Årsaker Til Vondt I Hodet

  1. Mer om
Årsaker Til Vondt I Hodet

Årsaker Til Vondt I Hodet MedvirkendeKjente faktorer som stress, lite søvn, lite mat eller for mye alkohol kan utløse Akutt hodepine som er av annen type eller styrke enn det du har hatt før, I denne artikkelen kan du lese om mulige årsaker til akutte hodepiner og om rsaker til hodepine som er mer subakutte er bihulebetennelse, influensa, tinningårebetennelse (hos eldre), høyt blodtrykk vanlige årsaker til hodepine: · 1. Spenningshodepine, også kalt tensjonshodepine: · 2. Klasehodepine, også kalt clusterhodepine Forskerne vet at det finnes hodepiner som skyldes ytre årsaker, for eksempel høyt blodtrykk, lavt blodsukker, infeksjon eller feber

Hodepine Hva vet vi? Hodepine er nærmest en folkelidelse som de fleste av oss opplever en gang i blant. Vanlig hodepine krever ikke legebehandling, men enkelte mennesker kan være så plaget av hodepine at det er fornuftig å undersøke dem.

Migrene-pasienter har ofte bruk for medisinsk behandling.

Har du lest dette? Er abort vondt

Hva kan utløse hodepine? Det er kjent at flere ting i våre omgivelser kan utløse hodepine.

Bestille byton

Hvis man ofte plages av hodepine kan det være lurt å føre en hodepine-dagbok. På denne måten kan man danne seg et bilde av når hodeplagene kommer og eventuelt hva som utløser dem. Av og til er det nemlig enkle ting som kan gjøres for å unngå mer hodepine. Dagboken kan også hjelpe legen til å se hvilken behandling som skal settes inn.

https://shishlov.info/brukte-bker.php

Lufttrykk Miljøet naturen og omgivelser kan være en utløsende faktor. Expert Rev Neurother. Diagnosis and management of headache in adults: summary of SIGN guideline. BMJ 2008; 337: a2329. To scan or not to scan in headache. BMJ 2004; 329: 469-70. Evaluation of headache in adults.

Det er 18 års aldersgrense for å kjøpe disse på matbutikk, kiosk og bensinstasjon. På apoteket er det ingen aldersgrense. Det er også mange som får smertestillende av sine foreldre. Resultatet er at mange bruker medisiner som paracet og ibux uten å ha vært i kontakt med lege. Hvis du skal bruke medisiner slik er det viktig å følge instruksjonene på pakningsvedlegget.

Cluster hodepine Vitusapotek

Man kan også få gode råd på apoteket. Det er ikke noe galt i å ta feks paracet mot hodepine en gang i blant. Følger man instruksene på pakken er dette ufarlig og god behandling. Men det er viktig å ikke bruke slike medisiner fast, eller mange ganger i uken uten at det er avtalt med lege.

For det første bør hodepinen undersøkes av lege om den er så plagsom at du trenger medisiner mange ganger i uken.

Har du hodepine eller migrene?

Av og til kan hodepine være tegn på annen sykdom. Du bør ta kontakt med legen din hvis du opplever: Uforklarlig hodepine Plutselig og svært kraftig hodepine Feber med stiv nakke, utslett og kramper Dobbeltsyn, uttalt svakhet, tap av balanse, nummenhet eller talevansker Hvis du har falt eller slått hodet og får hodepine etter dette Hvis du er eldre enn 55 år og hodepinen er nyoppstått Kilde: Legevisitt.

Har du feber, forkjølelse, sovet lite, drukket for mye alkohol, spist lite eller vært utsatt for mye støy? Da vet du sannsynligvis hvorfor du har vondt i hodet. Hvis du tror du har en av disse tre typene, kan det være lurt å finne ut hva det er som utløser hodepinen. Da blir det lettere å unngå nye anfall og å velge riktig behandling.

Spenningshodepine Spenningshodepine er den vanligste hodepineformen. Smertene er milde til moderate, sitter som regel på begge sider av hodet og beskrives ofte som et «stramt bånd» som trykker rundt hodet. Spenningshodepine utløses gjerne av en eller annen form for stress. Det kan være stress på jobben, problemer som dukker opp i livet ditt, dårlig søvn, muskelspenninger eller stressede muskler på grunn av feil arbeidsstilling.

Hodepine? Her er sju ting som kan påvirke NRK Livsstil Tips, råd og innsikt

Spenningshodepine kjennetegnes av: Trykkende, pressende smerte — ikke pulserende Milde til moderate smerter, men kan øke i styrke utover dagen — sjelden til stede om morgenen Svimmelhet er ikke uvanlig Smerten forverres vanligvis ikke av fysisk aktivitet Gir ikke oppkast Sjelden ledsaget av feber eller lys- og lydoverfølsomhet Hos noen går det lang tid mellom hvert anfall, andre plages av hyppige anfall.

Årsaken er ikke kjent. Det har tidligere vært spekulert i at plagene kommer av vaskulære endringer i blodkarene i hjernen eller at hodepinen har et nevrologisk opphav hvor nevrendingene rundt blodkarene blir mer sensitive. Nå er ikke dette lengre eneste mulighetene. En ny teori er at opphavet sitter i selve hjernen, men at det ikke utelukkes at det er en kombinasjon av teoriene.

Forskjellige folk opplever at det er forskjellige grunner til at hodepinen utløses, som kalles triggere hormonforandringer, stress, sterke sanseinntrykk, visse typer mat og drikke m. Selv om hodepine sjelden skyldes underliggende alvorlig sykdom, skal kraftig og vedvarende hodepine alltid tas alvorlig.

https://lndc.us/1931.php

Dette er spesielt viktig hos barn, og hvis hodepinen inntrer plutselig eller gradvis hos personer som ikke har vært plaget tidligere.

ÅRSAKER TIL VONDT I HODET Relaterte emner

Legemidler mot hyppige anfall Har du spenningshodepine syv—åtte ganger i måneden eller mer, finnes det forebyggende legemidler du kan prøve. Antidepressiva er legemidler som brukes mot depresjon, men de kan også hjelpe i lav dose mot kronisk spenningshodepine. Legemidlene amitriptylin og doksepin hjelper ofte ganske raskt. Andre antidepressiva som du kan prøve er venlafaksin og mirtazapin. Antidepressiva brukes vanligvis daglig i seks måneder.

Årsaker Til Vondt I Hodet
ÅRSAKER TIL VONDT I HODET Kommentarer:
Forfatter om Årsaker til vondt i hodet
Opheim fra Trondheim
Jeg nyter lese om Norge bevisst. Les gjerne min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: Hochsprung.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net