor vi i de andre filmene alltid har hatt to, tre andre karakterer med ekstra mye skjermtid i tillegg til vårt trekløver, føles det her som om det er en haug med karakterer som dukker opp like raskt som de forsvinner. Som i de siste Harry Potter-filmene, får vi også her se utsøkt fotoarbeid.

FØRSTE HARRY POTTER FILM Relaterte emner

Bandet Homo var først ut på scenen i dag — møt gjengen bak Vanligvis foregår kinonatta i oktober eller november i forbindelse med «Den store kinodagen». I år prøver kinoen seg på å gjøre det på vårparten også, nærmere bestemt natt til 1. Her har de et sted å være, og kan ta med seg tepper, soveposer og puter slik at de som vil sove innimellom kan gjøre det også. Foreldrene skal ikke være redde for å sende ungene hit. Sistnevnte er, ifølge Bakkemo, den aller mest populære. Vi viser filmer i alle salene, noe som vil vi si at det er totalt 936 seter ute for salg til denne natten.

Første Harry Potter Film
FØRSTE HARRY POTTER FILM Kommentarer:
Forfatter om Første harry potter film
Aasheim fra Steinkjer
Jeg trives rapporterer norske nyheter kranglete. Les også min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Scheibe ausweichen.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net