Vill Løk Norge

  1. Mer om
Vill Løk Norge

Vill Løk Norge Alltid grønnVill-løk Allium oleraceum L. Oftest på kalkholdig grunn. På grunt jorddekte berg, i Vill-løk Allium oleraceum L. Informasjon hentet fra Bondens kulturmarksflora for Midt-Norge Vill-løk vokser på øya Tautra i Trøndelag. Der kalles den geirlauk, som er samme navn som vikingene brukte på løk som de dyrket i sine løkgårder Norske arter[rediger | rediger kilde]. Følgende arter vokser vilt i Norge: pipeløk (Allium fistulosum); vill-løk (Allium oleraceum Plukk masse løk-urt når bladene først kommer, kjør alt til pure med litt ekstra mye olje og frys den tykke pureoljen. Ha alltid en liten flaske på kjøkkenbenken

All that is fun, sustainable, eco and permaculture related, may be posted here. Make connections with the permaculture society in Norway. Öffentliche Gruppe 288 Mitglieder Formålet med lauget skal være å ta vare på gamle norske flerårige løk unntatt hvitløk og prøve ut nye løk som er egnet til dyrking i Norge.

Telenor online epost

En viktig ressurs for lauget er Chicago-hagen på Ringve Botaniske Hagen hvor over 60 gamle norske flerårige matløk dyrkes sammen med over 200 andre spiselige løk fra hele verden. Medlemmer av lauget vil få anledning til å bestille løk fra hagen.

De gamle norske matløk inkluderer Allium fistulosum pipeløk, inkl. Taket har vært lagt om minst to ganger siden løken ble plantet, men har overlevd flyttingen bra. Jeg har dessverre ikke noen bilder av Gamlebua som viser takløken her hjemme, men jeg fant noen bilder fra begynnelsen av 1930-årene som viser at løken IKKE var på taket da.

Trolig er den plantet noe senere enn jeg tidligere har antatt, - grovt regnet rundt 1940 tror jeg kan være et godt tips. De andre områdene tar de vare på alle plantene.

grodde grunnen med grønne løk»

Jeg trorjeg er en av de siste generasjonene i Iran som ble opplært i hvordan vi skalleve i takt med naturen og sanke planter til mat. Den kunnskapen forsvinner. Når vi dro sammen med faren min til fjellet tok vi ikke vann med oss. Nei, derer det planter og vi kan spise planter. Vi spiste noen blomster, jeg huskerikke hva det heter.

Jakten på ramsløken

Nydelige, gode blomster. Det holdt, da blir man ikke tørst. De var litt fuktige, det var ikke mye vann i dem men det ga litt fuktighet ikroppen. Da kunne man gå mange kilometer uten vann. Det er toting som folk er opptatt av i det persiske kjøkkenet.

Et mangfold av ville slektninger

Smaken må være riktig. Omamien må komme fram, hver mat har sin egen omami. Det tilgis ikke avvik fradet. Det har tatt tusenvis av år for å finne fram til akkuratt den smaken.

Detligger i fingertuppene, man kan ikke skrive det i en oppskrift.

Last ned også: Joker grunerløkka

AltIranere spiser er relatert til hverandre. Hvis jeg spiser mandler for eksempelmå jeg nøytralisere med noe annet senere.

Allium oleraceum

Planter som medisin: Mye avplantene jeg ser som vokser vilt er nesten det samme i Iran og Norge. Det ermange felles planter, for eksempel er det mange mynter du kan finne sompeppermynte.

https://lndc.us/aksjesparekonto-rente.php

Det er seks frie, eller nesten helt frie, blomsterdekkblad, og blomsten er undersittende. Frukten er en kapsel, og frøene er svarte. Alle deler av planten har en sterk løklukt som skyldes svovelforbindelser. Løkslekta er hovedsakelig utbredt på den nordlige halvkule fra de tørre subtropiske strøkene til Arktis, men det er også en art i Sør-Afrika. Løk og yngleknopper. Smak og lukt: Løklukt og smak, med et hint av kål.

De beste råvarene plukker du utenfor døra di!

Planter og tradisjon Ove Arbo Høeg, rolv. Frøene sås helst om høsten da de trenger en kuldeperiode. Eventuelt kan frøene «lures» ved at man sår dem i jord og lar potten med frøene få noen uker i fryseren. Da kan de spire og settes ut i sommer.

Det enkleste og raskeste vil være å plante løk, men husk at ramsløken naturlig foretrekker en fuktig og skyggefull skog, så det er enkelte ting å passe på. Plassering og stell Finn et sted i skygge eller halvskygge, og plant i bed.

Ramsløken vil ikke trives i potter eller pallekarmer da det blir for varmt. Jorden bør være løs, humusrik, kalkholdig og veldrenert, lik den jorden den naturlig vokser i.

VILL LØK NORGE Relaterte emner

Den dyrkes som ettårig, og brukes som grønnsak og krydder. Ulike sorter med forskjellig hardførhet gjør det mulig å dyrke hvitløk på friland i hele landet. I milde klimaer kan den dyrkes året rundt. Trolig kom hvitløken til Norge på 800 tallet, og ble i gammel tid dyrket her i landet bare som legeplante, men er egentlig en av verdens eldste og mest verdsatte kulturplanter. I Egypt har man funnet nesten 6000 år gamle gravplasser som blant annet inneholdt leirefigurer som symboliserer hvitløk.

VILL LØK NORGE Kommentarer:
Forfatter om Vill løk norge
Bekken fra Drammen
Jeg trives lese romaner gledelig. Se min andre innlegg. jeg liker Karate.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net