Piggsvin Fakta

  1. Mer om
Piggsvin Fakta

Piggsvin Fakta FordiSnl.no › Biologi › Dyr › Pattedyr › Insektetere › piggsvinfamilien Piggsvin, som også kalles pinnsvin er en art i piggsvinfamilien, som videre inngår i ordenen insektetere. Arten er utbredt i hele Vest-Europa og i vestlige deler av det gamle Øst-Europa. Den finnes blant annet i Fennoskandia Piggsvin kan høre en bille kravle i gresset på flere meters avstand, og lukte seg fram til en død fuglunge eller en skål med kattemat som er langt unna Beskrivelse[rediger | rediger kilde] Piggsvinet blir cirka 25–40 cm og veier typisk omkring 700–1 600 g (typisk 1 200–1 500 g blant 3–4 år gamle individer Størrelsen på et voksent europeisk pinnsvin er 20–25 cm og det veier mellom 700–1600 gram. Pinnsvinet har lang, spiss snute og er

Vennligst prøv igjen om en liten stund.

Pinnsvin er nyttige gjester

Du er innlogget som Vi finner ikke et aktivt abonnement på din bruker. Imidlertid kan de leve til 27 år, noe som gjør dem til den lengstlevende gnageren, etter den nakne føflekkerottet.

Hva er normalt blodtrykk

Porcupettes er født med fleksible piller. International Union for Conservation of Nature IUCN klassifiserer noen arter som "minst bekymringsfullt", inkludert den nordamerikanske piggsvinen Erethizon dorsatum og langhale piggsvin Trichys fasciculata. Den filippinske piggsvinen Hystrix pumila er sårbar, den dverg piggsvin Coendou speratus er truet, og flere arter er ikke evaluert på grunn av manglende data.

Befolkningen spenner fra stabilt til synkende antall. Pinnsvin og mennesker Pinnsvin spises som mat, spesielt i Sørøst-Asia. Quills og beskytter håret brukes til å lage dekorative klær og andre ting. Imidlertid er piggsvin en art med raske små og store svingninger i bestanden, og i flere kommuner har antallet steget siden 1990 Johansen upubl. Økologi Piggsvinet er opprinnelig en løvskogsart, som nå først og fremst finnes i kulturlandskap med jordbruk, tettsteder og byer.

Nordgrensa for utbredelsen sammenfaller i grove trekk med nordgrensa for løvskog annet enn boreal bjørkeskog.

https://lndc.us/bezisifuk.php

I Norge er arten satt ut mange steder, blant annet på treløse øyer langs kysten til et stykke opp i Nordland, og trives godt der det er mildt vinterklima. Piggsvin ligger i vinterdvale i perioden oktober—april, eller kortere, avhengig av klima og snødekke. De runde bolene består av tørt løv og gress og er 30—60 cm i diameter. De kan plasseres i hull i bakken, under trerøtter eller busker, i høyt gress på enger og jorder, i steingjerder, under uthus, krypkjellere, vedstabler, trapper og terrasser m.

Plasser som er utilgjengelige for fiender, og som er i ly for nedbør, foretrekkes. Om sommeren behøver ikke alltid dagene å tilbringes i et velkonstruert bol; ofte kan man finne piggsvin sove i sola på et åpent sted eller i en liten haug med tørt løv.

Piggsvinet er en insekteter, og tar hovedsakelig større virvelløse dyr som store biller, larver, snegler og meitemark, foruten døde fugler, pattedyr, amfibier og reptiler. Den spiser også noe nedfallsfrukt og bær om høsten Reeve 1994. I Norge er hunnpiggsvin antakelig ikke kjønnsmodne før i sin tredje levesommer, dvs. Sørover i Europa er hunnene kjønnsmodne i sin andre levesommer. Paringen finner sted en gang i perioden fra slutten av april til begynnelsen av juni, så fort snøen har smeltet og dyrene er aktive etter vinterdvalen.

Og det er krevende, for her handler det om beskjedne krabater som stritter i mot og ellers gjøre lite av seg. Bymiljøetaten ber befolkningen med på en diger piggsvin-dugnad.

Tok inn hjelpelause piggsvinungar

Den biter et godt tak i sneglen og dasker den gjentatte ganger i bakken slik at sneglen produserer masse slim. Slimet kvitter piggsvinet seg med ved å dra sneglen bortover bakken. Prosessen gjentas flere ganger før piggsvinet spiser sneglen. Piggsvin kan plutselig begynne å løpe i en stor sirkel i timesvis, av og til kan de også løpe i åttetall.

Crispr therapeutics stock

Det er framsatt ulike teorier for å forklare dette, men vi vet ennå ikke hvorfor piggsvinet viser denne adferden. Piggsvin har en unik adferd som kalles «Spyttklining».

Havets skrekk (lydbok) av Jan

Men i hennes hage er det nå sju piggsvin, som hun tar vare på for foreningen Pinnsvinhjelpen. Jeg har snakket med mange i området, og det er nesten ingen som kan fortelle om at de har sett dyrene.

Jeg vet om noen i Rindal, men har knapt hørt andre her i regionen, sier Bøklepp, som selv vokste opp i en tid da piggsvin i hagene var et vanlig syn. Jeg håpet lenge at de bare har flyttet seg vekk fra området, men alle som mater pinnsvin på Brekstad har merket nedgang eller at pinnsvinene har forsvunnet, skriver Tor Egil Djupå til Fosna-Folket. For å fortsette å lese dette innholdet må du være innlogget med en Schibsted-konto.

PIGGSVIN FAKTA Relaterte emner

Opprinnelsen til 'piggsvin' kan spores tilbake til gamle engelske og franske ord. Ordet piggsvin er et avledet av det midtfranske ordetpinnsvin, som betyr 'tornete gris. Pinnsvin er thirdstørste gnagere i verden, og den nest største i Nord-Amerika. Pinnsvinkan ikkekaste fjærene, som man tidligere hadde trodd. Bare noen ganger vil løse fjærpinner falle ut før den slår til, og skape en illusjon om at de blir skutt ut. En piggsvin har omtrent 30 000 fjærpenner på kroppen.

Piggsvin Fakta
PIGGSVIN FAKTA Kommentarer:
Redaktør på Piggsvin fakta
Lindgren fra Gjøvik
Se over min andre nyheter. En av mine hobbyer er Marn Grook. jeg liker lese om Norge elegant.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net