Beskjære Epletre

  1. Mer om
Beskjære Epletre

Beskjære Epletre Siste sjanseAlle frukttrær som er vanlige i Norge kan Steinfrukt kan beskjæres både etter at frukten er høstet, og tidlig vår, mens eple- og pæretrær bør beskjæres kun tidlig vår Epletreet skal beskjæres hvert år Å beskjære treet er en prosess som vedlikeholder treet år etter år. Tidspunktet kan diskuteres, men det er ikke avgjørende Beskjæring er veldig viktig i de første årene til epletreet, ettersom det er da du har muligheten til å forme et sterkt og friskt tre TRE OMGANGER: Epletrærne kan beskjæres både på vinteren, våren og på sommeren. Frukttrær: Når skal de beskjæres

Hvis treet ser ut til å være økende for stor for området, beskjære det i løpet av sommermånedene. Poppe sier man også bør tenke over hvordan man skjærer. Les også: Slik blir du kvitt brune flekker i gresset Derfor beskjærer du frukttrærne nå - Ingen trær må beskjæres nå. Mange kan beskjæres nå. Nye skudd bøyes ned horisontalt med lodd eller snor, og på sensommeren bøyes de litt hardere til de peker litt nedover. Bøying av skuddene de første 2-3 årene vil øke avlingen. Beskjæring de neste 2-3 årene: konkurransekvisten og andre kvister med spiss vinkel fjernes, og toppskuddet skjæres til 30 cm.

Det vil stimulere til flere sidegrener nær toppen. Hvis det er dårlig vekst i de nederste sidegrenene må det skjæres kraftigere i toppkvisten og i de øvre sidegrenene. Hverken for lite eller for mye beskjæring er gunstig. Du vil ha et sunt tre og stimulere til vekst, men jo mer du beskjærer jo større blir tilveksten, sålenge treet er friskt. Ikke vær redd for å forme treet slik du ønsker, men husk at for sterk beskjæring vil føre til treet reagerer med å danne enorme mengder skudd som tetter til krona for både lys og luft.

Fjerne døde, syke og svake grener. Syke grener bør brennes, så fort som mulig. Spesielt for bringebær er det viktig å få vekk disse.

https://lndc.us/lommelegen-no-symptomer.php

Blomstrende busker Vi ser mange forskjellige slag blomstrende busker rundt i hagene. Skal de også beskjæres? Her skiller man mellom de som blomstrer på årets kvist og de som blomstrer på fjorårets kvist. Brudespirea og Forsythia er eksempler på busker som blomstrer på fjorårets kvist. Hvis man tynner ut i disse nå, så blir det redusert blomstring. Støtte regulerende type beskjæring av frukttrær - denne begrensningen av treets dimensjoner forkorting eller beskjæring av grener, forebygging av kronfortykkelse, bevaring av evnen til regelmessig frukting, tynning normalisering av blomster og eggstokkene.

Beskjæring av frukttrær på sensommeren odertal.info

Formativ beskjæring av frukttrær - dette er opprettelsen av dekorative former av trær på dvergrotestamper ved hjelp av rammen og ved hjelp av flere beskjæring ledninger, paletter, volumetriske former. Foryngende beskjæring av frukttrær - Dette er avkastningen på evnen til å vokse ved å markant forkorte grenene på steder hvor lengden på den årlige veksten var optimal.

Restaurering beskjæring av frukttrær - det er foryngelsen av gamle trær, restaureringen av evnen til å bære frukt, nedgangen i treets høyde, restaureringen av treet etter alvorlig skade, dannelsen av kronen eller dens del fra toppen. Disse bildene viser hvordan du kan beskjære frukttrær på ulike måter: Sanitær beskjæring av frukttrær på bildet Anti-aging beskjæring av frukttrær på bildet Ytterligere måter å trimme frukttrær på Det finnes andre teknikker for å regulere vekst, fruiting og kronformasjon.

Dette er metoder som erstatter beskjæring av frukttrær, eller brukes i tillegg til det. Banding Kerbovka, fruktbelte - Dette er en spesiell, ekstra måt å håndtere trafikkstrømmen av treet. Kerbovka er en sjelden brukt teknikk, essensen er å fjerne et lite bark over en nyre eller en årlig gren for å stimulere veksten.

Blindknopper - fjerning av knopper før utvikling av skudd.

Pinching pinion - fjerning av topper av unge grønne vekst. Klemming og brudd på unge skudd blir også noen ganger kalt grønne operasjoner, siden de utføres med voksende skudd. I noen tilfeller, i stedet for beskjæring, er det tilrådelig å bøye grenene. På våren, ved begynnelsen av veksten av skudd, gir grenene den ønskede stillingen og fikseringen.

For å hindre at tauet eller ledningen krasjer i barken, sett en plank eller et stykke gummi. På slutten av sommeren blir fikseringen fjernet og om nødvendig gjentatt i neste sesong. I praksis er flere typer trimming vanligvis kombinert i varierende grad. Et ungt tre har bare vekstprosesser. Et fruktbart tre etablerer en viss balanse mellom fruiting og vekst, med alderen vekstprosesser fade ut, treet er overbelastet med avlinger, skur mange eggstokkene, siden det ikke kan "mate" dem på grunn av utmattelse.

Den foryngende beskjæringen bidrar til å gjenopprette den tapte balansen. Fjerning og forkorting av grener utføres i henhold til strengt definerte regler. Kutt i stilen med "hvordan Gud legger på sjelen" er helt uakseptabelt. Hvis kuttet er gjort feil eller på feil sted, kan såret helbrede lenge eller ikke helbrede helt og i de mest uheldige tilfeller - fordi treet dør. I andre tilfeller, hvis du fjerner en gren på samme sted, vokser en hel "bukett".

Nav feriepenger

Planter har en bemerkelsesverdig evne til å vokse sår. Sårene er overgrodde med sårmeristemet, et pedagogisk vev som forekommer på stedet av eventuelle skader, hvorfra alle andre vev blir dannet.

Åndalsnes molde buss pris

Hvis kuttet er laget for lavt, skal stedet hvor sårmeristem skal dannes fjernes, og kuttet blir overgrodd lenger. For stor "stubbe" er også dårlig: den vil tørke ut uansett og bli lett byttedyr og en kilde til infeksjon, etter noen år kan hampen danne en hul på plass, og rotet vil spre seg gjennom hele treet. Naturen tolererer ikke "døde ender" i plantelegemet, dette er i strid med plantens anatomi og fysiologi, slik at kuttet alltid gjøres på en slik måte at "omdirigere trafikkstrømmer" til en annen gren.

Det vil si at det utføres enten på nyre eller på oversettelse, det vil si ved hjelp av en sekretær, overskuddet blir fjernet, og veksten av grenen blir overført til sterke grener som vokser i den retningen vi trenger. Du kan sammenligne sapstrømmen av et tre til strømmen av vann gjennom et kanalkanal - der vannet strømmer, det er rent og klart, og i hjørnene og de ender hvor vannet stagnerer, begynner prosessene med forfall.

Se en video om hvordan du skal beskjære frukttrær for bedre å forstå teknologien for å gjøre dette arbeidet: I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan du skal skape trær og busker riktig.

Slik unngår du å forvirre frukttrær ved foryngelse: Beskjæring, tynning og forkortning av kronen. Ser på de vakre sterke trærne, uten et enkelt blad på bakken, tror mange at eieren er heldig med valg av sort eller bruker noen spesielle preparater for å vokse en sunn avling. Faktisk er et viktig punkt i hagen til hagen riktig jordbearbeiding og årlig beskjæring.

Hennes mål: gi tilgang til lys og luft til alle grener, noe som gjør at treet kan motstå sykdommer og insekter; fjerne tidlige grener som vil bryte under vekten av frukten og svake fruktløse stammer; for å oppnå en årlig høst, gitt at pomraser pærer og epler med feil beskjæring bærer frukt etter et år.

Tidlig beskjæring - et løfte om en rik høst For årstidene er det to typer beskjæring: sommer og vinter. Vinterbeskjæring er utført med kaldt vær men ikke frost, når sapstrømmen stopper, og tidlig på våren, mens trærne fortsatt er i ro.

I løpet av denne perioden faller alle hovedbeskjæringsprosedyrene. Sommer beskjæring gjort i vekstsesongen av planter. Dette er fjerning av overskytende grønne skudd og topper, som utføres uten skade på planten. På bildet over ser vi nye kvistar, som begynte å strekke om våren. De kan fjernes om sommeren, fordi de ikke vil bære frukt. Denne beskjæringsmetoden er i stand til å løse en bestemt oppgave - å frigjøre treet fra unødvendig arbeid uten skade på anlegget.

Grunnleggende trimming teknikker Formasjonen av kronen begynner med fjerning av alle grener, strukket ut over sommeren innover, opp og ned. På bildet ser vi at grenene er sammenflettet med hverandre, skjelettstammen består av to deler.

Dette treet ble kuttet om vinteren.

Beskjære epletrær: Slik gjør du det

Jo mer "hensynsløse" vi kutte av de ekstra grenene, desto mer av høy kvalitet frukt vil vi få når vi høster. Dette er en viktig komponent når du kutter tre. Hovedformålet med å trimme forkorting fullt, ved første øyekast, grener som anses å være overflødige, er synlige i det følgende bildet.

Grener med velutviklede knopper måtte forkortes med halvparten. I dette tilfellet trekker fruktene stengene ned og faller av, og næringsstofftilførselen av hele treet blir ødelagt. Hvordan kutte grener Erfarne gartnere skiller tre hovedmetoder for kutting. Store grener kuttes ned med en hagesag, nettopp i henhold til en sirkulær tilstrømning.

Små grener kuttes med en beskytter, bestemmer riktig plassering av kuttet - på ringen. Den kuttede grenen som ikke har ringformet tilstrømning, bestemmes visuelt, og deler stammen i to linjer - parallelt med stammen og vinkelrett på grenens akse som skal kuttes.

Skjæringen skal gjøres på bisektoren av den resulterende vinkelen. Bryte skudd og fjerning av nyrene hører også til mørtelet. Prosedyren utføres om våren når nyrene begynner å fylle opp. Da kan du se hvilke som vil tykke kronen uten bruk. Disse inkluderer også toppene - nyrene vokser fra kofferten. De kan fjernes for hånd med treverk. De ubetydelige sårene dannet samtidig "helbrede" uten ytterligere behandling. Radikal vekst reduserer aktiviteten av treutviklingen.

Det må fjernes flere ganger i sesongen. Den overliggende beskjæringen er ineffektiv, siden de forkortede skuddene, forsynt med fuktighet og oppvarmet av solen, begynner å strekke seg igjen.

Eplehekken epledyrking på smart måte :)

Dens vekst vil stoppe lenge, hvis du fjerner det øverste laget av jord over rotsystemet, og kuttet av planten fra roten. Hvordan forkorte trær Treforkorting er den samme beskjæring, delt inn i flere teknikker: beskjæring på nyre trimming for oversettelse prischipka Beskjæring på nyre - dette forkorter stammen på stedet der det er en sunn nyre, for å endre vekstretningen av grenen.

Den skal være plassert på den delen av stammen der fremtidens gren skal rettes. Klippet er laget med skarpe saks.

Beskjæring av epletre

Det er viktig å velge riktig kuttretning. Etter fjerning av den grønne toppen stopper veksten av grenen, og den gjenværende delen av grenen blir til en skjelettgren, som senere vil bære frukt.

Forkorte grenen for å "overføre" betyr å kutte på en forgrenet gren av en del av spirer, og la kun den som "oversetter" den nye kofferten i riktig retning. Beskjæring på stubben brukes i foryngelse av busker eller "dverg" trær. For frukttrær er en slik forkortelse "på en stubbe" uakseptabel, unntatt i tilfeller der det er nødvendig å replantere til et sunt tre som ikke produserer høy kvalitet frukt, stiklinger av en eller flere varianter.

Nettstedet for vaksinering skal smøres ut med en hagestol, trekkes av med elektrisk tape og vikles med en ullduk. Den mest hensiktsmessige tiden for podning av et annet utvalg er vår, sommer, tidlig høst, mens sapflyten fortsetter.

Beskjæring av unge trær fra 1 til 3 år I unge frøplanter er det nødvendig å kutte nye skudd til stammen forlenges til en meterlengde. Prosessen med beskjæring av unge trær er å gi styrke og danne stammen. Foto: Erik Hannemann — Greinkragen er en litt markert ring rundt festet av greinen inn mot stammen. På frukttrær skjærer en ned til en knopp som vender ut i fra treet. Poppe sier man også bør tenke over hvordan man skjærer.

Derfor beskjærer du frukttrærne nå — Ingen trær må beskjæres nå. Mange kan beskjæres nå. Eksterne grener må brenne. Funksjoner av Apple Tree Trim, avhengig av alderen på treet Uerfarne tøyeligheter ser ikke en stor forskjell mellom trimming av et gammelt og ungt epletre. I mellomtiden er forskjellen i arbeidet som utføres bare en stor. Det er verdt å fortelle om hvordan man skal utføre en beskjæring, med tanke på anleggets alder.

Trimming unge epletrær Beskjære unge epletrær, utført for å danne en krone. Saplings anbefales å trimme om våren, før påbegynnelsen av vegetativ sesong.

https://shishlov.info/tavydip.php

Den enkleste måten å trimme de unge trærne er fjerning av alle rigger med unntak av fire skjelettkraner. De vil tjene som grunnlag for Tree Crown. Omtrent 40 centimeter bør være mellom rammeflytting. For det andre året etter landing ser kretsen av trimming ut som dette: la omtrent fem av de sterkeste grenene og kutte dem opp til ca 30 centimeter, alle andre kraner anbefales å fjerne. Hovedbutten er også forkortet.

Erfarne gartnere råder etter en slik trimming å forlate et tre alene i 2-3 år.

Beskjære gammelt epletre

Ellers risikerer du å forsinke fertiliteten til treet. Men til tross for dette er det nødvendig å observere tilstanden til frøplanter og rettidig fjerne ødelagte skudd. Trimme gammelt epletre Beskjæring gamle epletrær kalles foryngende. Det utføres for å erstatte de gamle grenene med unge fruktskudd.

Den foryngende trimmen utføres på sen høst eller om vinteren. Alle gamle grener er fjernet, som ikke bringer frukt. Ikke vær redd for å kutte jevn ramme grener. Gamle epletrær anbefales for å forkorte den øvre delen av kofferten.

Dette gjør at du kan avsløre kronen og returnere det gamle treet til livet. Det er nødvendig å ta hensyn til at fjerningen fra det gamle treet et stort antall grener kan føre det til den undertrykte staten og til og med til anleggets død. Derfor anbefales det å splitte det planlagte arbeidet i flere stadier og gjennomføre dem i flere år. Merknad om gartner Den optimale høyden på epletreet bør ikke overstige fem meter. Hvis treet blir stor høyde Det reduserer metningen av kraner med næringsstoffer.

Noen varianter av epletrær søker å danne frukt bare på perifere grener. Dette fører til at grenene i treet ikke kan tåle tyngdekraften og er skadet. Slik at dette ikke skjer, er det nødvendig å regelmessig forkorte de fruktløse grenene. Hvis treet ikke er frukt i lang tid, bør den formende trimmen stoppes. Det er mulig å gi grener til grenene med tau strekkmerker. Husk hvordan du vil behandle hagen din, så han vil takke deg.

Gjennomføring av omfattende omsorg for hageavlinger, er det mulig å telle ikke bare på en rik, men også en deilig høst. Nesten hver gartner har epletrær i hagen. Men for å oppnå høy produktivitet må epletrær betale mye oppmerksomhet og sikre riktig omsorg. Denne artikkelen vil bidra til å klargjøre spørsmålet om når du kan beskjære epletre i høst.

Dette inkluderer ikke bare vanning, sprøyting og gjør de nødvendige næringsstoffene i jorda. En viktig betingelse for rikelig frukting er også rettidig fjerning av unødvendige grener, med andre ord, trimming.

Apple trær, uten riktig dannelse av kronen, tykkere, blader, bagasjerom og røtter er fratatt tilgang til sollys, luftventilasjon, og dette påvirker i sin tur kvalitet og mengde frukter. Også, gamle planter er kuttet i foryngelseTross alt, i løpet av årene, stopper gamle grener frukt. Et luftig tre eller busk er mindre utsatt for sykdom, da mange vanlige skadesopper trives der luften er fuktig og stillestående.

Beskjæring gir mer frukt på treet

Trær og busker med sterke greiner er blir mindre utsatt for snøbrekk om vinteren. Vår- eller sommerbeskjæring? Gartner Morten Bragdø fra Kristiansand har anbefalt frukttreeiere å beskjære trærne om sommeren i stedet for tidlig på våren.

Har du lest dette? Spirea beskjæring

Han viste til egen erfaring, samt forskning fra Danmark som tilsier at treet kommer seg raskere igjen dersom beskjæringen skjer i vekstsesongen. Marianne Utengen i Hageselskapet ønsker ikke å si at Bragdø tar feil, men støtter seg på norsk forskning som fortsatt står fast på at hovedbeskjæring er best å gjøre tidlig om våren.

Hun mener også at det kan være klimatiske forhold i Norge som ikke helt kan sammenlignes med Danmark. Men det går fint an å beskjære om sommeren også, avhengig av hvor mye som skal tas og hvor du bor.

Selv klipper jeg litt nå og da, egentlig når det passer meg. Men siden jeg beskjærer ofte og lite av gangen dreier det seg alltid om greiner som er under én tommelfinger tykke. Da er det lettere å se hvilke greiner som bør tas og man har også bedre tid til å beskjære.

BESKJÆRE EPLETRE Relaterte emner

Annonse Beskjæring av frukttrær Frukttrær bør beskjæres for å bære mer frukt, bli mer motstandsdyktige mot sykdommer, og for å formes. Sist oppdatert: 01. Her kan du lese om fordeler og ulemper med ulike beskjæringstidspunkt og generelle råd for beskjæring av epletrær, pæretrær, kirsebærtrær og plommetrær. Tid for beskjæring I hovedsak deles frukttrær inn i to kategorier, steinfrukt og kjernefrukt. Steinfrukt som plomme, kirsebær og moreller bør helst beskjæres to ganger i året, både på våren og etter frukten er høstet. Kjernefrukt som eple og pære holder det å beskjære en gang årlig, men de kan beskjæres inntil tre ganger årlig gjøres gjerne i jordbruk og storskalaproduksjon.

Beskjære Epletre
BESKJÆRE EPLETRE Kommentarer:
Forfatter på Beskjære epletre
Løvik fra Vadsø
jeg liker studere dokumenter nyttig. Se over min andre innlegg. jeg er tent på Fahren.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net