Topptur Lillehammer

  1. Mer om
Topptur Lillehammer

Topptur Lillehammer KunngjørNevelfjell er en populær tur og det med god grunn! Fin sti med utsikt både underveis og på toppen. Perfekt for de som ønsker seg en topptur som ikke Fra Lillehammer kjører du opp til Nordseter (ca 20 min.), gjennom bommen og fram til Nevelåsen (åsen mellom Nevelvann og Reinsvann) hvor Velkommen til Ti på Topp Lillehammer Kart og turbeskrivelser 7-fjellsturen Lillehammer. Følg sti fra Pellestova opp til første topp som er Hafjell 1065 moh Turen går én vei, fra A-B

Navigasjon

Start turen ved Svinningsbrua på venstre side langs vegen fra Spåtind Fjellstue og følg merket sti. Følg setervegen bomveg til Svinningseter og deretter merket og god tursti til toppen. Det er plassert erfaringsstol på toppen. Røssjøkollane 1287 moh Røssjøkollane består av tre topper og ligger høyt og fritt nord for Synnfjell i Langsua nasjonalpark. Toppene ligger et lite stykke fra Spåtind Fjellstue, så her kan det være greit å ta bil eller sykkel første etappe til parkeringsplassen ved Trekjern.

Loff oppskrift tine

Her er det skogsti og noe myr før du kommer opp i høyfjellsterreng. Turen er middels krevende og går i variert skogs- og fjellterreng.

Turer og aktiviteter

Kjør videre på FV196 til Oppsjøkrysset fra fjellstuen. Kryss Pellevegen og gå stien ned rundt Malmtjønnet og videre opp til Pellestova. Turbeskrivelse 3-fjellstur 3-fjellsturen er 8 km og antatt tidsforbruk er 3 timer — med individuelle variasjoner.

Følg sti fra Pellestova opp til første topp som er Hafjell 1065 moh. Ta deg tid til å nyte utsikten og skriv deg inn i turboka som henger på hytteveggen.

Følg hovedstien merket i retning Pellestova ned lia og tilbake til start. Balbergkampen 94 besøk 1 poeng Balbergkampen 671 moh er en kjent og kjær topptur for mange på Lillehammer og byr på strålende utsikt utover byen. Toppen er mye besøkt både sommer og vinter, og denne toppen kan bestiges til fots også om vinteren. Her gås det opp sti hele vinteren gjennom fra Balbergskardet.

Topptur på Ringebufjellet

Turen fra Juvashytta er sett på som den letteste, med 600 meters stigning fra hytta opp til toppen av Piggen, mens ruten fra Spiterstulen er noe lengre og har 1300 meter stigning. Til gjengjeld må du gå over Styggebreen hvis du drar fra Juvashytta.

https://lndc.us/xorirobe.php

Gå opp på venstre side av elva Leira, dette er spesielt viktig sent på sesongen da det kan være vanskelig å finne krysningsmuligheter over elva lengre opp. På ca 1500 m skrår du opp til venstre for bekken som renner ned fra det ørlille vannet ved punkt 1732 m.

Veslbreatind i Jotunheimen

Det er et litt brattere parti mellom 16- og 1700 meter, ellers er det slak og jevn stigning hele veien til topps. På østsida fortsetter fjellet som en rygg som gradvis blir lavere sørover Raudfjellet, vest for Rena.

Skattepenger utbetaling

Nordover i området blir fjelltoppene høyre jo nærmere Rondane du nærmer deg. I Ringebufjellet er det flere topper over 1400 meter.

TOPPTUR LILLEHAMMER Relaterte emner

Her finner man et stort utvalg fjellstier med appell både til den relativt ferske, men også den erfarne stisyklisten. Skal du sjekke ut stisyklingen i området rundt Hafjell, kan Pellestova hotell ved foten av selve Hafjelltoppen være et bra sted å starte. Stedet ligger høyt 986 moh. Stinettet henger blant annet sammen med Rondanestien mot Ringebu i nord, og Hedmarksvidda i øst og Sjusjøen i sør. Pellestova har både overnatting, servering og utleie av sykler. Toppturmuligheter Fjelltraktene rundt Hafjell og Reinsvann byr på god variasjon for terrengsyklisten, og mange av stiene går opp mot de lokale toppene, på mellom tusen og elleve hundre meters høyde.

TOPPTUR LILLEHAMMER Kommentarer:
Rapportert den Topptur lillehammer
Solli fra Bergen
Vennligst sjekk min andre innlegg. jeg er tent på Billard mit vier Bällen. Jeg nyter dele interessante nyheter unimpressively.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net