Brimi Surkål

  1. Mer om
Brimi Surkål

Brimi Surkål PåliteligHjemmelaget surkål er perfekt til ribbe, og denne oppskriften til Brimi er både enkel og veldig god INGEN KUNST: Mange kvier seg for å lage surkål. Det er det ingen grunn til. Surkålen fyller huset med juleduft, og er ikke vanskelig å lage Hjemmelaget surkål er tradisjonelt og godt tilbehør til blant annet juleribbe, skinkestek, svineknoker, koteletter og medisterkaker Slik lager du bent Stiansens klassiske surkål · Finsnitt kålen Ribba serverer du gjerne med rødkål, surkål, poteter, rosenkål, gulrøtter og en god saus. TIPS: Stek ribba dagen før og sprø svoren samme dag

Vi tilbyr grøt, margarin, sauser, tilbehør, supper og ferske ferdigretter i storhusholdningspakninger.

Har du alt du trenger til jul og frokosten på 1. juledag?

Rettene er utviklet og produsert på anlegg i Norge, og vi benytter norske råvarer fra anerkjente kvalitetsleverandører. Matrettene kommer kjølt og er pakket i sous vide poser eller bakker. De er klare for servering etter varmebehandling. De kan brukes som de er, eller som base der du har anledning til å sette ditt eget preg på maten. Enkelte produkter er bestillingsvare og forutsetter en minstebestilling.

En glad gris er en frisk gris — som blir god mat.

Mam flaske nyfødt

Jeg kan ikke fordra at ribba skal koste 19 kroner kiloet; Da får man kvalitet deretter også. Det er absolutt ikke bærekraftig å selge mat så billig. Hvor skal det ende?

Juleribbe med sprø svor Oppskrifter REMA

Jeg er som dere vet opptatt av at maten skal inneholde næring, men ingen har råd til å drifte en gård med friske, sunne dyr med disse matprisene. Jeg vil ikke ha kjøtt fra et dyr som er proppfullt av antibiotika som følge av masseproduksjon, i alle fall.

https://shishlov.info/caqynen.php

Dyr på samlebånd synes jeg ikke noe om. Prust, det var dagens lille utbrudd. All væska skal koke inn.

Vektergården legesenter

Surkålet er no klart til servering. Om du har restar, så kan dei fint frysast ned. Hun mener at det nok historisk kommer av at det var god tilgang på grønn einer også om vinteren, og at busken gir mye røyk når du først legger den på bålet.

Men i dag er den viktigste grunnen til at hun bruker einer naturligvis at den gir god smak på laksen. For henne blir laks som er røkt med andre treslag gjerne litt tam i smaken. I tillegg kan vi plukke den bokstavelig talt rett utenfor døra, og det er smartere enn å importere trevirke i sekker fra utlandet.

Røykingen vår holder kulturlandskapet rundt oss åpent, sier Gro Sveen.

Hjemmelaget Rodkal Hellstrom

Det syns eg blir for voldsomt. Å velge ein ting, enten får, svin, kalkun eller torsk, gjer matlaginga enklare, og det vert mindre restar.

Legg vinn på å få tak i gode råvarer, begynn i tide og bruk tid på å få til ein god saus eller ei god rabbestappe. Resten blir bra om du tek tida til hjelp og ikkje stressar. Salt svineribba i god tid, gjerne ein til to dagar før den skal serverast. Pass på å legge fåreribba i vatn to dagar før julaftan, og bytt gjerne vatn etter ein dag. Skrell poteter saman med ein eller ei du er glad i, så blir det mykje koselegare. Åse Kringlebotn, kommunikasjonssjef, Opplysningskontoret for egg og kjøt: Lurt å ha medisterkaker og julepølse i tillegg Kva skal du ete til julemiddag?

Det er tradisjonen i mi familie, slik som det er for dei fleste andre familiar på Austlandet. Til dessert har vi alltid heimelaga karamellpudding.

Brun saus hellstrøm

Skal ein ha ribbe julaftan, er det difor smart å tenke på følgjande: Med små barn til stades, er det lurt å ha med medisterkaker og julepølse i tillegg, for ribbe kan vere litt tøff kost for dei aller minste og kanskje for dei aller eldste. Britt Kåsin, informasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt: Den eine menyen kan være like rett som den andre Kva skal du ete til julemiddag?

Desserten er riskrem med skolda mandlar og raud saus kokt på frosne jordbær.

BRIMI SURKÅL Relaterte emner

Kan matvareprodusentenes stille opp med velsmakende og helsefremmende alternativer av barndommens tradisjonskost - mammas svinestek og bestemors kjøttkaker? Og hva med barndommens feriefavoritt— svenske kjøttboller? Det var spørsmålet Kjell Petter og jeg stilte oss da vi en stille ettermiddag ruslet mellom butikkhyllene og vurderte utvalget av ferdigretter. Vi er begge vokst opp med de norske mattradisjonene, laget av erfarne mødre og bestemødre. Foruten sin matglade mamma, hadde Kjell Petter to bestemødre rett i nærheten som la all sin flid og stolthet i å trylle frem velsmakende, hjemmelagede måltider. Familien hans fikk poteter, grønnsaker og slakt fra familiens gård i Drevja, som de laget pølser, sodd, steik og andre retter av. Da jeg for snart 30 år siden ble en del av hans familie, skjønte jeg straks at de var langt over gjennomsnittet kvalitetsbevisste, godt vante som de tross alt var med ferskt og nyplukket.

Brimi Surkål
BRIMI SURKÅL Kommentarer:
Redaktør på Brimi surkål
Søvik fra Gjøvik
Jeg nyter lese bøker elegant. Siste nytt: min andre innlegg. En av mine fritidsaktiviteter er Hausbraten Kaffee.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net