Islandsk Fårehund Sort

  1. Mer om
Islandsk Fårehund Sort

Islandsk Fårehund Sort OppsiktsvekkendeIslandsk fårehund stammer fra de skandinaviske spisshunder som vikingene tok med seg til Island på 800-tallet Den Islandske fårehunden er en typisk nordisk spisshund med oppstående ører og skal være sort bortsett fra hos sjokoladebrune og kremfargede individer Klubben har til formål å ivareta hundens og hundeholdets interesser vedrørende rasen Islandsk fårehund, samt å bidra til å fremme positive aktiviteter med Den islandske fårehunden kalles på islandsk íslenskur fjárhundur, og har røtter fra skandinaviske spisshunder. Sagaen forteller at vikinger tok Rasebeskrivelse av islandsk fårehund. Den islandske sheepdog er en spisshund fra hundene brakt til Island av vikingene. Det ligner litt på norsk buhund

Helse: Islandsk fårehund anses som en svært sunn og frisk rase. De oppnår gjerne en høy alder og holder sin vitalitet lenge. En del hunder har HD, men det er sjelden en islandsk fårehund får problemer på grunn av HD, selv ved høy alder.

Rasebeskrivelse

AD er lite undersøkt men av de hundene som røntget er alle fri. Alle individ som skal gå i avl må ha kjent HD status A,B eller C og bør øyelyses Norsk Islandsk Fårehundklubb krever at foreldrene er øyelyst etter 18 måneders alder for at de skal følge klubbens retningslinjer. Pelsstell: Begge hårlagsvariantene bades og børstes ved behov. Kennel Annarokira Oppdretter av langhåret dachshund og islandsk fårehund.

Årsaken til sykdomstilfellene er foreløpig ikke kjent, men færre nye tilfeller og resultatene fra den omfattende kartleggingen, tyder på at det ikke er snakk om noe som lett smitter mellom hunder.

Disse hundene er mest populære i Levanger og Verdal

Det er også klart at alle sykdomstilfellene ikke kan settes i sammenheng med hverandre. Mattilsynet oppfordrer ikke lenger veterinærer om å melde fra om alle tilfeller av hunder med blodig diaré, men veterinærer har som vanlig plikt til å melde fra om uvanlig utbredelse av sykdomstilfeller. Mattilsynet får altså ikke løpende meldinger om nye, spredte enkelttilfeller av hunder som har lignende symptomer på sykdom.

Det er viktig å huske på diaré er et ganske vanlig symptom hos hunder, men da ofte med mindre akutt sykdomsforløp og alvorlighet enn i noen av tilfellene det tidligere har kommet melding om. Spørreundersøkelsen Mattilsynet og Veterinærinstituttet sendte ut til veterinærklinikker ble avsluttet 30. Informasjonen fra kartleggingen gjennomgås og følges opp, for å se om det finnes fellestrekk som alder, rase, fôring, kontakt med andre hunder, områder og lignende.

Når gjeting sviktet, kjørte hundene dyrene ved å bjeffe. Dermed har de en tendens til å bjeffe når de vil ha noe, selv om denne oppførselen kan kontrolleres av trening.

I den islandske landskapet, sau ofte gå seg vill, og det har historisk vært hundens jobb å finne dem og returnere dem til flokken. De er derfor vant til å jobbe på egen hånd og for å finne ut ting for seg selv, slik at eierne må pass opp at de ikke skal lære ting de ikke burde.

ISLANDSK FÅREHUND :: Kennel Annarokira

Som en klokke hund, deres viktigste oppgave var å varsle innbyggerne når noen kom, så disse hundene har en tendens til å bjeffe mye når de ser folk nærmer seg. Du må være forberedt på at om du velger denne rasen så får du en hund som bjeffer. Både når den arbeider, leker og ikke minst om den er understimulert. Dette er en rase som er avlet for å kunne arbeide selvstendig. Det er viktig at du oppdrar den bestemt og med klare grenser.

Ellers kan du få en hund som prøver å overta ledelsen i flokken og med uønsket vokting, bjeffing og uro. Selv om dette er en aktiv hund så er den veldig rolig innendørs.

Rasebeskrivelse av islandsk fårehund

Den er en hengiven og morsom hund og passer ypperlig som familiehund. Det er en flokkhund og vil av den grunn aldri reise langt ifra fokken sin. Avlshundene må være øyelyst etter 18 måneders alder og funnet fri for øyesykdommer. Prioritering og strategi for å nå målene NIHK vil informere både oppdrettere og valpekjøpere om HD-røntgen og øyelysing, i håp om å få flere resultater.

Klubbens retningslinjer for avl er med i hvert blad og ligger på klubbens hjemmeside. Informasjon om avl og oppdrett ligger på klubbens hjemmeside og avlsrådet skriver om temaet i bladet årlig. Vi kjenner ikke til reproduksjonsproblemer hos rasen, men dette kartlegges nå. NIHK sender ut spørreskjema til oppdretterne når de har registrert nye kull. Der vi har spørsmål om paringen, fødselen, tispa, hannen og valpene, for å samle informasjon. Mentalitet og bruksegenskaper Jaktprøver, bruksprøver og mentaltester: Den islandske fårehunden er en allsidig rase og blir brukt til flere aktiviteter innen hundesport.

Islandshunden har ingen krav til jakt, bruksprøver eller kjent mental status for å brukes i avl eller bli utstillingschampion. Mentalitet og bruksegenskaper i forhold til rasestandarden I følge standarden er islandshunden en hardfør og smidig gjeterhund som bjeffer.

https://lndc.us/symemi.php

Våken og oppmerksom men ikke aggressiv. Den har minimalt med jaktinstinkt, er vennlig, glad, leken, nysgjerrig og uredd. Den ønsker å være din lojale og trofaste følgesvenn.

https://lndc.us/fisulat.php

De aller fleste islandshunder passer godt til denne beskrivelsen. Svært få islandshunder har gjennomført mentalbeskrivelse, så dette gir et svært lite grunnlag for en beskrivelse av rasen. Sauebønder som ønsker gjeterhunder velger stort sett andre raser en islandsk fårehund.

E golf rekkevidde

I Danmark, Sverige og Finland har mange islandshunder gjennomført gjeterhund-beskrivelse eller test av gjeteinstinkt. Gårdshundegenskaper: Viktige oppgaver for en gårdshund på Island har vært å jage rovfugler vekk fra de små lammene og holde gården fri for fremmede dyr. De skulle også varsle når noe skjedde, f.

Les også: Hovden resort

De aller fleste islandshunder viser disse egenskapene tydelig. De vil bjeffe på og jage store fugler og fremmede dyr som kommer for nært huset.

Norsk Islandshund Klubb

Meget buskete hale, men i forhold til pelsen forøvrig. Helse: Islandsk fårehund anses som en svært sunn og frisk rase. De oppnår gjerne en høy alder og holder sin vitalitet lenge. En del hunder har HD, men det er sjelden en islandsk fårehund får problemer på grunn av HD, selv ved høy alder. AD er lite undersøkt men av de hundene som røntget er alle fri. Alle individ som skal gå i avl må ha kjent HD status A,B eller C og bør øyelyses Norsk Islandsk Fårehundklubb krever at foreldrene er øyelyst etter 18 måneders alder for at de skal følge klubbens retningslinjer.

Pelsstell: Begge hårlagsvariantene bades og børstes ved behov. Lyst til å vite mer om rasen? Det lille av beviser og dokumentasjon som finnes om denne hunden peker tvert om mot et helt annet og mye mer tradisjonelt opphav. Tidlige bilder av hunden viser en hund som påminner om en blanding mellom border collie og papillon eller pomeranian. Heri ligger nok også årsaken til at stadig flere har stilt spørsmål ved rasens opphav.

Disse tidlige hundene var alt for små til oppgaven med å gjete den halvville Shetlandssauen som er påfallende lik norsk spælsau, som også i liten grad trengte å gjetes på øyene.

Spisshunder til salgs FINN Torget

Bakbeina har dobbeltsporer. Halen er middels lang og bæres ringlet over ryggen. Pelsen er middels kort eller lang. Lengre rundt halsen, bak på lårene og på undersiden av halen.

ISLANDSK FÅREHUND SORT Relaterte emner

De var vakthunder, allsidige jakthunder og samtidig nært knyttet til eierne. Etter hvert som samene gikk over til å holde tamrein 1500- 1700 tallet ble lapphunden omskolert til å holde reinflokken samlet og beskytte den mot rovdyr. Denne utviklingen medførte at de jaktegenskapene som hundene opprinnelig hadde etter hvert ble dempet til fordel for gjeteregenskaper. Hundene skulle ringe inn og drive reinflokken mot eieren. Kombinasjonen av dette kan føre til at hunden i dag ringer inn storvilt og driver det mot eieren. Halen bæres ringlet. Pelsen skal være ensfarget sort eller brune nyanser solbrent.

Islandsk Fårehund Sort
ISLANDSK FÅREHUND SORT Kommentarer:
Forfatter om Islandsk fårehund sort
Gundersen fra Gjøvik
jeg er glad i lese romaner langt. Se gjennom min andre innlegg. En av mine hobbyer er horizontale Stange.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net