Symptomer På Blodpropp I Leggen

  1. Mer om
Symptomer På Blodpropp I Leggen

Symptomer På Blodpropp I Leggen AvslørendeBlodpropp i legg eller arm, dyp venetrombose (DVT) Hvert år får omtrent to av 1000 mennesker over 50 år blodpropp i vener. Det kan gi varierende grad av De vanligste symptomene på blodpropp i venene er: · ømhet eller smerter i ben eller armer · varmefølelse · tyngdefølelse og hevelse i lår, ben eller armer Hvis en vene er blokkert av en blodpropp (trombe), hindres tilbakestrømningen av blod. Området nedenfor blodproppen hovner da opp og leggen Blodpropper kan sitte bare i leggen, men kan også strekke seg videre oppover hele beinet og opp i bekkenet. Blodpropper i beina kan løsne og vil da følge Les mer om symptomer på blodpropp og behandling her. DVT gir oftest ensidig hevelse og smerter i leggen eller låret og det oppstår helt av seg selv

Dette kan illustreres med følgende pasientkasuistikk, gjengitt med tillatelse fra pasienten og basert på kvinnens egen beretning: En 28 år gammel kvinne med smerter under høyre fot oppsøkte legevakten på et lite sykehus.

Brother serie

Lege konstaterte betennelse i hælen etter å ha kjent litt på foten. Kvinnen ble satt på betennelsesdempende medisin og fikk beskjed om å holde seg i ro for ikke å belaste foten.

NEL Norsk Elektronisk Legehåndbok

Smertene gikk nå tilbake i en periode. To måneder senere fikk kvinnen smerter oppover leggen som samtidig var hoven og rød. Kvinnen tok telefonisk kontakt med et lokalt sykehus hvor legesekretæren syntes symptomene kunne minne om blodpropp, og hun fikk beskjed om å komme til sykehuset.

https://lndc.us/cyrales.php

På sykehuset ble kvinnen undersøkt av en lege som sammenlignet leggene, han lo, og sa at hun ikke skulle være redd for blodpropp. Legen mente det var betennelsen under foten som nå hadde flyttet seg opp til baksiden kneet. Nedsatt sirkulasjon grunnet en graviditet er dessverre vanlig. Flere opplever også komplikasjoner ved graviditeten som igjen gjør at man blir enten sengeliggende, eller er i lite eller nedsatt bevegelse.

Xl bygg oslo

Dersom blodet har tendens til å levre seg raskere, dannes blodpropper lettere. Flere kreftsykdommer er eksempler på sykdommer hvor risikoen for dyp venetrombose er økt på grunn av blodets levringstendens.

Dyp venetrombose (DVT)

Hvis en person uventet får en dyp venetrombose er det anbefalt at man undersøkes for uoppdaget kreftsykdommer da dette kan være årsaken til blodproppen.

I tillegg til disse tilstandene finnes det arvelig betingede tilstander med unormal blodlevring eller unormal funksjon av blodplatene hvor blodet levrer seg lettere.

Sykdommer som Faktor V Leiden-mutasjon, antitrombin mangel, mangel på protein C og S, og protrombin genmutasjon er eksempler på dette. Sykdommer som diabetes, inflammatorisk tarmsykdommer, autoimmune tilstander og nyresvikt kan også øke risikoen for blodpropp.

Behandling Hvis man oppdager en venøs blodpropp er det mest vanlig å gi blodproppløsende midler som fibrinolysebehandling og antikoagulasjonsbehandling.

Hensikten med behandlingen er å forhindre at blodproppen øker i omfang og at man prøver å løse den opp.

Blodpropp i dype vener

Det er også viktig at man får dempet symptomene og at man gjør de tiltakene som skal til for å forhindre alvorlige komplikasjoner og i verste fall død. For å behandle en venøs blodpropp vil det i akuttfasen startes opp med blodfortynnende medikamenter. Slike medisiner finnes både i sprøyte- og tablettform, og det finnes flere ulike typer. Behandling Blodfortynnende legemidler, koagulasjonshemmere, kan løse opp blodproppen og forhindre ny blodproppdannelse. Spesialstrømper som kalles kompresjonsstrømper kan muligens forebygge blodpropper.

Dette er legemidler som skal: Løse opp blodproppen Forhindre at blodproppen utvikler seg til lungeemboli Redusere sjansene for tilbakefall Herparin og warfarin er blant de vanligste legemidlene som blir brukt i behandling mot blodpropp.

Det er imidlertid kommet en rekke nye legemidler på markedet som behandlende lege vil vurdere som mulige alternativer.

Blodpropp i lungene

Noen blodfortynnende må gis på sykehus, enten i form av injeksjoner eller som intravenøs behandling. Ofte kan det være nok med en behandling på sykehus, hvor du får opplæring i hvordan du kan gjøre det hjemme. Noen trenger imidlertid hjelp av en hjemmesykepleier etter utskrivelse.

Hevelsen kan strekke seg langt opp over låret dersom blodproppen strekker seg helt opp til lysken.

Fakta om blodpropp i lungene

Behandling ved blodpropp i leggen er blodfortynnende medisiner Behandlingen er blodfortynnende medisiner som Klexane og Marevan for å få blodproppen til å gå tilbake og for å hindre at den sprer seg videre til lungene. Forebyggende behandling med kompresjonsstrømper er også viktig, spesielt ved flyreiser.

Relaterte tjenester. Diagnosen stilles ved ulike undersøkelser på røntgenavdeling. Venetrombose vil kunne føre til blodpropp i lungen lungeembolisme dersom en del av tromben løsner og føres med blodet til lungen. Dette er en alvorlig tilstand, i verste fall er den dødelig. For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn Denne artikkelen er over 100 dager gammel.

SYMPTOMER PÅ BLODPROPP I LEGGEN Relaterte emner

Ved lav mistanke om blodpropp kan en blodprøve som kalles D-dimer være til nytte da sannsynligheten for blodpropp er svært lav dersom D-dimer er normal. Dersom legen har høyere mistanke om at du har utviklet blodpropp må du uansett undersøkes med ultralyd for å utelukke denne tilstanden. Ultralyd av blodårene i beina kan påvise eller utelukke blodpropp, spesielt blodpropp fra knehasen og opp mot lysken - som er den farligste typen. I motsetning til ved de fleste andre bildeundersøkelser er det røntgenlegen selv som utfører selve ultralydundersøkelsen. Bildene dannes ved at legen plasserer et lydhode mot huden din. Dette lydhode sender og mottar lydbølger fra kroppen din som danner et bilde på en skjerm legen ser på.

SYMPTOMER PÅ BLODPROPP I LEGGEN Kommentarer:
Redaktør på Symptomer på blodpropp i leggen
Fagerheim fra Haugesund
Anmeldelse min andre innlegg. En av mine hobbyer er Ausgleichsstrahl. jeg liker rapporterer norske nyheter sint.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net