Stig Engström

  1. Mer om
Stig Engström

Stig Engström PersonvernStig Folke Wilhelm Engström, kjent som «Skandiamannen», var en svensk grafiker og reklamekonsulent. juni 2020 utpekt av statsadvokat Krister Petersson som mistenkt for å ha skutt og drept Sveriges statsminister Olof Palme Stig Folke Wilhelm Engström, kjent som «Skandiamannen», (1934–2000) var en svensk grafiker og reklamekonsulent. juni 2020 utpekt av statsadvokat Engström ble født i 1934 og døde i 2000. I svenske medier har han fått navnet Skandiamannen fordi han jobbet som reklamekonsulent i det såkalte februar 1986 stemplet han ut fra jobben klokka 23.19. To minutter senere ble Palme skutt og drept rett rundt hjørnet Stig Engström, også kalt «Skandiamannen», er utpekt av politiet som Olof Palmes drapsmann. Like etter at Palme ble drept

Prosjektilet er helmantlet og i stand til å trenge gjennom en skuddsikker vest. Olof Palme bar ingen skuddsikker vest denne kvelden, og livvaktene ble sendt hjem allerede på formiddagen.

Den gråstripete dressjakka som Palme har på seg, stopper ikke en kule av typen 357 Magnum. Og den svenske statsministeren dør momentant utenfor Dekorima-butikken på hjørnet av Skandiahuset. Dristig publisering? Det vakte oppsikt da det svenske magasinet Filter i fjor vår trykket et bilde av Olof Palme på forsida med tittelen «Lösningen».

https://shishlov.info/wigak.php

Etter å ha arbeidet i tolv år mente journalisten Thomas Pettersson å vite hvem som skjøt Palme. Han pekte ut en velkjent skikkelse i etterforskningen — den såkalte Skandiamannen. Filter valgte å navngi ham og publiserte en rekke bilder av vedkommende. Navnet er Stig Engström, grafiker av yrke, som døde i år 2000. Skandiamannen har skapt vanskeligheter i etterforskningen fra dag én.

Han melder seg som vitne, men lyver om hva han har foretatt seg på åstedet. Nå har Thomas Pettersson lagt fram opplysninger om at Skandiamannen har hatt tilgang på våpen og at han var våpenkyndig.

Pettersson har også fått fram at han var sterkt kritisk til Palme. Men er det trolig at en mann som til daglig arbeider som grafiker, ikke bare skal vandre rundt med en kraftig revolver i lomma, men også være i stand til å avfyre våpenet idet han støter på Sveriges statsminister på gata? Thomas Pettersson mener det og har argumentert ytterligere for sin teori i boka «Den osannolika mördaren», hvor han utdyper flere av poengene i Filter-artikkelen. Pettersson tegner et bilde av en mann som har vært mislykket.

Han har, i likhet med Olof Palme, gått på den prestisjetunge internatskolen Sigtuna. Eliteutdanning til tross opplever han ingen framgang i arbeidslivet. Han er bitter og misfornøyd og kompenserer med et tiltakende alkoholmisbruk. En teori er at han har fulgt etter dem, løpt inn gjennom en bakdør på Skandiahuset, for så å stemple seg ut gjennom hovedinngangen.

Det er åpenbart bra timing, men jeg mener definitivt at han kan ha greid det. Det må også sies at Skandiamannen har en relativt atypisk oppførsel i dagene etter drapet dersom han er drapsmannen. Snarere enn å gå i dekning velger han en offensiv linje. Han kaster seg på telefonen og ringer både politiet og svensk presse for å tilkjennegi at han var vitne til mordet.

Han opplyser også om at han kanskje kan være forvekslet med morderen, siden signalementet på gjerningsmannen som er sendt ut, stemmer forbløffende bra på ham. Og at han får muligheten til å spille rollen som helt, noe som er viktig for ham.

Dessuten bidrar dette til å skape vanskeligheter i etterforskningen. Det at han var ute i mediene, bidro til å forvirre vitnene, sier Pettersson.

https://lndc.us/vogesiq.php

Han fortsetter å begrunne sin tese med at Skandiamannen tidlig i etterforskningen kommer med en observasjon som er så unik at bare morderen kan vite om det. Han forteller også om det paradoksale i at ingen andre vitner oppgir å ha sett Stig Engström på åstedet etter mordet, selv om han åpenbart har vært der da skuddene falt.

Kjendis søker kjæreste 2019 dennis

Og vi er ikke lenger enn 400 meter fra kinoen Grand. Stocklassa blir synlig irritert når Skandiamannen kommer opp som tema. I løpet av de siste 34 årene har det versert en rekke teorier om hvem som sto bak drapet på Palme. I 1989 ble den uføretrygdede rusmisbrukeren Christer Petterson dømt til livsvarig fengsel for mordet. Han ble imidlertid frifunnet bare måneder senere av en høyere rettsinstans som påpekte manglende bevis og feil i etterforskningen.

De siste årene 34 årene har det versert en rekke teorier om hvem som drepte den svenske statsministeren. Om svaret på mordgåten som har preget Sverige bygger på et avgjørende tips fra publikum, utløser dette en dusør på 50 millioner kroner.

Dette er Stig Engström Dagsavisen

Drapet på Olof Palme Sverige mistet sin uskyld da landets statsminister Olof Palme ble drept i 1986, sies det. Ingen sikkerhetsfolk følger statsministerparet denne kvelden. En ukjent gjerningsmann skyter statsministeren i ryggen. Det er flere vitner til drapet, men gjerningsmannen kommer seg unna. Blant annet tar ikke politiet telefonen når et av vitnene ringer inn det første nødanropet, de mange politibilene som allerede er ute på patrulje den kvelden, får ikke ordre om å legge en jernring rundt Stockholm sentrum, de andre politidistriktene i Stockholm blir ikke varslet - det blir heller ikke grensepolitiet, bare et lite område rundt åstedet, hvor kriminalteknikere skal sikre viktige spor, blir sperret av - og sørgende svensker har attpåtil sluppet innenfor sperringene for å tenne lys og legge ned blomster ved blodpølen.

Det har imidlertid ikke Holmér fått med seg, fordi han befant seg på et annet rom sammen med elskerinnen. Palmes regjering hadde kort tid før drapet ført PKK opp på listen over terrororganisasjoner. Det mente Holmér kunne være et motiv og konsentrerte derfor mye av etterforskningen om PKK.

Men politiet fant ikke noe som kunne koble PKK til drapet.

På vei mot en løsning?

Nesten ett år etter drapet var politiet ikke kommet noe videre i etterforskningen, og Holmér går av. Svensken har vært rusmisbruker i flere år og er tidligere dømt for drap. Palmes enke, Lisbet Palme, peker ut Pettersson under en vitnekonfrontasjon hos politiet. Det var uenighet blant dommerne — lekdommerne stemte for domfellelse, mens de to juridiske dommerne ønsket Pettersson frikjent. En enstemmig Svea hovrätt frifinner ham på grunn av manglende bevis og etterforskningsfeil.

Vitnekonfrontasjonen, hvor Lisbet Palme pekte ut Pettersson, blir kritisert i dommen, blant annet fordi hun på forhånd hadde fått vite at den mistenkte var rusmisbruker, og fordi Pettersson skiller seg klart fra de andre i konfrontasjonsgruppen. Til tross for at han var frifunnet for drapet på Olof Palme, betraktet svensk politi ham i mange år som hovedmistenkt i saken.

Han ble av mange ansett som en beleilig syndebukk for politiet. Daværende statsminister Olof Palme ble skutt og drept i Stockholm 28.

To kuler Etterforskningsleder Hans Melander forklarte på onsdagens pressekonferanse om spor på åstedet, blant annet om kulen som ble avfyrt mot Palme, og kulen som sneiet kona Lisbeth Palme. Kulene er av bly og belagt med kobber, sa Melander. Imidlertid er det svært få spor på kulene, og de er ødelagt, slik at man ikke kan avgjøre om kulene kommer fra ett og samme våpen, men dette er blitt klarlagt på andre måter, forklarte han. På forhånd var det spekulert på om Palme-gruppen kom til å legge fram drapsvåpenet, men det kunne de ikke.

Flere spor vurdert Etterforskerne kan ikke slå fast om Engström handlet alene, eller som del av en gruppe. Det etterforskerne vet, er at det var til sammen tre personer i nærheten av åstedet da skuddene falt, opplyste Melander, som også tok for seg Sør-Afrika-sporet. Han jobbet som reklamekonsulent i Skandia-huset i sentrum av Stockholm og stemplet ut fra jobben klokken 23.

To minutter senere ble Palme skutt og drept rett rundt hjørnet. Mannen døde i 2000. Drapsvåpenet har aldri blitt funnet. I forkant av publiseringen orienterte Filter Palme-gruppen om funnene sine, og politiet fattet raskt interesse.

Journalist pekte på Skandiamannen som Olof Palmes drapsmann allerede i

Ifølge Filters opplysninger tilhørte Skandiamannen et konservativt miljø, der hatet mot Olof Palme var stort. Via en venn og nabo som var våpensamler, hadde den tidligere konkurranseskytteren tilgang på skytevåpen og ammunisjon.

Ifølge Petersson sitter politiet på mer informasjon om hva som skjedde på og rundt åstedet. Dersom gjerningsmannen ikke lenger lever og kan stilles for retten, vil etterforskningen bli avsluttet, bekrefter Petersson. Vis mer Motstridende versjoner I senere avhør skal Engström ha gitt flere motstridende versjoner av sine bevegelser på tidspunktet Palme ble drept.

Konfirmasjonssanger ferdige

Likevel figurerte han ikke i politiets etterforskning som mistenkt. I en ny bok i 2018 kom det frem opplysninger om Engström som ikke var kjent for politiet fra tidligere: Han hadde erfaring med skytevåpen fra Forsvaret og han hadde en nær venn med flere revolvere som hadde samme kaliber som drepte Palme.

Han har bakgrunn fra det militære, og han har vært medlem i en skytterforening. Han har vært i Palme-kritiske kretser, og vi vet at han i lengre tid hadde økonomiske problemer og etter hvert også et alkoholproblem, sa Petersson under pressekonferansen.

Lars Borgnäs: Så skulle Stig Engström ha kunnat försvara sig SvD

Der konkluderes det med at mannen som ett av øyenvitnene så på åstedet, etter all sannsynlighet ikke var Engström, men en som lignet på ham.

Palmegruppen uttrykker forundring over hvordan politiet kunne komme fram til konklusjonene i notatet som ble laget året etter drapet. I 2018 snakket Aftonbladet med Engströms tidligere kone, som fortalte at livet hans tok en tragisk vending etter Palme-drapet. Ifølge henne drakk han mye, slet med dårlig selvbilde og ble førtidspensjonert fra Skandia. Han planla deretter å starte sitt eget reklamebyrå, men dette ble det aldri noe av. I 1999 ble paret skilt, og året etter tok han ifølge ekskona livet sitt.

STIG ENGSTRÖM Relaterte emner

Verden Dette er «Skandiamannen» Stig Engström Etter 34 år med etterforskning mener svensk påtalemyndighet at det var Stig Engström som drepte landets statsminister Olof Palme i 1986. Han ble kjent som Skandiamannen og etterforskere mener nå at Engström sto bak mordet på Palme. I svenske medier har han fått navnet Skandiamannen fordi han jobbet som reklamekonsulent i det såkalte Skandia-huset som ligger nær åstedet i krysset mellom Sveavägen og Tunnelgatan sentralt i Stockholm. Han har tidligere blitt omtalt som et av de første vitnene på åstedet. På drapskvelden 28. To minutter senere ble Palme skutt og drept rett rundt hjørnet. Engström meldte seg til politiet som vitne dagen etter drapet.

Stig Engström
STIG ENGSTRÖM Kommentarer:
Redaktør på Stig engström
Stenberg fra Hammerfest
Se min andre innlegg. jeg liker Ausgleichsstrahl. jeg elsker lese tegneserier saftig.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net