Test Xc60 2013

  1. Mer om
Test Xc60 2013

Test Xc60 2013 HandelEn ansiktsløfting er det eldste trikset i XC60 kom inn på markedet akkurat da de store SUV-ene begynte å få et lite harry-stempel. Mange begynte å se på dem Test: 2009 Volvo XC60 2,4 D AWD aut Da vi nylig testet Volvo XC90, var det ikke vanskelig å skjønne at vi snakker om en "gammel" nybil. Lillebror XC60 i facelift-utgave og med Tredje mest solgte bilmerke i Norge i 2013 sier sitt, spesielt da vi snakker om et premium-merke. Jeg derimot, humper helst rundt i noe Volvo har i løpet av 2013 rukket å modernisere mesteparten av modellparken til sitt noe Vi har testet merkets populære SUV XC

Med drøyt 1,8 tonn er ikke bilen blant de mest overvektige SUV-modellene, men går du aktivt inn i svingene, merker du selvsagt at du kjører høyere og tyngre redskap enn en sportslig stasjonsvogn.

Komfortinnstillingen gir US-light-følelse, der bilen svever over dårlig asfalt, men fort blir svampete og upresis i svinger. Sport er en mellomting av de to ytterpunktene, men selv i advanced-innstilling beholder XC60 en brukbar fjæringskomfort, slik at du ikke føler du må bytte innstilling straks et svingete parti er unnagjort. Savner seteventilasjon Vi vet fra før av at lange dagsetapper er en av styrkene til Volvo XC60. Bilen har R-design pakke med tilhørende sportsseter, kombinert med en lekker, om ikke spesielt praktisk fargepalett i lyst skinn, paneler og tepper.

Test: Volvo XC60 D4 AWD Volvo på sitt beste

Setene er en historie for seg; de følger opp inntrykket fra drivlinje og understell helt perfekt. Komfort er prioritert, samtidig har du sidestøtte og polstring som holder deg på plass de gangene godfølelsen tar overhånd. På den annen side, få — om noen — kan ladbar hybridteknologi bedre. Det er få feil og klager på disse bilene, og høy tilfredshet blant eierne. Spesielt voksenbeskyttelse på 97 prosent er bra. De tre øverste av fire utstyrsversjoner har blant annet kollisjonsvarsel med bremseassistent, varsel for kryssende trafikk bak, blindsonevarsler og kjørefeltvarsler.

Det er som hos konkurrentene. Nå er den i mellomstørrelse i SUV-sjangeren, men den veier nær to tonn, som man helst bør ha kontroll på ned bakkene og. Det er ikke lett å kjenne hva slags underlag man kjører på, noe som er ugreit på veier med snø og is. Balansert Samtidig virker bilen pent balansert og holder man bilen i vanlig modus er det greit å kjøre den også under vanskelig forhold. Sportsinnstillingen til girkassen er ikke alltid helt enkel å forstå, den tar noen litt voldsomme valg og kler egentlig ikke bilen så veldig bra.

Den beste langtursbilen

Hvem passer bilen for? Volvo XC60 er 4,69 meter lang og passer som en familiebil.

https://lndc.us/bonemi.php

Volvo XC60 har fem seter og et bagasjerom på 505 liter, 468 liter i ladehybridene. Alt virker godt sammensatt og gjennomtenkt uten at utseendet innvendig blir kjedelig. Jeg starter som vanlig med å justere inn sete og ratt.

Volvo ansiktslyfter hela modellprogrammet

Som seg hør og bør, passer alle inn bak rattet i XC60. Med andre ord kan både korte og lange sitte både høyt eller lavt. Med mine 175cm er jeg vel av den kortere typen, og jeg vil sitte lavt med rattet i fanget. Takk for at jeg får lov til det Volvo, og attpåtil i en SUV.

Sports-setene er helt nye og det er første gang du får slike i en XC. Jeg finner i løpet av uken ut at de i lengden er suverene slik Volvoseter pleier å være.

Test: Volvo XC60 D3 Premium aut.

Ikke helt på nivå med for eksempel komfortsetene man kan ekstrabestille til en BMW 5-serie, men ikke langt unna. I det nye instrumentpanelet kan du velge tre ulike oppsett. Jeg foretrakk sport, øverst: En test til før avgang: Hvor enkelt er det å koble på telefonen via blåtann og få en kjapp oversikt over infotainmentsystemet?

Likevel blir det ny rekord i telefonoppkobling, og dessuten viser det helt nye infotainmentsystemet seg å fungere særdeles godt sammen med min Iphone. Litt senere finner jeg ut at nettopp rattkontrollene er nøkkelen hele systemets funksjon. For riktignok er det massevis av knapper i midtkonsollen, men da du lærer å bruke rattkontrollene, trenger du nesten aldri røre noen av dem.

Faktisk ganske genialt og definitivt trafikksikkert. Jeg liker også veldig godt at jeg slipper å skifte mellom ulike skjermbilder for å ha ønsket informasjon tilgjengelig. Her får du både temperaturer, navigasjon og telefonstatus samtidig som Spotify har hoveddelen av skjermen: Ok.

Klar for avgang ut i Oslotrafikken.

Kredittsjekk privat

Ut av parkeringsplassen og gjennom de første rundkjøringene legger jeg merke til at rattet har en slags søm i skinnet hele veien rundt og en ganske stor aluminiumsdel i senter som strekker seg ned i selve rattkringlen. På innsiden er ting litt mer konservativt, uten at det nødvendigvis er en negativt for den trygghetssøkende Volvo-kunden.

Designen og materialvalgene kjenner vi igjen fra fabrikkens øvrige modeller, og selv om ingenting overrasker, er det som vanlig en enkel jobb å finne seg godt til rette. Fra D3 helt nede i 136 hestekrefter til D5 maksimalt 220 hk, og aller helst med automat.

Volvo XC60 D3 Summum Laastad Co AS

De fleste dieselmotorene i XC60 er av den femsylindrede varianten. Det gir en litt finere gange enn firerne så å si alle konkurrentene opererte med på denne tiden.

Pizzadeig italiensk

Noen innstegsmodeller kunne fås med manuell og forhjulstrekk, men de er det ikke mange som søker etter på bruktmarkedet.

TEST XC60 2013 Relaterte emner

Kommenter Slik måles bagasjeplass De aller fleste bilprodusenter som selger biler i Norge, oppgir bagasjeromsvolum etter en norm som ofte kun kalles VDA Verband der Autoindustrie. Volumet beregnes ved at klosser med målene 20x10x5 cm 1 liter plasseres i bagasjerommet etter fastsatte regler. Også smårom i sidene og rom under bagasjeromsgulvet regnes med. Maksimumsvolumet måles med alle fellbare seter lagt sammen og inkluderer hvert minste hulrom der det er plass til en kloss, inkludert rom under seter og dørlommer. Da lastes klossene helt opp til taket.

Test Xc60 2013
TEST XC60 2013 Kommentarer:
Forfatter om Test xc60 2013
Nordhagen fra Sørum
Siste nytt: min andre innlegg. Jeg trives Blaskapelle. Jeg har lyst utforske norske bøker tåpelig.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net