Steinar Mundal Fødested

  1. Mer om
Steinar Mundal Fødested

Steinar Mundal Fødested MottoFaktaboks: STEINAR MUNDAL · født i 1950 i Brekke i Sogn · aktiv i yngre år innen langrenn, friidrett, fotball, skyting, skiskyting · uteksaminert fra Politiskolen Proff.no gir deg rolleinformasjon om Steinar Mundal. Se hans roller (1) og relasjoner (0) i næringslivet Mann, født 1950, 3031 Drammen Teknikktrener for herrelandslaget i langrenn, Steinar Mundal, Også han er født i 1998, men i motsetning til Cecilie, gir han seg som Portrettet - Steinar Mundal. hvilken suksess som nettopp var født. 1.august 2008 åpnet Konnerud IFO Trener, Steinar Mundal Vibeke Westbye Skofterud (født 20. april 1980 i Slitu, død 29. juli 2018 ved Hove på Tromøy i Arendal) var en norsk

Han er ingen stor foredragsholder, og det var kun en tilfeldig prat på en flytur som fikk i stand dette møtet, men han har lang og allsidig erfaring fra idrettens verden og er spesielt god på langrennsteknikk. Og interessante spørsmål sto i kø: Hvor mye skal en ti- eller tolvåring trene? Når skal han begynne, skal han gå på rulleski, — og bør han gå konkurranser hver helg? Dette var noen av spørsmålene som ble stilt og berørt. Han er en mann med en helt særegen livshistorie og livserfaring.

Dette bruker han i dag for å hjelpe og støtte mennesker som er kommet ut å kjøre i sine liv, og for å bidra til å forebygge livsødeleggende adferd. Historien til Steinar Mundal startet i bygda Brekke i Sogn i 1950. Realskolen i Balestrand og Politiskolen i Oslo førte den idrettsaktive sogningen til kona Solveigs hjemtrakter i Drammen i 1972. Etter i alt 22 år i politiet, deriblant flere år i PST, var det idretten, og i særdeleshet langrenn, Mundal skulle komme til å livnære seg av.

Steinar Mundal var blitt lagt merke til som trener for unge talenter med base på Konnerud i Drammen. Både det norske og det internasjonale langrennsmiljøet hadde fått øynene opp for ham, og tilbudene begynte å melde seg. Han gir ingen lang utgreiing om hvordan man blir en ettertraktet langrennstrener: Jeg tror jeg har evnen til å snakke med folk og vinne deres tillit.

Jeg oppnår lett kontakt. Slik bidrar jeg nok til å skape et trygt sted for den enkelte utøver. Det er veldig sjelden jeg føler jeg må kjefte på en utøver, forteller han. Dobbeltkøya med fine skuffer. Tre stykker og ikke for dype. Savnet av cunningham er stort. Dockingsystemet var meget imponerende. Lett å ta med i land. Aldri mer må du skritte over cockpitkarmen. Aldri mer skitne puter. På kryss forbi Drøbak viste loggen 7,6 knop. Videre hadde det også vært ønskelig med en akterstagstrammer, slik at stor sagging i forstag hadde vært unngått, forteller Dahl.

Dette er en turbåt som du kan seile alene selv i ganske ruskete vær. Rullestorseil med vertikale 22 spiler kan lett henge seg opp hvis du er litt uforsiktig med å holde igjen når du ruller inn.

Her går det smooth! Med selvslående forseil kan du slå på kryss uten å gjøre annet enn å styre, forteller Hans Kristian. Alle vinsjer er elektriske og ved hjelp av en winch feeder og taulåser på alle tau klarer du deg totalt med tre vinsjer.

Vi lar Christian Langlo oppsummere sine tanker om seilegenskapene til Jeanneau Sun Odyssey 490: Båten er en ny volumcruiser i budsjettklassen. Der ligger altså markedet. Den generelle utfordringen til denne klassen er og blir kryssegenskapene.

MEDLEMSBLAD FOR DIS

Kjølen foilen jobber best under en angrepsvinkel der den gir minst motstand og høyest mulig løft dragbucket. Krengning med strykejernformet skrog påvirker angrepsvinkelen negativt angle of attack i større grad enn slankere båter. Derfor lite løft og stort avvik mellom baugretning og kurs. Sun Odyssey 490 har således en av de mest boks-formede skrogene vi har testet hittil.

Det er mulig det veldig rette knekkspantskroget er med på motvirke den generelle negative virkningen strykejernskrog har. Båten ga inntrykk av å gå mindre på nesa enn andre volumcruisere.

Båten vi testet hadde selvslående fokk og rullestorseil, så det er nok ikke å forvente at denne båten skulle matche polardiagrammet som sier av at båten skal klare å krype opp til 32 grader mot vinden.

Polardiagrammet indikerer at båten sliter fra 32 til 40 grader og spesielt i lite vind.

Har du lest dette? Karpe diem genser

En annen fellesnevner for volumcruisere er deres utnyttelse av breddestabilitet. Generelt betyr det at båten må krenge for at retningsmomentet skal bli stort nok til å motvirke kreftene på riggen.

Så må en stå på cockpitbordet for å rekke opp, som faktisk fungerer greit. Jeg liker godt designen med trygg passasje fra ror posisjon til dekk og på testturen gikk jeg inn for å bruke disse.

Amund Øyjordi fra Leikanger

Derfor ikke klatre over puter og ut i passasjen, noe som rett og slett ikke er ergonomisk når en krenger og spesielt ikke på le siden. Utfordringen er da at når det sitter en og styrer i le og en annen sitter og ser på i lo, så blir begge utgangene blokkert.

Vi var jo 7 personer om bord, så det ble jo noen sammenstøt for å komme til passasjen til dekk. Ved shorthand seiling ser jeg for meg at dette fungerer utmerket, forteller Langlo. Det er mye vinduer i skroget, også tett mot røstjern, noe som gjør meg betenkt med tanke på stivhet. Skroget rundt vinduene er tykt enkeltlaminat og virket svært stivt og solid. Ingen tegn til bevegelser i interiør mellom babord og styrbord halser.

For myke skrog har vist seg å være en utfordring for noen volumcruisere. Fra vannlinjen og ned er det en hel kraftig innerliner som er limt inn. Største minus er vel mangel på våtrom på toalettene, vask og overvann blir tilført sump med påfølgende lukter og alt det som følger med, oppsummerer Christian om det tekniske om bord.

Båten vant på tiden 17 timer og 25 minutter. Alt gikk perfekt for oss. Seilskiftene, som det ble en del av, gikk knirkefritt, og taktikken holdt hele veien, sier den erfarne seileren, som gjennomførte Færderen for 24. Ellers er det sjette gangen besetningen har vært med i den ikoniske seilasen. Steinar forteller videre om gjennomføringen av seilasen. Totalopplevelsen var fantastisk hele veien. Angående farten, så hadde vi godt sig og fart hele tiden. Så dette med den svake vinden var egentlig ikke altfor plagsomt for oss, forklarer Steinar, og fortsetter med oppsummeringen av turen; -Vi hadde mange seilskift, og vinden var veldig varierende fra Oslo til litt forbi Gåsungene.

Etter dette var vinden relativt stabil helt til vi kom til Tofte.

Agder Sekretariat Sekretariat for kontrollutvalg i Agder

Fra Tofte og ut til Bastøya var det mye varierende vind helt fram til nordavinden kom. Da sjekker vi været fra Danmark og England, og følger med på hvordan været utvikler seg.

Vi sjekker til og med været fra USA, og ser om det er store værsystemer som beveger seg over Atlanteren. Kompetansesenter:Tropemedisin ikke pasientbehandling. Konferering: Ring Akuttmottaket, Aker sykehus, Tlf. Be om bakvakt karkirurgi. Alternativt Karkirurgisk koordinator: Tlf. Ved mistanke om thoracal og thoracoabdominal øyeblikkelig hjelp: ring Rikshospitalet,Tlf. Sirkulasjonsfysiologisk laboratorium: Tlf. Ekspedisjon: Aker sykehus, Kirurgisk ekspedisjon: Tlf.

Sist revidert desember 2010 34Åpningstid: kl. Kompetansesenter: Forventer klargjøring og utnevnelse av kompetansesenter i dyp rekonstruktivvenekirurgi i løpet av 2011. Konferering: Telefonisk kontakt med poliklinikk eller akuttmottak.

Skriftlig henvisning ønskelig. Deter konfereringsplikt ved innleggelser. LipidforstyrrelserInnleggelser — mottaksadresserØyeblikkelig hjelp:Sykehus: Oslo universitetssykehus HF Kontakt: Har ikke denne tjenesten, kun poliklinikk. LivsstilssykdommerInnleggelser — mottaksadresserSykehus: Oslo universitetssykehus HFKun poliklinikk: Ullevål sykehusAvdeling for forebyggende medisin, Seksjon for preventiv kardiologi, Bygg 19, 2.

Henvisningsadresse ved elektive undersøkelser:Oslo universitetssykehus HF, Medisinsk klinikk, Avdeling for forebyggende medisin, Seksjon forpreventiv kardiologi, Ullevål sykehus, Postboks 4956 Nydalen, 0424 Oslo. Sist revidert desember 2010 35LungemedisinInnleggelser — mottaksadresserSykehus: Oslo universitetssykehus HFØyeblikkelig hjelp: Kontakt ved konferering: Vakthavende lungelegeDagtid: kontaktes via mottak evt. Beskriv rutiner for konferering:Klinisk genetikk: Tlf.

Sist revidert desember 2010 36NevrokirurgiInnleggelser — mottaksadresserØyeblikkelig hjelp: Oslo universitetssykehus, Ullevål sykehus. Konferering: Vakthavende lege kontaktesElektiv innleggelse: Oslo universitetssykehus, Klinikk for kirurgi og nevrofag, Nevrokirurgiskavdeling, Rikshospitalet, Postboks 4950 Nydalen, 0424 Oslo.

Poliklinikk: Ullevål sykehus, Bygg 6, 1. Åpningstid: mandag, onsdag, torsdag kl. Barn: Aldersgrense: 0 til 18 år. Kirurgisk barnepost 1, Rikshospitalet. Rikshospitalet, Sognsvannveien 20,0027 Oslo, Fax: 23 07 43 30. Kompetansesenter: Landsfunksjon: Kirurgisk behandling av epilepsi, utredning og behandling avkarmisdannelser sammen med nevroradiologene.

Konferering ønskes ved innleggelser. Øyeblikkelig hjelp: Oslo universitetssykehus, Ullevål syklehus: Akuttmottaket:Tlf. Nevrologisk avdeling, Ullevål sykehus, Kirkevn.

Klinikk for alle bjørvika

Poliklinikk Nevrologisk poliklinikk, Oslo universitetssykehus, Ullevål sykehus. Kompetansesenter: Kompetansesenter for muskelsykdommer: Tlf. Øvrige hjerneslagspasienter innlegges sektorsykehus. PoliklinikkNevrologisk poliklinikk, Ullevål sykehus, Tlf. Sist revidert desember 2010 37Henvisningsadresse ved elektive undersøkelser: Oslo universitetssykehus HF,Hjerneslagpoliklinikken, Geriatrisk avdeling, Medisinsk klinikk, Ullevål sykehus, Postboks 4956Nydalen, 0424 Oslo.

Poliklinikk: Nevrologisk poliklinikk, Ullevål sykehus. Avdeling for kompleks epilepsi — Statens senter for epilepsi, Sandvika: Tlf. Vakthavende bakvakt overlege kan kontaktes direkteper telefon angående konferering, henvisning til poliklinikk, innleggelse, alternativebehandlingsformer som VNS vagusnervestimulator, ketogen diett osv. Avdelingen har landsfunksjon for utredning av epilepsikirurgi, oppfølging av epilepsioperertepasienter og landsfunksjon for behandling av psykisk utviklingshemmede med epilepsi.

Aldersgrense fylte 18 år. Voksne: Seksjon for voksenepilepsi, har pasienter fra fagområdet voksne og epilepsi 14 år ogoppover. Seksjon for klinisk nevrofysiologi Tarimot pasienter fra Seksjon for barn og ungdom og Seksjon for voksne til utredning flerdøgns EEGundersøkelsermed video, osv. Annet: Tverrfaglig utredning og behandling. Det er ikke lett å tyde, men også der kommer det fram mange opplysninger. Privatarkiv 46; Wilh. Brandts arkiv, hadde forskeren store forhåpninger til angående opplysninger.

Men der var sidene med familieopplysningene for Spørck, og noen andre slekter, fjernet ut av esken, så intet ble funnet.

Ved innleveringen ga forskeren beskjed om mangelen, 13. Kilde: Både Lassen og 14. Kilde: Delgobe er filmet og står på lesesalen på Riksarkivet. Resultatet er negativt. Så undersøkes Domkirken Vår Frelsers Kirke, også det er negativt.

Og der finnes han født 31. Som barnefader angaves Johan Henrik Spørck. Kilde: Aker Kirkebok 19 folie 73b, nr. Forskeren går til en "yrkesbok" for militære offiserer. Og der står det at denne Generalen het; Johan Henrik. Han hadde familie og voksne barn i Fredrikstad, men bodde på daværende tidspunkt i Kristiania.

Det stod også at han døde i 26. Da må vi gå ut fra den velkjente historien. Moren tjente hos generalen og fikk et barn med ham. Generalen var en født i 1778 og var altså 66 år gammel og ca.

Kilde: "Militærbiografier" av Olai Ovenstad.

Kjørt i senk av foreldre

Dødsfallet ble annonsert over hele landet; i 7 aviser og var satt inn av to av hans barn. Senere kan det kanskje være ønskelig å lese anmeldelsen og kanskje ta kopi av den.

Da det står at hans barn annonserer dødsfallet, blir forskeren nysgjerrig på om han var enkemann da forskerens "Johan Spørck" ble født i Kristiania i Og ganske riktig; litt forover i boken, i 1840, annonserer general Johan Henrik Spørck, at hans hustru er død i Kristiania. Hun het Magdalene f.

Ved å slå opp i "Norske Slektsbøker" og finner en slektsbok for Spørck-slekten. Kilde:"Norske Slektsbøker" av Morten Hansen 1965 20. Dette er en bok med 44 maskinskrevne sider, som er innbundet. Der finnes opplysninger om general Johan Henrik Spørch og hans slekt og familie.

De nødvendige notater tas fra boken, som fører Spørck familien bakover. Det blir intet nevnt om en sønn utenfor ekteskapet, men kan muligens skiftet etter ham nevne det? Da han døde, var han generalmajor og kommandant på Fredrikstad Festning, og forskeren ser først etter om det er skifter å finne under "Militære Skifter" i Riksarkivet. I katalogen ved skranken er det en alfabetisk liste over slektsnavn som det er militære skifter etter. Navnet Spørck finnes ikke der, så det var negativt.

Generalmajoren Johan Henrick Spørck døde i Fredrikstad, men heller ikke der finnes noe skifte. I slektsboken for familien Spørck leste forskeren at han hadde en eiendom som het Ystehede i Idd i Østfold. Kan skiftet være foretatt der? Men også det var negativt. Nå må forskeren innse at det ikke finnes skifte etter generalmajoren, hvor opplysninger om hans sønn utenfor ekteskap ville være nevnt.

Kilde: "Militære skifter" i Riksarkivet 23. Kilde: Skifteprotokoll i Fredrikstad 24. Der har det blitt opplyst at de er begge født i Aurskog. Og at de hadde navnet "Lie" etter patronymet. Forskeren bruker Olaf Ryghs bok for å lete etter om det er en gård Lie i Aurskog.

Rygh: Norske Gaardnavne. Familie etter familie kan føyes til slekten. Kanskje det står noe mer om ham der. Til forskerens glede finnes det til og med et blide av ham der. Dette blir kopiert. Kilde: "Fredrikstad Bys Historie, Bind 2 Utgitt i 1964 Side 310 Forskeren er nå fornøyd over å ha funnet mer enn 5 generasjoner på nesten alle linjer fra oldemor Karen Spørck. Videre forskning vil følge samme mønster og framgangsmåte; ved å ta i bruk de mangfoldige kilder som er tilgjengelige for slektsforskere i vår tid.

Aurskog i det tidsrommet de skulle være født. Kristen Poulsen Lie var 52 år i 1865 og hans kone Berte Hansdatter var 50 år. Begge finnes lett: Christen var født 23. Berte Karine Hansdatter født 12. Rygh 7 Bygdebøker 8 Offentlige skifter 9 Militære skifter 10 Medlemstilbud for DIS-medlemmer: Register over privatarkiv 11 Privatarkiv 12 "Yrkesbok" for militæret 13 "Dødsfall i Norge" av Jørgen Gløersen Avskrift fra aviser 14 Oppslagbøker om slektsbøker Morten Hansens og Anker Solems 15 Slektsbok 16 Historiske bøker om bysamfunn Neste gang går vi nærmere inn på hva Statistisk Sentralbyrås arkiver inneholder, og hvordan de kan hjelpe oss i vår egen slektsforskning.

Et glimrende initiativ, som vi håper vil gjentas. Bolig var temaet for den første Arkivenes dag. Riksarkivet hadde åpent hus hele dagen med forelesninger og omvisning i kjellerne som ellers er lukket for publikum. Rundt 300 besøkende kom i løpet av dagen, og fra første stund, kl. Mottoet for Riksarkivet denne dagen var "Huset innenfor huset innenfor huset For en som husker det gamle Riksarkivet på Bankplassen og det lille Statsarkivet like ved, var overgangen til det nye Riksarkivet ved Sognsvann veldig stor.

Men det nye Riksarkivet er allerede utvidet én gang og står foran nye utvidelser. Noen naboer var møtt opp for å høre om utvidelsen, men ble beroliget ved å høre at den fortsatt skal skje under jorden.

https://lndc.us/636-4.php

Vi skjønner godt behovet for utvidelser når vi hører at Riksarkivet får inn rundt hyllemeter i året. Rettighetstap skal idømmes av domstolene. Etter kommunelovens 15 nr. Ulovlig spredning av taushetsbelagte opplysninger kan også medføre erstatningsansvar. En vil oppfordre kommunens politiske ledelse til å sette fokus på de forhold som dette notatet omhandler for folkevalgte organer, slik at en unngår misforståelser om hva som rammes av bestemmelser om taushetsplikt i forvaltningsloven.

Taushetsplikten gjelder også etter at vedkommende har avsluttet tjenesten eller arbeidet. Han kan heller ikke utnytte opplysninger som nevnt i denne paragraf i egen virksomhet eller i tjeneste eller arbeid for andre.

Universitetet i Oslo

Straffelovens 121: Den som forsettelig eller grovt uaktsomt krenker taushetsplikt som i henhold til lovbestemmelse eller gyldig instruks følger av hans tjeneste eller arbeid for statlig eller kommunalt organ, straffes med bøter eller med fengsel inntil 6 måneder.. Jeg er innforstått med at denne taushetsplikten også gjelder etter at min funksjonstid som folkevalgt er utløpt. Generelt om skatteoppkreverens virksomhet 1. Det er totalt 22 ansatte med felles enhetsleder Ressurser og kompetanse På skatteoppkreverkontoret har vi i dag 1,4 årsverk, dette er med innleid hjelp til arbeidsgiverkontrollene.

Skatteoppkrever vurderer kontorets kompetanse som meget bra og tilstrekkelig for å utføre oppgavene på skatteregnskap, innfordring og arbeidsgiverkontroll.

Her er vi to personer som har en daglig arbeidsfordeling, 3. Her jobber skatteoppkrever daglig med innfordring. Skatteoppkrever har det meste av innfordring. Skatteoppkrever holder utleggsforretninger. På grunn av ressursmangel har vi kjøpt denne tjenesten av ekstern revisor men konsulent på skatt har vært med på de fleste kontrollende. Tiltak som kommunen kan gjøre når situasjonen ikke er tilfredsstillende: Jobbe for et samarbeid på skatteområdet i Listerregionen som består av seks kommuner Flekkefjord, Sirdal, Kvinesdal, Farsund, Lyngdal og Hægebostad.

Flere andre kommuner har vist interesse. Prosjektet om en felles arbeidsgiverkontrollenhet er vedtatt i Lister rådet og nå er det opp til hvert enkelt kommunestyre.

Oppegård, Sport Kjørt i senk av foreldre

Alle skatteoppkreverne i Lister gikk inn for forpliktende samarbeid. Nyansatt vil gjennomføre kurs og kompetanseheving. Skal ta studie: tvangsrealisering i Bergen i regi av skatteetaten gjennom UIA. Skatteoppkrever har mange henvendelser fra skatteytere som egentlig skulle vært til Skatt Sør fastsetting, dette er en ekstra oppgave, spesielt når nye skattekort sendes ut og når forskuddskatten har forfall 4 ganger i året 1.

Det er utarbeidet virksomhetsplan. Dette vil bli jevnet ut ved større tilskudd i rammeavtalen. Fordelt på personlig skatt kr og naturressursskatt kr Renter og gebyr utgjør en inntekt på kr. Det er ikke sendt over noen saker til skatteutvalget i Skatteregnskapet 2.

STEINAR MUNDAL FØDESTED Relaterte emner

Moseid styreansvarlig Jan M. Omleggingen har ført til betydelige kostnadsreduksjoner, og allerede for et år siden kunne man tillate seg å innføre én ekstra farge i bladet. Den ble brukt for å "matche" fargene i foreningens nye logo. Men nå tar redaksjonen skrittet fullt ut, til firefargers trykk gjennom hele bladet, og det første nummeret er det du leser nå. Kontingenten for 2002 Vedlagt dette bladet vil du finne en giro for medlemskontingenten for Tidligere har denne giroen vært vedlagt det første bladet hvert år. Det at medlemskapsperioden, januardesember, ikke samsvarte med betalingsperioden, mars-februar, har medført ekstra kostnader blant annet med Slekt og Data, og det er det vi nå ønsker å rette på. Trondheim registreres!

Steinar Mundal Fødested
STEINAR MUNDAL FØDESTED Kommentarer:
Forfatter på Steinar mundal fødested
Haraldsen fra Stavanger
Se min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Cammag. Jeg nyter lese om Norge lengselsfullt.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net