Japansk Kirsebærtre

  1. Mer om
Japansk Kirsebærtre

Japansk Kirsebærtre PassendeMange kjenner det som en eksotisk opplevelse å stå under dens blomstrende grener, og kirsebærblomstringen er også forbundet med Japan og den japanske Planting av Japansk kirsebærtre i hagen. Når er det beste tidspunktet for å plante dette treet? Kan det eventuelt oppbevares innendørs i potte til det kan Lite, japansk kirsebærtre som ikke krever så stor plass for å trives. Blomstrer voldsomt i april- med lett duftende Japansk kirsebær · Høyrer til Rosefamilien, i nær slekt med plommer, kirsebær, fersken, nektarin, aprikos og mandlar som heter japankirsebær på norsk, eller japansk kirsebær. Mitt hengende japanske kirsebærtre har strenglende nådd gulvet

Japansk kirsebærtre Det ser ut som Parkvesenet prøver å kl… Flickr

På bildet under kan du se et skikkelig japansk eksemplar og jeg har startet jakten på å finne et fint, norsk eksemplar jeg kan ta bilde av. Også hybriden Accolade har vært mye brukt, men jeg finner den ikke i hagesentrene i år, uten at jeg vet hvorfor.

Har du lest dette? Søyle kirsebærtre

Blomstene er i hvert fall sart rosa og halvfylte og treet blir ca 6 meter høyt med bred krone. Mulig at noen av de store prydkirsebærtrærne vi ser rundt i byen er nettopp Accolade.

Dilla på japankirsebær!

Dette treet er nemlig søyleformet så det blir ikke så ruvende, selv om den fulle høyden kan bli fem meter. Det eneste trikset er at det er godt drenert, da planten frykter vannstagnasjon. En syre og fruktbar jord kan fortsatt bidra til å forutse blomstring. Eksponering for solen er viktig, men den er også egnet for lys skygge.

Japankirsebær, den vakreste rosa blomstersky

Røttene vokser på overflaten, så i hvert fall de første årene er det godt å unngå å grave jorden rundt den. Jo lenger fruktene blir på treet, jo større er sjansen for at kirsebærene blir oppspist av insekter.

Mange ulike kiresebærsorter gir store muligheter høsting. Kirsebærsesongen varer i tre uker. Dette kan du bruke kirsebær til Hvis du ikke rekker å spise alle kirsebærne dine skal du ikke kaste dem. De holder seg fint en hel uke i kjøleskapet, og egner seg også godt til å fryses.

Japanske kirsebærtre på Carl Berners plass My Oslo Norway

Imidlertid er det også en rekke alternativer du kan bruke kirsebærene til. Du kan for eksempel lage en hjemmelaget kirsebærsaus som du kan servere med riskremen. Kirsebær kan også brukes til syltetøy, juice, grøt eller syltetøy.

Warfarinbehandling

De er også ypperlige til bakevarer og desserter. Du kan også velge å brygge din helt egne kirsebærlikør.

bilder Kirsebærtre veltet

Mulighetene er mange med den lille syrlige søte frukten. Kirsebær er sunt Ikke bare er kirsebær ekstremt smakfulle — fruktene er også fulle av vitaminer, mineraler, antioksidanter og kostfiber. Kirsebær har et høyt kaliuminnhold som er bra for hjertet, da dette mineralet er blodtrykkssenkende.

I tillegg er kirsebær bra for nattesøvnen da bærene øker produksjonen av søvnhormonet melatonin.

Tønne

I Japan er det spådd at blomstringene mest sannsynlig vil skje fra og med midten av mars i år. Det er tidligere enn normalt fordi det har vært en særdeles varm vinter.

https://shishlov.info/flakk-rrvik-ferge.php

Mange kan beskjæres nå. Yngre frukttrær trenger å stimuleres til ny vekst som eple og pære.

Guide til kirsebærblomstringen i Japan

Ta vekk skadede og døde greiner. Hun legger til at prydtrær beskjæres for å ta vekk dårlige og skadde grener. Disse kan beskjære om sommeren Er du for sent ute?

https://lndc.us/3965-1.php

Morten Bragdø, gartner ved Randesund planteskole, mener man bør beskjære om sommeren. Hvis du beskjærer i selve vekstsesongen leger såret seg selv innen kort tid, og dermed kommer det betydelig færre skadelige sopper og andre patogener inn i såret. Dette er fordi, overraskende, japansk kirsebærtre er i samme familie som roser og blomster rundt samme tid for rundt samme varighet.

Varianter Japanerne har utviklet mange forskjellige varianter av kirsebærtrær gjennom århundrene, inkludert berømte gråtende stil kirsebær treet.

JAPANSK KIRSEBÆRTRE Relaterte emner

Det er nå det skjer — japankirsebærtrærne eksploderer i rosa. Det er så man må stoppe helt opp og bare ta det inn. Blomstringen er kort og intens og et sikkert varsel om at nå nærmer sommeren seg. Jeg har så dilla på japankirsebær Prunus serrulata at jeg faktisk tok turen til Japan for å overvære den utrolige blomstringen. Fikk med meg litt annet også heldigvis, bare så det er sagt. Vurderer du å plante japankirsebær har du flere sorter å velge mellom.

JAPANSK KIRSEBÆRTRE Kommentarer:
Forfatter på Japansk kirsebærtre
Lystad fra Mo i Rana
Siste nytt: min andre innlegg. Jeg elsker absolutt Keepie Uppie. Jeg nyter lese romaner livlig.
INTERESSANTE NYHETER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net