Plante Avokado

  1. Mer om
Plante Avokado

Plante Avokado BekrefteMin avokadoplante 3 mnd etter at den begynte å spire. Avokado er tilgjengelig i nesten alle butikker året rundt Hvor lang tid tar det å gro et avocado-tre?" "Hva er opp og hva er ned på steinen?" "Når skal jeg plante den?" "Skal planten beskjæres Avokado er et tre som kan bli opp til 20 meter høyt, med spiselig frukt. I dag dyrkes avokado både i tropiske områder og andre steder over hele verden Slik dyrker du avokadoplante; steg for steg. Del avokadoen i to uten å skade stenen for mye Avokadosteinen kan plantes direkte i en potte med jord, men hvis du vil øke sjansene for vellykket spiring, bør du starte med et vannbad i

De små blomstene er gulgrønne. Etter om lag 10 år begynner treet å bære frukter. De fleste sortene bærer frukt to ganger i året. Gjennom spiringstiden overvåker de vannstanden i tanken og tilfører den med jevne mellomrom. Etter å ha ventet på at klekkerøttene skal nå 3 cm, kan avokadoen plantes i en gryte. I denne spiringsmetoden er det et annet alternativ der frøet ikke er suspendert, men er installert på bunnen av glasset, noe som øker den ønskede vannstanden.

I stedet for væske, kan du bruke en hydrogel som kan holde på fuktigheten i lang tid. Privat metode Hvis det i det første alternativet er nok å vente på fremveksten av røtter, så er det med en lukket metode ikke realistisk å se skuddene, siden beinet umiddelbart plasseres delvis i bakken med spissen opp og rikelig vannet.

At avokadoen har slått rot, bevises av åpningen av beinet. For dyrking av en alligatorpære er en universell jordblanding for innendørs blomster ganske passende. Selv om kulturen i denne forbindelse ikke er kresen, og den eneste tilstanden er løs jord. Hvis det er en hytte, kan landet tas derfra og blande hagejord med sand og humus. Alle komponentene tas i like store deler.

Jordblandingen ble plassert i en forberedt beholder, på hvilken bunnen de ikke glemte å helle et lite lag utvidet leire eller grus. Potten er ikke helt fylt med jord - du må la ledig plass fra kantene i størrelsesorden 2 cm. Hvis avokadofrøet ble spiret i hydrogeler, kan du ikke vente til røttene dukker opp. Et signal på at frøet kom til liv, vil være en dyp sprekk som dukket opp på kroppen hans.

Fra dette øyeblikket kan alligatorpæren overføres til en jordgryte. I sentrum er det laget en fordypning, der et brukket bein er plassert med en stump ende, og fordypet det med halve lengden. På samme måte planter de i en gryte og et helt frø for spiring.

Hvordan få avokadostein til å spire Fargepalett

Hvis det plantes et bein som allerede har slått rot, blir hullet gjort dypere og bredere for ikke å skade prosessene. Mens det er spiring, bør jorda vannes rikelig. Så snart den rødlige spiren klekkes, reduseres vanningen av jorda. Hvordan dyrke avokado fra frø: video Perioden den første spiren vises gjennom vil avhenge av flere punkter: beinåpning kan ta fra 3 uker til 2-3 måneder fra begynnelsen av spiring; spiren, for å komme ut av skallet, er det bare 1-2 uker nok.

Den påfølgende vekstraten vil ganske enkelt overraske produsenten - skuddet vil legge til 1 cm per dag. Etter å ha blitt styrket, senker spiren bevegelsen og begynner å vokse med blader.

Dette skjer i en høyde på 35 cm fra jordoverflaten. På bare tre måneder klarer treet å nå en halv meter. Hjemmesykepleie Avokado trenger nøye pasninger. Det er veldig viktig at alle modusene temperatur, fuktighet, belysning som er nevnt over, blir overholdt. Andre ting kommer inn i hjemmebruk. Vanning utføres ikke mer enn en gang i tiår, slik at det ikke er stagnasjon av vann.

Når man merker at bladene ble gule, blir vanning av landet midlertidig stoppet. Om vinteren blir denne prosedyren forkortet, slik at overjordene tørker helt. Dette vil gjøre det mulig for treet å senke veksten for å kunne sitte rolig ute. Toppdressing Fra vår til høst trenger en avokado ekstra næring.

Avokado plante Tise

For å gjøre dette er det nok å påføre gjødsel for dekorative avlinger i jorden en gang i måneden. Det kan kjøpes i blomsterbutikken. Dette stadiet i å ta vare på avokado er veldig viktig. Treet i seg selv gir ikke laterale skudd - de må dannes ved å klemme toppen av planten i et bestemt øyeblikk. Hvis dette ikke er gjort, vil treet raskt vokse opp til det når taket.

Hvis den ikke blir stoppet, vil avokadoen dø. Det er utseendet til laterale skudd som vil gjøre treets krone attraktiv. For å unngå overdreven tykning, bruk formbeskjæring. Bruk den om våren, når planten går av fra søvn. Den første beskjæringen av hovedskuddet utføres når det vil være omtrent 8-10 blader på den. Lateralskudd forkortes over det femte bladet. I fremtiden blir denne prosedyren utført etter behov.

Hvis du planter tre spirer samtidig i en gryte, kan du gradvis flette "pigtail" fra skuddene og danne den originale bagasjerommet. Dette vil gi enda mer dekorativt tre. Til å begynne med plantes beinet i en liten beholder. Når treet vokser, bør det plantes på nytt, hver gang du velger en romsligere gryte. Planten flyttes først når den når en høyde på 15 cm. I fremtiden er det ønskelig å gjennomføre prosedyren en gang i året. Den beste tiden å transplantere er februar, når den aktive bevegelsen av juice begynner.

Selv under kjente forhold begynner en avokado ikke å produsere umiddelbart. Og i hjemmeavling er det veldig vanskelig å vente på eksotiske frukter. Planten gir de første fruktene når den når en høyde på 1,5-2 m. Derfor, i en vanlig leilighet, er det usannsynlig at blomsterhandleren får en avling. Og i private hus med vegger på 3 m er det ikke realistisk å vente på fruktene.

Treet føler begrenset plass og bruker ikke alltid energi selv på blomstring. Derfor behandles avokadoen bedre som en karrig prydplante. Sykdommer og skadedyr Lokaler er ikke typiske forhold for utvikling av eksotiske planter. Derfor blir avokados immunitet utsatt for sykdommer og skadedyr.

Her bør du vurdere de vanligste kulturelle farene. Sykdommen er farlig fordi skadelige mikroorganismer formerer seg i jorden og påvirker røttene. Derfor kan ikke problemet gjenkjennes i tide. Etter at røttene blir svarte og blitt skjøre, passerer infeksjonen til bagasjerommet og spiser den fra innsiden. Dette skyldes at blomsten er mannlig ett minutt og kvinnelig det neste. Det finnes to typer avokado-sorter, type A og type B. I type A åpner blomstene om morgenen som kvinne og lukker på slutten av dagen.

Neste dag åpner de samme blomstene om ettermiddagen som menn. I type B er det motsatte. De åpner som kvinne på den første ettermiddagen, og neste morgen åpnes som mann. Da vi trenger både mann og kvinne å være åpne samtidig for å pollinere, er dette ganske vanskelig.

Det vi kan gjøre er å vente til en mannlig blomst åpner og samle litt pollen på spissen av en liten pensel eller lignende. Sett penselen i en plastpose. Når vi neste gang ser en kvinnelig blomst, kan vi forsiktig utslette pollen på stigmaet, og la naturen ta kurset. Frukt av et avokado tre er ikke sannsynlig å være som frukten du kjøpte frøet i.

Ønsker du et fyldig tre med flere greiner kan du altså beskjære planten. Du velger selv hvor du ønsker å beskjære. Det gjør litt vondt i sjela, men planten vil da sette ut nye greiner. Jeg har gjort dette med et par planter jeg har gitt bort, og det er veldig fint. Ønsker du bare et høyt tre uten greiner, lar du de vokse fritt, som disse på bildene her.

Planten jeg holder i hendene er faktisk en avocado stein jeg tok med meg hjem fra Israel. Den er 9 mnd gammel. Frukten er botanisk sett et bær med ett stort frø. Den kan være rund, egg- eller pæreformet. Hvis produktet er svakt modent, må du legge det inn papirpose med matvarer som inneholder en stor del av etylen, er det en gass som akselererer fruktmodning.

Disse inkluderer bananer, epler eller tomater. Når du lagrer frukten ved en temperatur på 18 til 23 grader, etter 2 dager, vil avokadoen nå den nødvendige tilstanden. Avokado frø spiring stadier Å dyrke en avokado hjemme fra en stein gjøres i denne sekvensen. For dette blir det gjort et lite snitt i midten av fosteret, 1 cm dypt og forsiktig, med roterende bevegelser, blir benet kuttet ut.

Videre vaskes den under rennende vann uten å skade det brune skallet.

Før du spirer en avokado, er et sted forberedt på dens vekst: Frøet spirer ved bruk av forskjellige metoder. Slik spirer du et avokadofrø Den lukkede metoden sørger for spiring av plantemateriale direkte i jorda.

For å gjøre dette blir beinet plassert i bakken 25 mm dypt, den skarpe enden er på toppen og vannet godt, slik at hele jorden bløtgjør. Beholderen plasseres på et varmt sted med god belysning og vannes gjennom hele spiringsperioden. Etter 20-30 dager vil det komme en rosenkål. Den åpne metoden for å dyrke avokado er å henge frøene i en beholder med vann, hengende. Det tar 2 til 6 uker før de første røttene dukker opp.

Avokadofrø inneholder et stoff som persinforstyrrende arbeid fordøyelsessystemet og forårsaker forskjellige allergiske reaksjoner.

Derfor anbefales det å utføre arbeid med gummihansker. Betingelser for å dyrke et avokadotre Etter at avokadofrøet har blitt plantet hjemme, er det nødvendig å utføre en rekke tiltak for å ordne stedet.

Avokadotre: Legg avokadosteinen i vann og smør deg med tålmodighet

For normal vekst av avokado må du oppfylle noen krav: Regelmessig fukting av jorda, som oppstår når den tørker. I gjennomsnitt utføres vanning en gang hver 10. I vintertid år vannet treet sjeldnere, og lar jorden stå tørt i et par dager, dette er nødvendig for å bevare optimalt nivå jordfuktighet. Opprettholdelse av fuktig luft oppnås forskjellige måter - dette er å plassere en gryte med et tre ved siden avlinger som frigjør mye fuktighet, sprøyt bladene fra planter, inn sommersesong eller oppvarming, er potten installert på en pall med våt sand.

Tilveiebringe et gunstig temperaturregime i rommet, som bør være innenfor 16-20 grader. Om vinteren er temperaturen gunstig - 10-12 grader, da planten faller i en tilstand av sovende og kaster bladene.

https://shishlov.info/7896.php

Rettidig fôring av planten. I gjennomsnitt utføres det 1-2 ganger i måneden. For fôring brukes blandinger til dyrking av prydvekster. Når bladene blir gule, må du ta hensyn til hyppigheten og vanningsmengden. Dette er vanligvis et tegn på overvann. Avokadotre dekorasjon Før du dyrker en avokado fra et frø hjemme, må du tenke over alle nyansene i det dekorativ design: Noen alternativer innebærer å plante flere skudd i en gryte, med ytterligere sammenfletting av stilkene deres, og dermed få et frodig og originalt tre.

Å motta høyt tre, anbefales det å transplantere det minst en gang i året. Den gunstige perioden for denne prosedyren er slutten av februar, dette er tiden da plantene aktivt begynner å vokse.

https://shishlov.info/legge-belegningsstein-i-sirkel.php

Den første transplantasjonen skal utføres når treet når en høyde på 15 cm. For å redusere intensiteten av avokadovekst, klemmer du toppen. Denne prosedyren akselererer veksten av laterale skudd, noe som gjør kronen frodig og attraktiv. Forming av beskjæring gjøres om våren når alle planter vokser aktivt. Den første beskjæringen av toppen gjøres etter 8—10 blader, i nærvær av sideskudd, blir deres forkortelse utført etter 5 blader.

Fra frø spiring til et dannet tre - video Avokado er en kjent frukt som kom til oss fra tropiske land. Mange elskere av eksotisk flora drømmer om å få denne lunefulle gjesten på vinduskarmen. Å dyrke en avokado fra et frø hjemme er ikke vanskelig. Men for at treet skal vokse i fremtiden og bli en ekte dekorasjon av interiøret ditt, må du lære flere regler for å ta vare på det.

Hva er sjansene for å dyrke en avokado hjemme Avokado multipliserer seg lett, så vokser det inn innendørs forhold fra frukten som er kjøpt i butikken er ikke vanskelig. Mest rask vekst avokado feiret i vår Men denne kulturen vil mest sannsynlig tjene bare en dekorativ funksjon. En avokado som vokser i det naturlige miljøet når 18—20 meter. Størrelsen på et tre oppnådd hjemme vil ikke overstige 2,5 m. Dessuten oppstår frukting av en slik plante ikke alltid. Men takket være den frodige kronen ser avokadoen attraktiv ut selv uten blomster og frukt.

Dette treet er også nyttig ved at det effektivt renser luften. Avokado vokser godt hjemme, men bærer sjelden frukt Viktig!

Avokado plante, selges for kr odertal.info

Velg bare moden frukt i butikken, uten synlige skader eller tegn på visne. Hvordan du kan spire et bein: to måter Arbeidet må starte med utarbeidelse av plantemateriale. Benet skal lett fjernes fra massen, ha en hevet overflate og være like stor i størrelse vaktelegg Motta passende alternativ du kan bare fra moden frukt. Du kan bestemme modenheten til en frukt ved å mørk farge skrell og fast masse.

Før plantingen må frøet fjernes og spires. Trykk lett på frukten: hvis den får tilbake sin form, er frøet egnet til å plante. Du kan kjøpe umodne avokado hvis det ikke er andre som er i salg. Moden frukt inneholder en høy konsentrasjon av etylen - en gass som fremskynder modningen av frukt, og det vil hjelpe din avokado å nå ønsket tilstand. Neste trinn er å trekke ut plantematerialet.

Skjær avokadoen i to, vend kjøttet ut og fjern gropen.

Planter: Avokado får brune blader

Det er to måter å spire det på: lukket; åpen. Avokadofrø inneholder persin, et giftig stoff som kan provosere forstyrrelse i fordøyelsessystemet og alvorlige allergiske reaksjoner.

Derfor arbeides det best med vernehansker. Den lukkede metoden innebærer å plante frøet direkte i jorden For å gjøre dette, må vi gjøre følgende: Den åpne metoden innebærer å spire frøet i vann Dette vil kreve et glass eller en annen egnet beholder. Handlingene dine vil være som følger: Hjemmeforhold for aktiv trevekst Hjemme er det vanskelig å oppnå fruktingsavocado. Hvis du er heldig, vil treet ditt begynne å bære frukt i alderen 3-7 år, og disse fruktene vil være ganske egnede til konsum, selv om de vanligvis er dårligere i smak enn kjøpte.

Med denne metoden for dyrking vil avokadoen ikke nå sin naturlige størrelse, dens vekst vil stoppe innen 2—2,5 m. For avokadoer, et antall nødvendige forhold da kan treet ditt vokse opp til 2,5 meter For den vellykkede veksten av denne kulturen, må følgende sett med betingelser overholdes.

Regelmessig vanning Planten trenger vanning når jorden tørker ut. Som regel er 1-2 ganger i uken nok. For støtte optimal fuktighet jorda i den kalde årstiden vannes begrenset - bare 2-3 dager etter at jorden har tørket helt ut. Hvis bladene på treet blir gule, indikerer dette overvann. Avocado er en lettelskende plante, men samtidig må den beskyttes mot direkte sollys slik at det ikke blir brannskader på bladene.

Kulturen er plassert på vinduet sør, øst eller vest. Denne planten tåler ikke tørr luft. Det er flere måter å opprettholde fuktighetsavlesninger på ønsket nivå: den enkleste, men plagsomme måten er å henge håndklær dynket i vann rundt i rommet; det anbefales å installere planter ved siden av avokadoen med store blader som fordamper mye fuktighet; det er nødvendig å spraye bladene til avokado opptil 5 ganger om dagen fra en fin sprayflaske; om sommeren og i fyringssesongen, må du plassere en gryte med et tre på en pall med våt sand eller utvidet leire.

Om høsten og vinteren blir planten opplyst ved hjelp av lysrør eller fytolamper i 12 timer om dagen, og i blomstringsperioden gir de 15 timer med dagslys. Overholdelse av temperaturregimet under vekst og hvile Om vinteren går avokado ofte i dvale og kaster bladene.

Med mer høye priser plantens blader tørker og faller av, men avokadoen dør vanligvis ikke. Du må også passe på fôring. Befruktningsfrekvensen avhenger av årstiden. Avokado mates 2-3 ganger i måneden vår og sommer, og 1 gang høst og vinter. Som gjødsel brukes blandinger til dekorative blomstrende planter. For eksempel er Biochelate 10 ml per 2 liter vann egnet. Rettidig transplantasjon Når den vokser, blir planten transplantert i en større gryte.

Første gang denne prosedyren utføres når avokadoen når 15 cm i høyden. I videre transplantasjon produsert årlig. I dette tilfellet brukes den samme jordblandingen som ble brukt under plantingen. Mest det rette øyeblikk det er vår for transplantasjonen. Hver gang plukker de opp en gryte med en diameter på 5 cm større enn den forrige. Formativ beskjæring For økning dekorative egenskaper avokadoen beskjæres. Ellers vil treet bare utvikle seg i høyden. Beskjæring gjøres i mars.

Det første året blir spissen forkortet etter 7-8 blader, sideskudd - etter 5-6 ark. I fremtiden opprettholdes høyden på ønsket nivå.

Skrik maleri verdi

Dannelsen av kronen skal utføres årlig om våren. Tabell: mulige dyrkingsproblemer og metoder for eliminering av dem Video: hvordan ta vare på et avokadotre anmeldelser Jeg dyrker avokado på rommet mitt.

Det vokste ut av beinene mine.

PLANTE AVOKADO Relaterte emner

Her er en ekte trinnvis instruksjon om hvordan du dyrker en avokado fra et frø Avokado er en type tropisk frukttrær som er veldig populær blant hobbyister. Mange av dem har en plante i samlingen sin, siden det er ganske enkelt å dyrke en avokado med egne hender. Men for at den skal vokse og glede sin eier, er det nødvendig med nøye omhu. Funksjoner av hjemmelaget avokadotre Et hjemmevokst avokadotre har en rekke funksjoner: I sitt naturlige habitat vokser planten til 20 meters høyde, og et lite tre som vokser hjemme når maksimalt 2,5—3 meter. Frukt av dette treet er veldig sjelden.

PLANTE AVOKADO Kommentarer:
Rapportert den Plante avokado
Næss fra Molde
Anmeldelse min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som ägyptisches Stockzaun. Jeg nyter lese bøker dypt.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net