Reder John Fredriksen

  1. Mer om
Reder John Fredriksen

Reder John Fredriksen NyJohn Fredriksen er en norskfødt olje- og shippingmagnat med kypriotisk statsborgerskap. Han kom fra vanlige kår, men bygget opp en formue fra grunnen. Tidsskriftet Kapital vurderte at John Fredriksen i 2019 var god for 114 milliarder kroner Han antas å være verdens største tankreder, Kypros' rikeste person, og den rikeste nålevende person født i Norge. Etter suksessen som forretningsmann har John Reder John Fredriksen er fremdeles Norges soleklart rikeste, med en formue på 114 milliarder kroner, ifølge Kapitals årlige oversikt over Herfra bistår de shippingmagnat John Fredriksen og hans døtre Cecilie Jeg er tilbakeholden, forklarer rederen oss på et vis som ber om rsaken til det kraftige fallet ligger naturligvis i kursutviklingen for selskapene Fredriksen eier

Men Fredriksen er fortsatt sulten på nye investeringer. Han har om lag 30 milliarder i kontanter — en tredel av formuen!

Gjerne utenfor sine vante segmenter. Vi ser etter fornuftige dealer, utdyper han og viser til Axactor-dealen AXA hvor han nylig investerte nær halvannen milliard kroner i inkassoselskapet.

Dagen etter steg aksjen 15-16 prosent, og i skrivende stund er aksjen opp 22 prosent. Han betalte 520 millioner kroner for gigantboligen på over 3. Bare tre år senere skal russeren Roman Abramovitsj ha tilbudt Fredriksen 1,2 milliarder kroner for eiendommen.

Men budet ble avslått. I ettertid har Kathrine og Cecilie kjøpt hver sin tilstøtende luksusbolig. Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva eiendommen i Old Church Street kan være verdt i dag.

Mellom to og tre milliarder kroner er et moderat anslag, basert på de siste års ekstreme prisstigning på kremboliger i London. Årsaken er at milliardærer fra hele verden gjør byen til sin lekegrind. Gode businessmuligheter, samt fravær av formuesskatt, lokker.

Næringsliv Fredriksen raider Aker Brygge

Fredriksen lyser opp når vi bringer eiendommen på bane. Det var kona mi som ville ha den. Hun var syk den gangen, så jeg sa ikke nei til noe.

Det har vist seg å være en glitrende investering. Og det ser bra ut akkurat nå. Det er en fantastisk eiendom. Vi er ikke selgere, de pengene kan vi leve foruten, sier Fredriksen. Boligen er således en passende base for Mr. Vi spør om han, som mange andre superrike, vil investere i fotballklubber i Premier League.

Og så gav jeg bort fotballaget til Trøim, svarer Fredriksen og lar oss forstå at fotball ikke frister som arena for flere investeringer. Så spørs det om den hardkokte fansen i blått hadde synes det var en like god idé å måtte flytte fra Stamford Brigde fordi en eksil-nordmann ville bygge leiligheter der.

Family office: Et stort antall medarbeidere bistår Fredriksen i virksomheten som årlig omsetter for rundt 100 milliarder kroner. Her er noen nøkkelarbeidere samlet til lagbilde på Sloane Square. Etter åtte års kamp døde hun av kreft i 2006. Fredriksen har i flere omganger donert penger til arbeidet mot kreft, både til Rikshospitalet og Radiumhospitalet. Les også: Mørke tall for søkkrike John Fredriksen Total rederi-kollaps Årsaken til det kraftige fallet ligger naturligvis i kursutviklingen for selskapene Fredriksen eier.

Frontline venter at driftsresultatet i første kvartal 2013 blir svakere enn i fjerde kvartal 2012. Frontline melder at tankmarkedet nå opplever sin verste vinter noensinne, skriver Hegnar Online. Konsensus er at markedet ikke vil oppleve noe bærekraftig opphenting for overkapasiteten er fjernet», heter det.

https://shishlov.info/6498.php

John Fredriksen driver også annen investeringsvirksomhet i Norge og utlandet. Utfallet var at Marine Management ble nedlagt. Gjenoppbygging[ rediger rediger kilde ] Etter nedturen på begynnelsen av 1990-årene drev Fredriksen forretningen raskt opp igjen av bølgedalen, bl. I 1996 overtok han Frontline, et svensk oljetankselskap, og registrerte dette på Bermuda.

Molde vestnes price

Det hadde en markedsverdi på 11,9 milliarder kroner per børsslutt 9. Hans foreldre, Gunnar og Herdis, flyttet fra Eidsvoll til Etterstad før han begynte på skolen.

Dette er John Fredriksens nye rederi

Moren var kantinebestyrer, faren sveiser i Unitor - begge vel ansett som flittige og arbeidsomme. John Fredriksen drømte aldri om å bli rik: Det var tilfeldig, jeg hadde ingen forutsetninger for å begynne med shipping. Jeg kom fra enkle kår, fikk kontrakt via en bekjent. Jeg jobbet om dagen, tok økonomisk gymnas om kvelden. Det var lange dager.

John Fredriksen Store norske leksikon

Dette var tidlig på 60-tallet. Han minnes tiden da han smurte to matpakker før han gikk ut av blokkleiligheten på Etterstad om morgenen; én matpakke til lunsj og én før han satte seg på skolebenken om kvelden. Jeg traff de riktige mennesker i oljeselskaper og miljøet. Jeg sto på døgnet rundt.

Har du lest dette? Arne johnsen harstad

Slik ble grunnlaget skapt. I Norge var det dårlige kår, men shippingbransjen var sjøfartsnasjonens store stolthet og juvel. John Fredriksen er største eier i Golden Ocean, fulgt av Folketrygdfondet. Fredriksens Hemen Holding hadde et eierskap på 36,1 prosent ved nyttår, mens Folketrygdfondet satt på 5,3 prosent av aksjene.

REDER JOHN FREDRIKSEN Relaterte emner

De er foreldre til tvillingene Kathrine og Cecilie 21. De studerer i London etter å ha tatt eksamen artium i Oslo. Yrke: Verdens største tankreder, betydelig større enn Onassis i sin tid. Rederi: Frontline Ltd. Interesser: Jakt, fiske og kunst.

Reder John Fredriksen
REDER JOHN FREDRIKSEN Kommentarer:
Rapportert den Reder john fredriksen
Nesse fra Vadsø
Les også min andre innlegg. En av mine hobbyer er internationale Regeln Fußball. jeg liker dele interessante nyheter grundig.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net