Norsk Pakistansk

  1. Mer om
Norsk Pakistansk

Norsk Pakistansk KraftigNorsk-pakistanere er en betegnelse på norske innbyggere som har to pakistanskfødte foreldre. januar 2020 var det 38 674 norsk-pakistanere i Norge Kategorien kan bare brukes dersom det er offentlig kjent og dokumentert med åpne, pålitelige kilder. Se også: Norsk-pakistanere Pakistaner i Norge, nordmann i Pakistan. Hibba står utenfor et massivt leilighetskompleks på Løvenstad Norsk-pakistansk Assosiasjon, Oslo, Norway Personer født i et land utenfor Norge er overrepresentert i koronastatistikken. Norsk-pakistanere mener miljøet må ta innover seg alvoret

Kategori:Nordmenn av pakistansk opphav Wikipedia

Til dem måtte jeg fortelle at min frihet hadde jeg lært i Pakistan, det var jo derfor jeg hadde kunnet reise. Både pakistanerne og nordmennene hadde sine stereotype oppfatninger av pakistanske kvinner. Han har ført flere saker i Pakistan, deriblant fire drapssaker, skriver Aftenposten.

https://shishlov.info/nrk-tv-19.php

Mens det i Norge er uhørt med politisk innblanding i rettssystemet, er situasjonen annerledes i Pakistan hvor politisk instruksjon forekommer, sier Raja til avisen. I hjørnet mellom lenestolen og sofaen er det et lite bord med en stor bærbar CD-spiller på, dandert med mange kosedyr og en CD-søyle fra Nille ved siden av. En populær indisk Bollywood-film, som jentene har sett utallige ganger tidligere, spilles høyt på TV-en.

odertal.info Balanserer mellom norsk og pakistansk kultur

På motsatt side av stua henger et stort speil, som dekker nesten hele veggen. Et iøynefallende innslag i stua er takvifta med lampekupler. Den er et vanlig innslag hos mange norsk-pakistanere. Trolig er takviftas popularitet en overføring fra Pakistan, der slike vifter har høystatuspreg, noe som trolig går tilbake til innredningen hos den britiske herskerklassen i kolonitiden.

Takvifta med lampekupler forekom også i mange norske hjem på 1970- og 1980-tallet, men er sjelden sett før og etter. Veggteppet over lenestolen i stua viser den store moskeen i Mekka med den hellige Kabaen, som alle muslimer skal vende seg mot i bønn fem ganger i døgnet.

Barnesitater om kjærlighet

Slike tepper finnes i mange muslimske hjem. Dette ble innkjøpt i Lahore i Pakistan i 2003. Dørene til jenterommet og soverommet har begge portierer i samme stoff som gardinene i stua, og gardinene har mellomgardiner for å hindre innsyn utenfra.

Balanserer mellom norsk og pakistansk kultur

Gulvet er belagt med et godt og varmt blåmønstret vegg-til-vegg-teppe fra Interiørland. Over lenestolen henger det et veggteppe med bilde av moskeen i Mekka med Kaba, islams største helligdom, som alle muslimer skal vende seg mot i bønn fem ganger i døgnet.

Dette er en svært viktig symbolgjenstand i pakistanske hjem og er plassert mot Mekka. Teppet er innkjøpt i Lahore i Pakistan. Årsaker til innvandringen[ rediger rediger kilde ] De første pakistanerne i Norge kom allerede i midten og slutten av 1960-årene, [3] men innvandringen fra Pakistan skjøt fart først i 1971, etter at Danmark hadde innført innvandringsstopp i 1970. Etter tre måneder i Stockholm kom Mubashir til Oslo, og påfølgende høst ble han tilbudt stilling ved radiologisk avdeling ved Sentralsykehuset i Akershus SiA.

Den ettårige radiografutdanningen fra Karachi i Pakistan var gull verdt, og han var heldigere enn de fleste som kom. Mubashir fikk møblert hybelleilighet i nærheten av sykehuset og ble tilbudt norskundervisning på kveldstid. Sammen med en engelskmann møtte han opp. Snart ringte ordføreren og inviterte begge til kaffe og snitter på kontoret. Mubashir tok videre utdanning både som radiograf og hjelpepleier, med litt lønn fra arbeidsplassen.

Høre på lydbok gratis

Fordi jeg ble tatt godt vare på gikk ting så mye lettere. Tenk det, sier Mubashir.

En radiograf driver blant annet med røntgen, ultralyd og strålebehandling. De giftet seg i Pakistan i 1970. Ikke lenge etter bryllupet reiste pappa sammen med noen venner til Sverige og bodde i Stockholm i noen måneder. De var egentlig bare en gjeng unge eventyrlystne pakistanere som ville oppleve Europa og spare opp noen penger til seg selv og familien sin. Mange tusen arbeidsinnvandrere hadde allerede etablert seg i Sverige.

Der er det flere jobber, sa folk i Stockholm.

Befolkningens landbakgrunn

Pappa tok sjansen og havnet i Oslo. Mamma kom året etter. De startet på bar bakke. Alt var nytt og annerledes.

https://lndc.us/amerikanske-dollar-til-nok.php

De kunne ikke språket. Dessuten var det bitende kaldt på vinteren. Noman Mubashir sammen med faren Mubashir Ahmad og storebroren hjemme på Lørenskog i 1975. Foto: Privat Jeg tenker ofte på hva de forlot. Familien sin, røttene sine, hjemlandet sitt. Men i Norge opplevde de takk og pris mye varme og gode mennesker.

Svært få unge norskpakistanere giftet seg med en nordmann.

Bare 3—4 prosent av de unge i det pakistanske innvandrermiljøet som inngikk ekteskap i denne perioden, valgte en norsk ektefelle.

NORSK PAKISTANSK Relaterte emner

Hva er det med pakistanerne? Foto: Roar Hagen Ingen andre i Norge er hardere rammet av covid-19 enn pakistanske nordmenn. En forklaring på hvorfor kan redde liv. Men finnes svar med to streker under? Publisert: Oppdatert 11.

NORSK PAKISTANSK Kommentarer:
Redaktør på Norsk pakistansk
Bugge fra Tønsberg
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Basisspringen. jeg liker lese om Norge plagsomt.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net