Fritz Gerhard Treschow

  1. Mer om
Fritz Gerhard Treschow

Fritz Gerhard Treschow LivstidAbout Fritz Gerhard Treschow Fritz Gerhard og kameraten Leopold Johan Løvenskiold gikk seg en tur i skogen for å jakte en sommerdag i En tragedie rammet to familier om kvelden 23. Fritz Gerhard, Mille-Maries 18 år gamle bror, og hans kamerat Johan Leopold Løvenskiold Fritz Gerhard er arving til Treschow-Fritzøe i Larvik og Johan Leopold tilhører Løvenskioldfamilien i Skien. Planen er å fiske og jakte Gerhard Treschow (1659) var industripioner i Norge, og en av de første som drev med større papirproduksjon her i Fritz Gerhard Treschows Minnefond har besøksadresse Sanden 1, 3264 Larvik og postadresse Postboks 15 Fritzøe Brygge, 3285 Larvik

I relasjon: Marie treschow

Sønnen Michael tok over i 2013, 26 år gammel. Hun har hatt stor betydning for utviklingen av selskapet fra et tradisjonelt skogsdriftselskap til et moderne industrikonsern. Deretter kjøpte danskekongens juridiske rådgiver og gode venn, Fredrik Wilhelm Treschow, hele herligheten. Men det var først da hans sønn, Michael Treschow, overtok, at jernverket ble gjenreist til sin tidligere storhet.

Fritz Gerhard Treschows Minnefond Christine reiser

Michael økte formuen, og snart var han i gang med å bygge et staselig hjem. Mille-Maries tippoldefar bygde seg like godt et slott som sto ferdig i midten av 1860-tallet, og som fikk navnet Fritzøehus.

Slottet ble bygget i italiensk renessansestil, 100 meter fra havet og omgitt av nydelig bøkeskog. Likevel valgte Michael Treschow og hans kone snart å flytte tilbake til København.

Da han møtte henne

Men noen år senere flyttet deres sønn, Fritz Wilhelm Treschow, inn på slottet med sin hustru Fanny. Han var om mulig enda driftigere enn sin far og iverksatte flere nye påbygg.

En ny tjenerfløy, stall og vognstall så dagens lys. Fritz Wilhelm var dessuten en utadvendt mann som trivdes med stor selskapelighet. Nå ble Fritzøehus stedet der mye skjedde. Fritz og Fanny fikk ingen barn, men hadde desto mer tid til å pleie og utsmykke Fritzøe-hus. De reiste mye og tok med seg både møbler, glass, vakre tapisserier dekorative vevde veggbilder og nydelig porselen fra Frankrike og Italia. Taket over portalen ble hånddekorert i naturfarger.

Ytre hall ble bygget med italiensk inspirerte vegg- og takdekorasjoner. Borgos To hovedarvinger dør Da Fritz Wilhelm døde i 1903, ble hans enke Fanny boende på slottet i 20 år.

Har du lest dette? Carlsen fritzøe skien

Først i 1923 flyttet Mille-Maries farfar, Fritz Michael, inn på slottet med sin familie. Slottet ble nå modernisert, pusset opp og fikk innlagt strøm.

Grenland Tragedien i Luksefjell endret Mille

Året etter ble stedets neste arving født. Skjønt, egentlig var det heller ikke Mille-Maries far som skulle arve. Det var det storebrorens hans, Fritz, som skulle.

Mykid no

Men han døde i en voldsom skredulykke i Jotunheimen påsken 1947. Bare noen år før det igjen ble farens søster, Marie, lam fra livet og ned etter en stupeulykke i Sverige. Den skal nedstamme fra en utenekteskapelig sønn av generaltollforvalter Herman Treschow i Trondheim. Det er ikke kjent at slekten med dansk adelskap har bestridt slektskapet til den norske, borgerlige slekten.

https://lndc.us/vesyhik.php

Den antatte sønnen var Just Hermansen Treschow, kjøpmann i Moss. Han hadde foruten datteren Birgitte Treschow sønnene Peter Treschow 1718—1773, kjøpmann på Strømsø i dagens Drammen, og Albert Treschow 1720—1783, tollinspektør i Halden.

Den sistnevnte var far til blant andre Niels Treschow 1751—1833, filosof og statsråd. Michael Treschow i forbindelse med kronprinsessebryllupet i 2010. Treschow flyttet i henholdsvis 1873 og 1874 til Sverige. Men man trenger ikke være like for å gifte seg. Er det ikke slik at ulike typer tiltrekker hverandre? Fotograf Morten Krogvold, som tok bilder av Mille-Marie til magasinet Henne, beskriver Larvik-kvinnen som «hyggelig og stilig»: Hun kan virke litt forsiktig og sky i begynnelsen, forteller Krogvold.

Hun sa det til Viggo Johansen forrige uke. Hele 76 rom, fylt opp med franske stilmøbler. Et bibliotek med klassisk, europeisk litteratur. Biljardrom fra 1885.

Egen malerisal og en stor samling Munch-malerier.

To av arvingene døde

Norges største privatbolig etter Slottet. En liten tur i skogen for å jakte litt, kose seg, Fritz Gerhard og vennen Leopold Johan, fra adelsslekten Løvenskiold i Skien. Giort Rasmussen Treskomager 1623—1666, kjøpmann og rådmann i Stege. Gerhard Treschow omkr. Snudd på hodet En ufattelig tragedie snudde livet på hodet - både for Mille-Marie og resten familien. En sommerkveld for 44 år siden dro nemlig arvingene til to av Norges mektigste godseierfamilier, Fritz Gerhard Treschow 18 og Johan Leopold Løvenskiold 20, på tur sammen.

Medisin mot panikkangst

FRITZ GERHARD TRESCHOW Relaterte emner

Publisert: Oppdatert 30. Mille-Marie Treschow var en høyt respektert og anerkjent brukseier og forretningskvinne, skriver familien videre. Overtok familiekonsern I 1986 overtok Mille-Marie Treschow driften av det tradisjonsrike Treschow-Fritzøe konsernet, etter at broren Fritz Gerhard omkom i en tragisk hendelse på en skogbestyrerbolig i Telemark i 1974, omtalt blant annet av Telemarksavisa. Søsknenes far Gerhard Aage Treschow, som selv overtok konsernet som følge av at storebroren Fritz døde i et snøskred i Jotunheimen i 1947, beslutter etter hvert at det er Mille-Marie som skal ta over etter ham igjen. Mille-Marie Treschow brukte store deler av sitt liv til å bygge opp og modernisere konsernet som i dag har aktiviteter innen skog, eiendom, steinindustri og byggevarehandel, skriver familien. Sønnen Michael tok over i 2013, 26 år gammel.

Fritz Gerhard Treschow
FRITZ GERHARD TRESCHOW Kommentarer:
Forfatter på Fritz gerhard treschow
Sandal fra Sarpsborg
Se min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: schleudern. jeg liker rapporterer norske nyheter oppreist.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net