Borgskalan Puls

  1. Mer om
Borgskalan Puls

Borgskalan Puls KjærlighetBorg skala er et alternativ intensitetsstyrings verktøy til puls klokke/måler. Skalaen gir en mulighet til å gradere intensiteten, og styre den slik at du Olympiatoppens intensitetsskala består av åtte intensitetssoner (I-1 til I-8). RPE Borg: Borg-skalaen går fra 6 (ingen anstrengelse) til 20 (maksimal På Borgs skala (se under) eller 70 % av maksimal hjertefrekvens. Vi har tilbud om to organiserte treninger med instruktør hver uke I Olympiatoppens treningsdagbok registreres intensiteten i en 5-delt og/eller en 8-delt skala, basert på laktat- og pulsverdier (se tabell Skalaen går fra 6 til 20 (fordi disse tallene, med en ekstra 0 bak er ca. pulsverdiene til en gjennomsnitts ung person på de forskjellige

Borgs skala, eller RPE rate of perceived exertion, ble først utviklet i forbindelse med kondisjonstrening, og skalaen skulle gjenspeile hjertefrekvensen.

Trening for kols

Skalaen begynte på 6 og sluttet på 20, noe som skulle tilsvare en hjertefrekvens på 60-200. Borgs skala var først og fremst beregnet på personer i aldersgruppen 30-50 år, og ble laget for å kunne estimere hvor tung treningen var uten at man trengte å ta seg helt ut. Ut fra hva slags intensitetssone du befinner deg i, kan du si noe om hvordan treningen påvirker kroppen. Dessverre kan soneinndelingen kan være litt forvirrende, og ulike nettsider og magasiner bruker ofte ulike skalaer.

Slik finner du riktig intensitet

I denne artikkelen vil vi gi en innføring i den aller mest brukte skalaen for intensitetsstyring, nemlig Olympiatoppens intensitetsskala 1. Skalaen er logisk oppbygd ut fra hva slags treningseffekt du får ved å trene på de ulike intensitetene.

Feil synonym

Dersom du ønsker å bruke én intensitetsskala for utholdenhetstreningen din, er Olympiatoppens skala et godt valg. Olympiatoppens intensitetsskala er i utgangspunktet åttedelt, men det er sone 1 til sone 5 som brukes til aerob utholdenhetstrening.

https://lndc.us/obs-bygg-levanger.php

Sone 6 til 8 brukes mest i idretter med kort konkurransetid, eller for å omtale intensiteten på styrketrening og sprinttrening. Jo høyere intensitet på treningen, desto viktigere er oppvarmingen.

Blodårene deres er stivere og dermed tar det lengre tid å tilpasse seg økt belastning. Ved å starte rolig og øke intensiteten gradvis kan systemet "lures" slik at blodårene utvides, blodet blir mindre tyktflytende og gassutvekslingen går raskere. Slik får kroppens hjerte- og muskelceller tilstrekkelig tilførsel av oksygen og opplevelsen av treningsøkten blir ofte mye bedre.

Innføring i pulssoner

Utholdenhetstrening Utholdenhetstrening er den type trening som tar best vare på hjertet ditt. Dette er trening hvor du bruker store muskelgrupper, beveger mest mulig av kroppen, og kjenner at pulsen og pusten øker.

Trenger du hjelp med kondisjonstreningen? Følg ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram!

Har du lest dette? Tett vask bakepulver eddik

I programmene viser jeg deg hvordan du trener opp kondisjonen over tid med tre konkrete økter hver uke. Du finner oversikt ved å klikke på bildet! Bestemmer deg for å ligger på et bestemt nivå, lytte og styre pulsen til du er der. Treningsvarigheten er vanligvis 30 — 180 min. Trening i denne sonen forbedrer evnen til å forbrenne fett, noe som forlenger varigheten av karbohydratlagrene.

Anbefalinger for trening

Her fører en opp all aerob trening med lav til middels intensitet. Moderat langkjøring er et eksempel på trening i denne I- sonen.

Trening i denne sonen er rett under den anaerobe terskel. Se på skalaen og ta utgangspunkt i ordene, men velg så et tall.

Moderat intensitet

Skala fra 6 til 20 6 «Ingen anstrengelse», betyr at du ikke merker noen anstrengelse i det hele tatt, for eksempel ingen muskeltretthet, ingen andpustenhet eller pusteplager. Som å gå en kort tur i sitt eget tempo. Laktat Laktat måles oftest som laktatkonsentrasjonen i kapillærblod, tatt fra fingertupp eller øreflipp.

BORGSKALAN PULS Relaterte emner

Det finnes ikke noen magisk intensitetssone som vil være best i alle sammenhenger. Hvilken intensitetssone som vil være mest hensiktsmessig å bruke, vil avhenge av hvilken målsetning man har med treningen. Både intensiteten, varigheten og frekvensen på kardioøktene bør naturligvis varieres ut fra om det er kondisjon, fettforbrenning eller økt muskeltverrsnitt som er hovedmålet med treningen. I denne artikkelen skal jeg imidlertid ikke diskutere hvilken intensitet som vil være best egnet for ulike treningsmål, men fokusere på hvilke verktøy man kan ta i bruk for å styre intensiteten. Pulsmåler Pulsklokker er blitt utrolig populært blant mosjonister, og er svært nyttig når man ønsker å trene med en bestemt intensitet. Med en slik klokke vil man hele tiden ha kontroll på hvilken hjertefrekvens man ligger på. Hjertefrekvensen på displayet er imidlertid "verdiløs" dersom man ikke vet sin egen makspuls.

BORGSKALAN PULS Kommentarer:
Rapportert den Borgskalan puls
Hansson fra Svolvær
Vennligst sjekk min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Magie. jeg elsker lese om Norge rettferdig.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net