Libanesisk Vin

  1. Mer om
Libanesisk Vin

Libanesisk Vin VerdifullBekaadalen er Libanons desidert viktigaste senter for vinproduksjon. Dalen, som i praksis er eit platå mellom Libanonfjella i vest og Antilibanon Libanon er blant de eldste stedene for vinproduksjon i verden. Den israelske profeten Hosea skal ha oppfordret sine etterfølgere til å vende tilbake til Gud slik at "de vil blomstre som vintreet og berømmelsen som Libanons vin, [og] deres duft Varetyper fra Bekaa Valley distriktet. Rødvin (29) · Hvitvin (7) · Rosévin (3) · Brennevin (2). Varer fra underdistriktene i Bekaa Valley Libanon har to innfødte grønne druer, obaideh og merwah. Ellers er internasjonale druer som cinsault, grenache, cabernet sauvignon, merlot des Tourelles har laget vin siden 1868, men det er først det siste året at vinene importeres til Norge. Og det er det all grunn til

Meze er libanesernes svar på den spanske tapasen, og er betegnelsen på forskjellige småretter. Dette kan enten være en forrett eller et helt måltid. Smakene er friske, pikante, smakfulle, men sjelden veldig sterke. Men tross det kraftfulle uttrykket — til sist kjenner vi silkemyke tanniner.

Ukens vintips: Strålende kvalitet fra Libanon

Passer godt til rike retter av grillet og stekt kjøtt av okse, lam og svin. Fantastisk til vilt. Fredagens valg: Sanpaolo Finao di Avellino 2019 kr.

I relasjon: Rosevin jordbær

Jeg har lenge undret meg på hvorfor Vinmonopolet ikke har forsøkt å introdusere flere viner fra Campani-regionen i Italia til det norske folk. Dette området et stykke sør for Roma, rundt Napoli og landet innenfor Amalfi-kysten, har jo i mange år vært et populært reisemål for nordmenn. Og da skulle vi tro at de lokale vinene, og de lokale druene, burde ha et publikum også her hjemme.

Men neida, røde viner på aglianico-druer og hvite viner på bl. Frem til julinyhetene i år. Da kom det, heldigvis, inn både hvite og røde nyheter fra Campania. Dagens utvalgte er en av dem. Spennende, ikke sant? Azienda Agraria Sanpaolo er produsenten bak denne vinen, på druen fiano di avellino. Men vi må spesielt nevne vinmakeren Claudio Quarta som nærmest skiftet «statsborgerskap» fra Puglia til Campania for å jobbe med de mytiske druene der, med røtter tilbake til romertiden og vel så det.

Sanpaolo holder til i landsbyen Torrioni, mellom provinsene Avellino og Benevento, der landskapet er preget av masse vinmarker, store områder med mye hasselnøtter, og skog der det blant annet finnes ulv! Jordsmonnet består av vulkansk aske etter Vesuv, men også av sand, leire og kalkstein. Druene dyrkes opp mot 700 m. Det hevdes at fiano ble brukt i den gamle romerske vinen Apianum, med druer dyrket i åssidene overfor Avellino.

Betegnelsen Apianum kan man fortsatt finne, helt lovlig, på noen av etikettene med denne druen, nettopp for å understreke historien den har bakover i tid, helt til grekerne.

Sommelier Mona Haugen

Fiano er en aromatisk, urtepreget drue med god fedme og smak av moden tropisk frukt, gule epler og pære. Fin mineralitet har den også. Prøv Sanpaolo Fiano di Avellino til sushi, sashimi, skalldyr, ferske oster og lyst kjøtt. Tror jeg tør påstå at dette er ett av de absolutt beste kjøp du kan gjøre på hvitvinssiden under 200 kroner. En vin som er super å drikke ganske så fersk, men som også utvikler seg meget interessant om du gir den en del år i kjelleren, kanskje opp mot 8-10 år.

Jeg har smakt noen eldre årganger av Cà del Magro som har vært helt enestående. Det er ikke uten grunn at denne vinen ti år på rad nå er tildelt høyeste rangering, Tre Bicchieri tre glass, i den store italienske vinguiden Gambero Rosso. Produsenten Monte del Frá er et familievinhus som ble etablert av brødrene Eligio og Claudio Bonomo i 1958.

De holder til i Custoza, ikke langt fra sydenden av Gardasjøen, så jeg regner med at mange av dere har passert like i nærheten på vei fra Verona til en eller flere av de mange sjarmerende landsbyene langs denne flotte innsjøen. Monte del Frá kan oversettes med «munkenes fjell», selv om det er mer riktig å si at det er åssider som omkranser vinhuset der de har 65 hektar med vinmarker.

Klassifiseringen er Bianco di Custoza DOC-status fra 1971, og mer italiensk er det vanskelig å få en hvitvin når du ser på sammensetningen av lokale druer. Totalt er det faktisk tillatt med hele ni forskjellige druetyper i denne hvitvinen.

Jordsmonnet der vinstokkene vokser er preget av grus og stein, spesielt mye småstein, noe som gir en fin mineralitet i vinene. Den er lys gul med et lite grønnstikk på farve som ung, og gir i glasset masse gule frukter, eple og plommer, gul grapefrukt. Fin struktur og karakter, friskt sitruspreg med en lett kryddertone, mineralsk, og et hint av anis og ingefær. Prøv denne vinen til sushi eller sashimi, asiatisk mat som ikke er for sterk samt til grillet skalldyr eller fisk, lyst kjøtt og salalter.

Onsdagens valg: Altolandon Mil Historias Garnacha 2018 kr. En vinmaker må også være en god historieforteller. Om tradisjonene som er tatt vare på og forsøkt gjenskapt og hvorfor vinen smaker som den gjør.

Alderen på vinplantene, karakteristikken og særpreget i hver enkelt druetype, hvordan røttene har tatt opp elementer fra omgivelsene, hvordan plantene har fått vokse og utvikle seg. Hvordan det er stelt med vinmarkene og druene gjennom vokse- og modningssesongen. Plukkingen, utvelgelsen, pressingen, den naturlige gjæringen og lagringen.

Om bruk av stål, sement, epoxy eller eikefat.

Du trodde kanskje ikke de lagde god vin her

Vinmakerne hos det spanske vinhuset Altolandon, Rosalia Molina og Manolo Garrote, mener de har tusen historier å fortelle — Mil Historias. Og det har de så absolutt.

Har du lest dette? Kjernetemperatur svin

Om dette vinhuset som siden 2002 har vært økologisk sertifisert. Som jobber mest med områdets opprinnelige og spesielle druer, bobal og som her — garnacha-planter som er over 100 år gamle og vokser som busker. Om vinmarkene som ligger på 1100 m. Høyden gir perfekte og sunne vokseforhold, lite problemer med fukt eller soppangrep og druer som har fått muligheten til å utvikle en større dybde og bredde i aromaer og smak. Når det kommer til klassifisering defineres Altolandon inn under vinregionen Castilla-La Mancha.

Vinhuset er bygget midt inne i en eiendom på 120 hektar, i nærheten av landsbyen Landete. Geografisk befinner vi oss i grenselandet mellom regionene Valencia, Cuenca og Teruel.

Denne vinen er laget på druer fra eldre garnacha-vinstokker, en opprinnelig spansk drue som har fått et skikkelig løft både kvalitetsmessig og i etterspørsel det siste tiåret.

Altolandon bruker store 6000 liters tanker for gjæringsprosessen, og gir så vinene et opphold fra 4-24 måneder på relativt nye eikefat. Denne har fått kun fire måneder, noe som gjør at det er frukten som skinner mest. I glasset får du saftig, nydelig, mørk frukt, mot sorte bær og plommer, en lett krydret undertone, urter og lakris og unge, ferske og milde tanniner.

Luft den gjerne en tid før servering, og legg gode kjøttstykker på grillen, jeg ville valgt iberico-fileter. Australias eldste familieeide vinhus — Yalumba — i kombinasjon med Spanias beste og mest tradisjonsrike rødvinsdrue — Tempranillo — kan det være en god match?

For er det noen i «den nye verden» innen vin som er opptatt av både tradisjoner og det å ha respekt for det opprinnelige, så er det nettopp familien Hill-Smith, nå i sjette generasjon etter grunnleggeren Samuel Smith som startet med vin ved landsbyen Angaston i Barossa Valley i 1849.

Her bygget han et gedigent anlegg som fortsatt i dag fremstår som et pust fra de store herskapshus han helt sikkert hadde sett hjemme i England før han satte seil for Australia. Yalumbas velkjente tårn bygget i marmor og sandstein er et eget landemerke for Barossa.

Yalumba Winery har unngått å bli kjøpt opp av store investeringsselskap, og er heller ikke blitt for stor, selv om man har et team på hele åtte winemakere, under ledelse av Louisa Rose. Familien Hill-Smith kontrollerer 650 hektar med vinmarker og produserer rundt en million flasker i året, fra flere av Australias regioner. I Barossa har de noen av landets eldste vinmarker, en grenache-vinmark med bush vines fra 1889 og en shiraz-vinmark fra 1908.

Høstens beste rødviner Alt du trenger å vite om vin! odertal.info

Helt siden 1893 har de hatt spesiell omtanke for bærekraftig drift og respekt for omgivelsene. For hver hektar med vinmark de planter, sørger de også for ett hektar med naturlig vegetasjon.

https://shishlov.info/jixaw.php

The Y Series er et forsøk på å «hedre» klassiske og ikoniske europeiske druetyper. I tillegg til dagens utvalgte, som altså er den spanske nasjonaldruen tempranillo.

Navnet er utledet av ordet temprano, som betyr tidlig, og henspiller på at denne druen er blant de første som modner ferdig og derfor kan høstes før mange andre.

Harley davidson sandefjord åpningstider

Den karakteriseres av dyp rød og mørk frukt. Her er det tett, konsentrert mørk frukt, modne bær skogsbær og plommer, masse krydder, hint av blomster og urter.

En flott allround-vin, til tapas og pizza, men mest og best til grillet kjøtt. Kriterier: Finnes på noen pol, value for money, anvendelig til mat og kos. Mandagens valg: Calles Jazzriesling 2018 kr. Dagens valg av vin var innlysende: I den uvirkelige tiden vi er inne i, hvor ingen ting er som før, klarer dyktige folk i Molde å arrangere verdens nest eldste jazzfestival for 60.

Da Moldejazz eller Storyville Jazzclubs festival som den het ved starten i 1961 feiret sitt 50-årsjubileum i 2010, ba de moldenseren Calle Fegth om å lage en egen festivalvin.

Resultatet ble Calles Jazzriesling som i år derfor kan feire sitt 10-årsjublileum. Så la oss skåle for de dyktige arrangørene i Molde med deres egen vin når de i dag 13. Samtidig må jeg få lov til å mimre tilbake til mine første år i journalistikken, hvor jeg dekket jazzfestivalen for, først, Romsdal Folkeblad, deretter fra 1973 for Adresseavisen. Jeg fikk med meg konserter det fortsatt i dag går gjetord om, med bl. Calle Fegth var selv 50 år da han lanserte sin Calles Jazzriesling i mai 2010.

Nyt et mangfoldig utvalg av libanesiske viner Besøk de eldste og mest populære vingårder i Libanon Lær om historien og produksjonen av libanesisk vin Beskrivelse Utforske Beqaa-dalen og smake på forskjellige libanesiske viner ved 3 forskjellige vingårder på en privat tur.

Domaine des Tourelles lanserer den første boksvinen fra Libanon. Selv om boksvinen ikke lanseres før 8. Østfold, Norge, kr 75,90. Fruktig og god eplemost fra Østfold. Discovery Eplemost fra Dyre Gård er en frisk og økologisk eplemost laget på Discovery epler som både er aromatiske og smaksrike. Med den friske sødmen i mosten er dette et flott følge til retter hvor det brukes mye krydder.

Galoppen i Syria er nå i gang igjen etter krigen, og det er løp på galoppbanen i Damaskus. Vi har bare tre-fire timers kjøring til Damaskus, sier Josef som sier det ikke er noen problemer med å krysse grensen.

Det koster rundt 500 dollar Libanon har egen valuta, men det meste regnes i amerikanske dollar å holde en hest i måneden. I glansdagene ble det trent 1300 hester på banen midt i Beirut sentrum, men nå er det bare rundt 200 igjen. Under borgerkrigen smalt kulene i stallveggen, og man var midt i krigssonen, men treningen og løpene gikk som normalt. Denne rasen har en egen libanesisk stambok, men kan bare starte i Libanon og Syria.

LIBANESISK VIN Relaterte emner

Gjerne med en historie knyttet til. Her er oversikten over alle vinene som er anbefalt til nå: Av Ulf Dalheim, VinPuls-gründer og redaktør Med denne spalten, med nye tips fra mandag til lørdag på de dagene Vinmonopolet har åpent, ønsker jeg å både gi hver enkelt av dere inspirasjon til å prøve noe nytt, og samtidig komme med et innspill på hva slags viner man kan velge til ulike matretter. Og fortelle en historie om vinen, stedet den kommer fra og folkene som lager den. Mange har etterspurt tidligere tips, så her kommer en samlet oversikt over vinene som har vært presentert til nå. Listen oppdateres fortløpende etterhvert som nye tips er presentert på VinPuls sin Facebook-side. Bli medlem av VinPuls på Facebook: Torsdag 23.

Libanesisk Vin
LIBANESISK VIN Kommentarer:
Forfatter om Libanesisk vin
Lange fra Hamar
Les gjerne min andre nyheter. jeg liker Autorennen. jeg elsker lese om Norge elendig.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net