Hovedstad Montenegro

  1. Mer om
Hovedstad Montenegro

Hovedstad Montenegro SpennendeMontenegro (montenegrinsk: , Crna Gora; IPA: ['ts͡r̩naː 'ɡɔra]) er et land i Sørøst-Europa ved Adriaterhavet. Montenegro grenser til (fra vest mot Podgorica (kyrillisk: ) er hovedstaden i Montenegro. Fra 1000-tallet kjennes byen som Birziminium. I middelalderen er den kjent som Ribnica Befolkningen er på 629 219 innbyggere (2018). Montenegro var et fyrstedømme fra 1860, kongedømme fra Montenegro oppnådde selvstendighet fra Serbia etter en folkeavstemning i Litt fakta om Montenegro Montenegro er et land på Balkan som har vært selvstendig siden 2006. Republikken ligger ved Adriaterhavskysten rett sør for Kroatia

Tidsforskjell i Montenegro

I sørvest er det en smal kyststripe ut mot Adriaterhavet, kun oppstykket av Europas sørligste fjord, Kotorbukten. Innlandet er kupert, med dype elvedaler og raviner. Nord og vest for landets største innsjø, Skutarisjøen, ligger en stor innlandsslette og store sumpområder. Landets gjennomsnittshøyde er på over 900 moh. Her tilbys innkvartering med balkong, kun 300 meter fra en sandstrand.

Sparebank 1 stjørdal

Det tas forbehold om trykkfeil. Her ligger de sagnomsuste og berømte jetsett-byene som perler på en snor. Denne reisen tilpasser du i lengden etter eget ønske.

Kotor ligger innerst i fjorden og byr på romantiske torg, smale marmorbelagte gater og uteserveringer. Budva: Hovedbyen for strandliv og uteliv på Montenegros kyst. Et kvarter sørover finner du det kjente luksushotellet Sveti Stefan. Nylig restaurert og med nye eiere, nå Aman Sveti Stefan, må du regne med døgnpris fra kr 15.

Med grense til Kroatia i nord, vest og sør, Serbia i øst, Montenegro i sørøst og Adriaterhavet i sør, har landet en kystlinje på 20 kilometer rundt byen Neum. I sentrale og østlige områder av landet består av høyfjell, i de nordlige områdene er mer moderate bakkelandskap og landskapet i nordøst er dominert av flatland.

Cruise til Italia, Kroatia og Montenegro med Celebrity Reflection

Montenegro har en storslått natur, med høye fjell som hever seg bak den vakre kysten og det herlige, turkisblå vannet. Prisnivået er fremdeles behagelig lavt, og de gjestfrie montenegrinerne tar hånd om deg på beste måte. Langs hele den delen av den montenegrinske kysten som kalles Budvas riviera, ligger strendene på rekke og rad.

Både par og barnefamilien trives i Içmeler og for flere opplevelser kan du legge turen til Kemer. Italia Italia Italia er landet som har alt - nydelige strender, god mat og interessante severdigheter. Du finner også alt fra alpetopper til bølgende åser i Toscana, fra kanaler i Venezia og fine sandstrender langs den vakre Adriaterhavskysten. Ikke rart mange har forelsket seg i Italia!

Feriehus og hytter til leie i Montenegro FINN reise

Kypros Kypros En reise til Kypros passer både barnefamilier og par — med mer enn 300 soldager i året er dette reisemålet for den som er glad i sol, sjø og vakre strender. Gode restauranter og mange severdigheter gjør øya til et komplett reisemål for de fleste.

Malta Malta Midt i Middelhavet ligger landet og øya Malta med mildt klima året rundt og mengder av severdigheter. Her kobler du av i en av øyas herlige feriebyer — hver med sin egen stil og karakter. Bulgaria Bulgaria En ferie til Bulgaria gir deg mulighet til å oppleve gamle tradisjoner og moderne livsstil, fantastiske strender og vakker natur, god mat og gode viner.

Her er det plass både for barnefamilien og vennegjengen! Og uansett hvilken ferieby du velger, så kan du være sikker på at du får mye for pengene. Kroatia Kroatia Å reise til Kroatia blir mer og mer populært for hvert år, og det er virkelig et reisemål det er lett å forelske seg i. Landet har det meste man kan ønske seg for en innholdsrik og avkoblende ferie. Her er det krystallklart vann, interessante severdigheter og god mat — dessuten er Kroatia meget prisgunstig!

Leter du etter en kortere ferie kan du også bestille en weekendreise til Dubrovnik. Frankrike Frankrike Frankrike har vakker og variert natur, kulturell og gastronomisk rikdom i overflod. Gjør deg kjent med det franske kjøkken på ett av de mange brasseriene, slipp deg løs i Paris-shoppingen eller dra til noen av de klassiske badebyene på Rivieraen.

Velg blant er stort utvalg hotellpakker med rutefly — bestill Frankrike-reisen her. Om du søker med snittet fra denne prøven må du likevel oppfylle studiets eventuelle fagkrav. Tsjekkia Tsjekkia er et land i Sentral-Europa.

Montenegros største håndballstjerne har ett fryktelig dårlig minne med Vipers

Praha eller Prag, er hovedstaden og den største byen. Det offisielle språket er tsjekkisk og tales av omkring 12 millioner mennesker.

Har du lest dette? Canada hovedstad

Det finnes omtrent femti læresteder for høyere utdanning i Tsjekkia, og studietilbudet er nærmest ubegrenset. Det er særlig de engelskspråklige studiene som trekker nordmenn til Tsjekkia.

https://lndc.us/wocimoda.php

På de utdanningene hvor det er obligatorisk praksis må du regne med å måtte lære noe tsjekkisk for lettere å kommunisere med lokalbefolkningen. Før dere vandrer opp til Ogradenica klosteret, tar en liten stikkvei dere til nonneklosteret ved Rustovo, som er et opplagt sted for en pause.

Herfra går vandringen ned til landsbyen Blizikuce, hvor dere tar den lokale bussen tilbake til hotellet i Budva. Skadar sjøen er den største på Balkan og landegrensen mellom Albania og Montenegro skjærer like igjennom den. På turen kan det ofte sees skildpadder, firbein og små ikke-giftige slanger.

HOVEDSTAD MONTENEGRO Relaterte emner

Driks frivillig — beregn ca. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle. Deltagerantall Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen — dette vil typisk skje senest 4—6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris. Ikke egnet for deg som går dårlig Da en stor del av utfluktene vil foregå til fots er det en forutsetning at deltagerne er i normalt god fysisk form og kan bevege seg ved egen hjelp.

HOVEDSTAD MONTENEGRO Kommentarer:
Forfatter på Hovedstad montenegro
Østby fra Trondheim
Anmeldelse min andre innlegg. jeg liker Hapkido. jeg liker rapporterer norske nyheter omtrent.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net