Finansminister Norge

  1. Mer om
Finansminister Norge

Finansminister Norge I dagNorges finansminister er politisk ansvarlig for arbeidet i departementet og presenterer regjeringens forslag til statsbudsjett hvert år. Nåværende finansminister, siden 24. januar 2020, er Jan Tore Sanner (H mai 1965 i Bærum) er norsk politiker (H) og finansminister i Erna Solbergs regjering siden 24. Han har tidligere vært Finansminister Jan Tore Sanner (H) Finansministeren har et hovedansvar for landets økonomiske politikk, og samordner arbeidet med Finansdepartementet (FIN) har ansvaret for å planlegge og iverksette den økonomiske politikken, budsjettpolitikken, skatte Stortingsrepresentant for Akershus siden 1993, Nestleder i Høyre siden 2004. Sanner har vært statsråd i regjeringen Solberg

Sjur Gaaseide delte Sanners betraktninger om at omstillingen er noe som skjer nå, men utfordret samtidig finansministeren på om det går fort nok.

Forslag til lovendringer

Men fortsatt, også etter denne erfaringen, er både SV og Frp fulle av kostbare og populistiske løfter. Ap som garantisten Sanner tok over jobben som finansminister to måneder før coronaen kom, i januar i fjor.

Last ned også: Vps nordea

Da ble det meste snudd på hodet. Nå sitter han og administrerer den økonomiske politikken i møte med den største krisen Norge har stått oppe i siden krigen.

Forslag til lovendringer

De rødgrønne høsten 2005, med de daværende partilederne f. Foto: Jan Petter Lynau Så hva gjør vi som vil ha en mer ansvarlig økonomisk politikk?

Oppskjærsmaskin test

Det er ikke sikkert det blir mer ansvarlighet på rødgrønn side, dersom det blir regjeringsskifte til høsten. Forrige gang de rødgrønne skulle danne regjering sammen, i 2005, sto Ap og daværende partileder Jens Stoltenberg som garantisten for at det skulle føres en ansvarlig økonomisk politikk.

Jeg skal ikke lansere meg som ny finansminister! Finansavisen

Stoltenberg visste at mange velgere ville være bekymret for dette, første gang Ap skulle regjere sammen med SV og Senterpartiet. Aps rolle den gangen var å holde igjen. Norsk økonomi i bedring Finansministeren fremhevet omstilling som sentralt for videre økonomisk vekst i Norge Det ble framhevet at norsk økonomi er i bedring etter to krevende år, der vår økonomi har blitt «litt likere alle andres».

https://lndc.us/cukyh.php

Vi opplever at både egne ansatte, konsumenter, investormiljøer og låneinstitusjoner nå er pådrivere i denne utviklingen, utdyper Gaaseide og trekker frem gode rammebetingelser som sentralt for å kunne ta de riktige valgene i en omstillingsfase.

Historiker Ingerid Hagen konkluderer, i likhet med flere, at salget av blåfargen fra Modum bidro til å hjelpe den unge norske staten gjennom en vanskelig periode.

FriFagbevegelse

Riksrettssaken ødela heller ikke finansministerens karriere. Herman Wedel Jarlsberg fortsatte, av og på, i norsk politikk frem til sin død i 1840.

https://shishlov.info/976.php

Kilder: Hagen, Ingerid. Blåfargen fra Modum: En verdenshistorie.

Du vil kanskje like: Sekvele hjerneslag

Blaafarveværket 1776-1821. Med kraft og framsynt klokskap la han føringer for forvaltningen av de norske oljeinntektene, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre. Finansminister i seks år — Kleppe bidro også avgjørende til at Norge klarte å holde arbeidsledigheten nede gjennom 1970-tallet, da den økte i de fleste andre vestlige land.

To menn i henholdsvis 30-årene og i 40-årene er pågrepet og siktet for vold.

FINANSMINISTER NORGE Relaterte emner

Norges mest solide politiker? Av Hanne Skartveit Hvis du skulle velge en eneste politiker du ville betrodd ansvaret for din økonomiske fremtid, hvem ville det vært? Jeg ville valgt Jan Tore Sanner. Han er mer opptatt av å være ansvarlig enn av å bli populær. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning Denne uken har Ap ukritisk omfavnet Nord-Norge-banen, et prosjekt som partiet tidligere har avvist som useriøst, i tiår etter tiår.

Finansminister Norge
FINANSMINISTER NORGE Kommentarer:
Redaktør på Finansminister norge
Bø fra Svolvær
Jeg har lyst lese om Norge hjelpeløst. Se gjennom min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Kite Landboarding.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net