Brunost Brann

  1. Mer om
Brunost Brann

Brunost Brann Stor gaveBrunostbrannen, også omtalt som ostebrannen og på engelsk som The Goat Cheese Fire, var en lokal mediasak som omhandlet en brann i Brattlitunnelen p Brunostbrannen, også omtalt som ostebrannen og på engelsk som The Goat Cheese Fire, var en lokal mediasak som omhandlet en brann i Brattlitunnelen på riksvei 827 i Narvik kommune i Nordland. Saken vakte raskt nasjonal oppmerksomhet, med omtale januar 2013 kom et vogntog lastet med 27 tonn brunost i brann i tunnelen. Brannen ble slukket etter fire dager. Det ble først anslått at den ville HARSTAD (Nordlys.no): Brunostbrannen brøt ut 17. januar 2013 i Brattlitunnelen i Tysfjord kommune, etter at hjullagrene på den bakre Brunost brenner, Salten Brann. Her holder osten 300 grader

Fast montert brannslukningsanlegg med slukkegass i båter med innenbords motor. Anlegget kan fjernutløses eller være termisk operert. Slukkegassen fordeles direkte til utsatte steder i motorrom og tankrom, uten at lokket over motorrommet må åpnes.

To kokker bergen

Sørg for at alle om bord vet hvor brannslukningsutstyret finnes og kan bruke det. For å unngå panikk ved brann er det viktig å ha tenkt gjennom hvordan en brann kan utvikle seg og hva du skal gjøre både når du er ute på sjøen og i gjestehavna.

Jevnlig vedlikehold er den beste forsikringen mot brann: Gå nøye igjennom båtens brennstoffanlegg hver vår. Skift ut slitte og dårlige deler.

Drivstoff, gass og andre ildsfarlige væsker: Ikke søl med bensin eller olje. Stopp motoren med en gang hvis du merker lekkasje. Mye av dette skyldes skummet. Det blir skikkelig belysning, nye nødstasjoner, nytt brannsikkert PE-skum, og stengingsfunksjon. Dersom det skulle begynne å brenne i tunnelen vil nødlys utenfor automatisk begynne å blinke når et brannslukkingsapparat løftes av, sier Johnsen.

Kostnadene hittil har kommet på drøye 33 millioner kroner inkludert moms. Dette i tillegg til opprydningskostnadene på over åtte millioner.

https://shishlov.info/bajyqati.php

Her ligger restene etter trailerhengeren som var lastet med 27 tonn brunost. Gudbrandsdalsosten Solbrå gard har også et tilhørende seteranlegg. Grunnet sin historie har anlegget fått Olavsrosa av Norsk Kulturarv. Vedskålen her har fått 50 000,- av Kulturminnefondet til istandsetting.

Brunosten har en lang historie og har gradvis vokst seg til en status som nærmest kan kalles en «nasjonalrett».

Så fort brenner en båt ned

Men også den var innovativ i sin tid: Anne Hov het hun, og var budeie for far sin. På besøk hos andre budeier fikk hun servert ekte geitost.

Noe som virkelig ga mersmak for Anne. I katolsk tid var det påbud om å spise fisk til julaftensmiddag: På Sørlandet spiste de fersk, sprellende torsk. I Telemark spiste de rakørret.

lokale nyheter, brann Brannvesenet vil pålegge tunneleier å kjøpe utstyr

I Bergensområdet var det vanskeligere å få tak i fersk fisk, der spiste de derfor persetorsk, det vil si sukker-saltet torskefilet som er lagt i press noen døgn før den spises. Lutefisk kan derfor kalles den opprinnelige julematen. Lutefisk er tørrfisk som er utvannet, lagt i lut og så vannet ut igjen.

Noen mener også at en av de viktigste årsakene til at lutefisken ble en suksess, var at man gjennom å lute fisken sparte på veden, for ved var dyrt!

P3 Dokumentar Everton

Og da fisken kun skulle kokes forsiktig etter luting gikk det ikke med mye ved. En teori går ut på at et lager med tørrfisk brant opp. Fisken som lå igjen i den alkaliske asken ble våt i det påfølgende regnet. Da oppsto det en feil på girkassen på bilen, og de måtte trekke seg tilbake til Kjøpsvik.

Samtidig hadde Vegvesenet ordnet med vakthold og sperringer på begge sider av tunnelen, slik at ingen slapp inn der.

Skal gi en god matopplevelse

Fortsatt brann i brunosten Klokka 10. Vi trakk da våre mannskaper tilbake og avsluttet aksjonen.

I relasjon: Halsbrann gravid

Mesta overtok, og fortsatt brant det i tilhengeren og osten. Det brant fortsatt i tilhengeren og brunosten, men denne ble da dratt ut av tunnelen og slukket helt.

Det viste seg også at det hadde rast en del stein fra taket, og det var flere sprekker i fjellet grunnet intens varme. Samtidig var røykdykkere fra Ballangen brannstasjon sammen med elektriker inne i tunnelen fra andre siden for å få i gang viftene igjen, slik at vegvesenet kunne begynne å arbeide for å få åpnet tunnelen.

Service på toyota i sverige

BRUNOST BRANN Relaterte emner

Del denne artikkelen på e-post Lokalmedia har i det siste fortalt oss at det kan bli dyrt å kjøre mellom Harstad og Sortland når den nye Hålogalandsvegen er ferdig utbygd. Det spekuleres i 5 bomstasjoner og kr 170 i bompenger mellom Harstad og Sortland Harstad Tidende 18. Noen vil kanskje si at dét betaler vi gjerne for å få en ny, trafikksikker og framtidsrettet veg å kjøre på. Andre er kanskje skeptiske til hva det vil koste å kjøre på denne vegen. Hva får vi igjen for det vi må betale i bompenger? Vil alle ovennevnte parametere bli oppfylt iht.

Brunost Brann
BRUNOST BRANN Kommentarer:
Forfatter på Brunost brann
Sæthre fra Gjøvik
jeg elsker lese bøker offensivt. Se min andre nyheter. jeg liker gleiten.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net