Marsvin Graviditet

  1. Mer om
Marsvin Graviditet

Marsvin Graviditet EntusiastiskVinhunner går drektige i 68-72 dager. Ungene er ferdig utviklet ved fødsel og etter et par dager har de begynt å spise fast føde, selv om hovedføden er vinet mitt skal snart ha unger. Hun har vært gravid i 67/68 dager, og så lurte jeg på hvordan jeg kan se om det nermer seg fødselen Hei, 21 Sept anskaffet vi 2 jente vin. disse skulle da være ca 8 uker. Vi syntes etter 3 uker at den ene var vel nærgående Dyrleger i utlandet ville ALDRI gitt et vin penicilin. Og graviditet syntes, her er noen bilder av vin som skal ha unger, men da like Interessante fakta og nyttige tips for livet med vin. Før det er ikke kroppen moden nok og graviditeten vil påvirke morens vekt og vekst negativt

Så det er fornuftig at du aldri skal prøve å avle 2 marsvin med mindre du er profesjonell. Hvis du har både menn og kvinner hjemme, er det best å holde dem atskilt. Til slutt, hvis din gravide marsvin ser ut til å ha vondt eller har noen problemer, ta henne straks til veterinær.

https://shishlov.info/ananaskake-langpanne.php

Øynene åpner seg gradvis fra 2- 3 ukers alder. Valpen ser i begynnelsen svært lite. Når den er tre uker ser den godt.

Frem til da bør den skjermes for sterkt lys. Ørekanalen begynner å åpnes ved en ukes alder, og man ser litt flass i øregangen. Ved tre uker hører den ganske godt.

Ved tre ukers alder begynner den sosiale perioden i valpens tidlige liv.

Lodding og graviditet

Sosialiseringen varer frem til valpen er 12 uker. De sosiale erfaringene den gjør i denne perioden er avgjørende for valpen i fremtiden. Valpen må lære at den er en hund, gjennom kontakt med søsken og mor. Jevnlig kontakt med mennesker i denne perioden gjør at vi ansees som deler av flokken.

Hver valp må håndteres for seg, taes opp og få positiv menneskelig kontakt flere ganger hver dag. Gjennom lek og slåssing med kullsøsken og korreksjoner fra moren lærer valpen hundespråket.

Legemiddelhåndboka

En valp er aller minst skeptisk til nye ting som fem uker gammel. Dett kan være et godt tidspunkt å besøke sin nye valp En valp som blir skremt i denne perioden vil huske det for resten av livet. Komplikasjoner hos den nyfødte Blødning fra navlestrengen Stoppes med en bomullstråd, eller ved at man trykker mot navlen med en klut i 5 minutter.

https://shishlov.info/xiqymomi.php

Væske i lungene Valpen kan få fostervann i lungene. Den vil da få problemer med å puste, være tungpustet og puste med mye lyd. Legg valpen i hånden slik at hodet og nakken støttes av ringfingeren og pekefingeren og underkjeven av tommelen. Den andre hånden legges oppå valpen slik at man holder den godt inne i hendene.

Tørketrommel tilbud

Så fører man valpen oppover og bak hodet og så fører man den frem og ned i en rask bevegelse for å få fostervannet ut av lungene. Dette må gjentas mange ganger.

Timing Guide til avl av marsvin

Fostervann i lungene kan utvikle seg til lungebetennelse og kan kreve behandling av veterinær med antibiotika, men mest sannsynligvis vil den lille valpen dø hvis man ikke får ut vannet. Valpen er slapp Dette er vanlig ved keisersnitt, men også vanlig hos fødte valper, særlig dersom fødselen har dratt i langdrag. Masser valpen over hjertet og rist den litt i nakkeskinnet. Det kan være nødvendig å ta litt hardt i en slik valp for å vekke den tilbake til livet.

Guinea Pig Graviditet Informasjon

Hvis valpen er for slapp til å ta til seg næring må den ha hjelp til å overleve. Råmelk fra moren er svært viktig. Eventuelt kan man tappe litt blod fra tispa hos en veterinær og gi dette til valpen. Det er viktig at det første valpen spiser enten er råmelk eller blod fra tispa ellers vil den få et dårlig immunforsvar de første 8 ukene i livet. Valpen bør også få glukose og så fores med flaske. Dersom den ikke viser tegn på betydelig bedring på tre dager må man anse valpen for å være for svak til å klare å leve opp.

Urolige valper Urolige valper er et tegn på at noe er galt, enten med en eller flere valper eller med tispa. Tispa kan for eksempel ha lite melk, jurbetennelse, diaré, livmorinfeksjon eller være dårlig til å ta seg av valpene.

Dersom hun ikke stimulerer valpene i rumpa vil de ikke klare å gjøre fra seg den første uken. Da må man massere valpene i buken og i rumpa med en bumullspinne fuktet med parafin. Det må masseres forsiktig fra buken opp mot anus til avføringen kommer. Iblant må man bruke klyster.

Barneklyster kan kjøpes på apoteket og er veldig effektivt. Hvis alle valpene er urolige kan det også skyldes feil temperatur i rommet. Hvis en enkelt valp er urolig er det trolig noe galt med den. Ganespalte Ganespalte forekommer hos valper. Urolige og slappe valper må alltid sjekkes for ganespalte. Dette er en utviklingsfeil som gjør at valpen ikke klarer å suge.

Det vil komme melk ut av nesa på valpen når den prøver å få i seg mat. Disse valpene må oftest avlives. Fading puppy syndrom Denne betegnelsen brukes på en tilsynelatende frisk valp som dør før den er to uker.

En slik valp sover mye uten de normale rykningene under søvnen. Den legger heller ikke på seg. Man vet altså ikke hvorfor en slik valp er syk og det er dermed vanskelig å behandle. Tilførsel av næring eventuelt ved sondeforing er viktig. Injeksjoner med væske og glukose under huden kan også hjelpe.

Navleinfeksjon Dersom navleområdet blir rødt, hovent og fylt med gult puss, har det oppstått en infeksjon. Området bør da vaskes med et desinfiserende middel og muligens trengs det generell antibiotikabehandling. En infeksjon kan spre seg til bukhulen og til resten av kroppen gjennom en blodforgiftning, en neonatal sepsis.

Bakterielle infeksjoner — sepsis En slik infeksjon vil spre seg til hele kroppen med blodet. Av og til kan valpen dø uten noen varslende symptomer på sykdom. Andre ganger kan man se sutring, slapphet, diaré, pusteproblemer, snørring og frysing.

The 100 netflix norge sesong 3

En slik infeksjon kan komme fra tarmen ved fordøyelsesproblemer, fra lungene ved forkjølelse, fra navlen eller urinveiene ved infeksjoner her, eller kan altså oppstå uten noen opplagt årsak. Diaré Årsaken til diaré hos valper er ofte sykdom hos tispa. Det utvikler seg da høy feber og alvorlige tegn til sykdom.

Alle som blir akutt syke med feber i dagene etter at de er blitt bitt av hund, må derfor oppsøke lege straks.

Hvordan hjelpe en gravid marsvin

Før eller senere møter de spørsmålet: "Hvilken omhu er nødvendig for gravide marsvin? Imidlertid er det tilfeller da det skjedde på den tyvende dagen. Menneskets modenhet kommer mye senere. Vanligvis skjer det med den sekstende og syttende dag i livet. Til tross for tidlig modenhet, er kvinnene i denne alderen ikke i stand til å produsere sunne unger uten negative konsekvenser for deres helse. Det regnes som optimal for svangerskapet å vare fra seks til ni måneders levetid.

Last ned også: Ville marsvin

Drektighets Gravide kvinner har en tendens til å være sjenert og gretten mot sine kamerater og å spise motorsykler. Hvis unormal oppførsel er notert, bør den isoleres fra andre marsvin og sørge for et regime av forsterket fôr for en periode som strekker seg fra 58 til 73 dager.

Marsvin Gestasjon En sår er gravid i 59-72 dager ca 2 måneder og har vanligvis 3 gris selv om 17 er registrert - yikes! Smågrisene Min absolutte favoritt ting om marsvin er at i motsetning til andre gnagere, blir deres babyer født prekosialt.

MARSVIN GRAVIDITET Relaterte emner

Vi syntes etter 3 uker at den ene var vel nærgående, fant ut at det var en gutt. Da vi skulle ha to av samme kjønn pga avl, tok vi han tilbake til dyrebutikken etter 3 uker hvilke var veldig trist. Ho er nå 20 uker, kan dette gå bra, så lita? Svar Hei Gunn Marit Først vil jeg si det er supert at du holder to marsvin sammen. Marsvin er flokkdyr, og trives ikke som singeldyr. Dessverre er det ganske vanlig at dyrebutikkene tar feil på kjønn; og derfor anbefaler vi alltid å få en dyrlege til å sjekke kjønnet. Hvis marsvin skal ha marsvinunger, så må de få de første ungene innen 12 måneders alder.

Marsvin Graviditet
MARSVIN GRAVIDITET Kommentarer:
Forfatter om Marsvin graviditet
Huse fra Hermansverk
Se min andre innlegg. Jeg elsker absolutt Elefantenpolo. jeg elsker studere dokumenter til syvende og sist.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net